Åka utomlands själv? 16 år

chipschips +1
Jag är 16 år, planerat att åka till Los Angeles och bo på hotell, SJÄLV. Vill åka själv.. Kan jag det?

Alltså kan en 16 åring åka flyg själv till usa, bo på hotell osv? :) Eller MÅSTE man ha en förälder?

50 svar

Mliillo +1
Jag tror att du måste ha föräldrarnas underskrift. Men sen undrar jag vilken förälder som låter sin 16 åring åka helt själv utomlands...
chipschips +1
Mliillo, dom har sagt nej. Men jag planerar ändå ;)
Mliillo +1
Smarta föräldrar. Du kommer inte kunna åka utan deras underskrift.
chipschips +1
Låt mig drömma :) Nämen, jag bara undra OM man kan göra det. Kommer ju inte att göra det :) Men då vet jag.
Kristinat93 +1
Vad ska du göra där och hur länge? Jag skulle aldrig ha fått av mina föräldrar eller ens tänkt en sån tanke när jag var endast 16 år. Man kan men man behöver väl deras godkännande när man är under 18. Men du kan ju planera redan nu och åka senare i livet och om de är så bråttom när du e 18.
hanaa94 +1
Det är nog svårt när man är under 18 år.
Jag är 19 år men får fortfarande inte åka själv utomlands. :/
stayeen +1
Hanaa94: Du får visst åka! Dina föräldrar kan inte säga åt dig nu eftersom du är myndig :p
hanaa94 +1
Haha jo jag vet men omöjligt när man har en överbeskyddande mamma! :)
stayeen +1
Hehe förstår det :p
yrar +1
Brukar vara svårt med hotellbokningar mm i USA om man är under 21
Beka +1
Vad ska en 16 åring göra i Los Angeles helt själv? Du får tänka om och spara dina drömmar om att åka till LA tills du fyllt 18. Tror nöstan inte att du blir insläppt i landet om de får veta att du sla dit ensam som 16 åring utan att besöka några bekanta. Annars kan du ju fundera på att åka på språkresa dit?
Merida +1
Yrar sa det. Under 21 är det svårt att klara sig i USA. Så du kan drömma vidare! ;)
minimelle +1
Jag är född 96 och åkte utomlands själv med ett stort kompisgäng i somras. jag va ''bara'' 16 då eftersom jag fyller i december. ska åka nästa år, alltså innan jag fyller 18 då med. ser ingen stor grej med de eftersom mognaden sitter i huvudet och inte i åldern. min mamma, som har ensam vårdnad, skrev under pappret och det va inga problem. åkte dit med flesta 96or, men också 95a, som då va 17. åkte också med en 97a som va 15 år och fyllde 16 en vecka efter vi hade kommit hem. vi åkte till alanya!
Merida +1
Jag förstår inte hur folk kan ha så oansvariga föräldrar....
Sockertroll +1
Jag åkte på språkresa helt själv när jag va typ 14. Då bodde jag hos en värdfamilj men resan dit och allt annat så var jag själv. Hör med dina föräldrar om du kanske kan åka på språkresa, det är en otroligt upplevelse. Kan däremot säga att santa barbara är så mycket finare stad än L..A.
Beka +1
Ja, har man varit i San Diego, santa Barbara och san Francisco, så vill man verkligen inte tillbaka till L.A. Förstår egentligen inte förtjusningen med L.A. Okej, det är roligt att ha varit i Hollywood, men annars är det mest en opersonlig och ful stad :P
Mliillo +1
Håller med Merida, hade aldrig släppt min son eller dotter sådär tidigt utomlands.
chipschips +1
Varför skulle ni INTE låta ert barn åka själv? Skulle ni låta om hon/han hade en kompis med sig? Alltså inte själv och dom är mogna, har pengar. Eller vill ni helst att en vuxen är med? Bara undrar.
Mliillo +1
Det beror helt på vad vi har för relation och hur väl jag litar på mitt barn. Men tveksamt. Hade nog väntat till han eller hon fyllt 18 år.
Jag tycker att man är alldeles för ung för att åka utomlands vid 16 års åldern. Kvittar med eller utan vän för jag vet hur tonåringar är i den åldern. Krävs väldigt mycket för att jag skulle ha släppt iväg min son eller dotter.
Mliillo +1
Jag tror att när du själv blir äldre och får barn så kommer du att ha ett annat tankesätt och se det ur en annan synvinkel =) Oftast är det så när man haft sådana föräldrar som är ansvariga och inte låter sina barn göra vad som helst =)