Äkta vänner som sviker.

greattaste +1
Människan kan inte vara skapad för att ge tillbaka.. Det är så svårt när människor som man vuxit upp med, som man har blottat sin själ för, plötsligt börjar svika en. Jag kommer ju aldrig kunna öppna mig för andra människor när jag ständigt blir spottad på även fast jag ger en människa 3 miljoner chanser, om & om igen.

Min bästa vän har svikit mig och jag vet att jag bara är arg just nu men tillslut kommer jag inte orka vara arg längre. Men hur många gånger är det egentligen okej att förlåta en människa? Jag vill egentligen inte förlåta men eftersom hon är den enda vän jag någonsin älskat känns det som att man inte har nått annat val eftersom jag inte har så många riktiga vänner. Vad skulle ni ha gjort?

Innerst inne behöver jag henne, men det känns så falskt nu eftersom hon har svikit mig och det ändrar hela relationen. Jag har andra kompisar som jag inte står så nära, så de kan jag förlåta eftersom vi inte har samma relation till varandra, vi vet inte så mycket om varandra och där gör "falskheten" inte så mycket skada eftersom vi inte känner varann på samma sätt. Men min bästa vän har jag kännt sen dagis, vi är som systrar. Fel är fel och från henne kan jag inte ta skit, förlåta och bara ta det. Är det någon som kanske har varit i samma situation och kan säga vad de gjorde? eller skulle ha gjort?

3 svar

107114 +1
Om hon sårar dig är hon de sista du behöver. Vänner är till för att få dig att må bra, för att hjälpa dig när du har blivit sårad, inte vara den som sårar dig. Har också haft en bästa kompis som tyvärr har sårat mig men de "enda" hon gjorde var att sluta umgås med mig. Det sårade som fan för jag såg henne som min syster typ.

"Första gången var ett misstag, andra gången var ditt val" Man ska inte ge nån allt för många chanser, bättre o lämna dom som sårar dig hur svårt det än är.
112103 +1
Fy, jag vet precis hur du känner, inte alls kul. Har varit i samma situation och det är svårt jag vet, men saken är att om hon sviker dig om och om igen, så tycker inte jag att du ska ge henne mer chanser. Prata med henne och fråga varför hon gjort som hon gjort. Jag vet att det inte är lätt men ibland måste man verkligen sammla allt mod och snacka om det på djupet.

om man redan ''är redo'' att förlora personen, inte förlora men man vet att man ändå inte skulle orka ta mer skit från den personen och därför så vet man att det kanske är bäst om man inte är vänner, så kan man lika gärna snacka om det för om du ska förlåta henne men hon kan inte förlåta dig så behöver du ju inte fortsätta att ta mer skit.

Försök att hitta nya vänner som du vet att du kan lita på. Somsagt har jag varit i samma situation där man inte kan tänka sig ett liv utan sin bästa vän, men frågan är om det är värt att bli sviken på nytt hela tiden för att man älskar personen? och som jag sa, fråga henne varför du ska ge henne nya chanser när hon bara sviker dig? prata ut om det, det brukar lösa sig. Hoppas det blir bättre :)
greattaste +1
Det blev ett djupt samtal och det löste sig, det var hon som kom fram och tog upp det, vilket känns mycket bättre =) Hon bad verkligen om ursäkt och sa att det aldrig kommer hända igen så just nu känns det som att hon är värd en chans till. Tack för de fina kommentarerna :)