Allergisk mot min pojkvän...

lovisa200 +1
Hej

Jag är nästan helt gråtfärdig när jag sitter och skriver det här.. Det är så att jag träffade en kille på en fest i oktober 2010, och vi bestämde oss för att träffas igen bara någon vecka efter det. Ändå sedan dess har vi varit tillsammans kan man säga, och han är min första pojkvän. Vi bor ungefär 10 mil ifrån varandra, så vi träffas typ två helger i månaden.

Första gången vi träffades privat så åkte han hem till mig. Allt gick superbra, vi klickade och jag kände att den här killen var den rätta för mig! Han kom på lördagen och åkte hem på söndagen. Bara under de dagarna kände jag att något var konstigt... Jag fick plötsligt massvis med röda fläckiga eksem i ansiktet. Det var inte så mycket, och jag tänkte att det nog var för att hans skägg rev upp huden lite, så den blev så. Jag tänkte alltså inte mer på det förrän vi träffades nästa gång. Då åkte jag hem till honom i hans lägenhet. Den natten var det hemskaste jag varit med om någonsin..

När jag vaknade på morgonen hade jag hela mig täckt med eksem i ansiktet OCH på kroppen. Dom var alldeles röda och variga.. Eksemen hade liksom spräckts, så det var fullt med varigt klet i mitt ansikte. Men inte nog med det, mina ögon var knallröda och uppsvällda eftersom de varade dom också. Det blev liksom ett klet i ögonvrån hela tiden, och det rann också. Min näsa var också alldeles snorig och det bara rann om den, som när man är riktigt förkyld. Det var det absolut hemskade jag varit med om.... Bussresan hem var nog jobbig, med massvis med barn som stirrade på mig.

Men iallafall. Direkt när jag kom hem åkte mamma och jag till sjukhuset, jag såg ju så himla förjävlig ut. Kunde ju knappt öppna ögonen.. Läkaren tittade i min journal och såg att jag var atopiker, vilket innebär att man har väldigt torr hud bla. Dett var något som min mamma helt glömt bort att berätta för mig, så det kom helt som en chock. Jaha, liksom? Men vad har det med det som hände hos min pojkvän? Tydligen så hade jag fått någon slags allergiskchock av honom, eller något runt honom.. Slutade med att jag fick ta en kortisonspruta på rumpan, och kortisontablett att svälja.

Nu har det varit så här varenda gång, men inte lika mycket som det var första gången vi träffades. Eksemen varar inte längre, men det är antagligen för att jag vet att jag inte får klia på dom längre.. Men det jobbiga med det här är att vi inte alls har en aning om vad det kan vara! Jag kan inte åka hem till honom längre, utan han kan bara komma hit. Det här är så sjukt, att jag inte vet hur jag ska reagera. Jag har gråtit så otroligt många gånger på grund av det här, och blir helt deprimerad i flera dagar. Jag vill inte leva längre... Och läkarna bara ger mig kortisonsalvor, kortsiontabletter och säger att jag ska ta allergitabletter då och då också. Ska jag liksom gå och använda sånt som tunnar ut min hud hela tiden? Ingen vill ge mig någon lösning.. Läkarna bara förminskar problemet, som att: "Jaha, okej. Du är allergisk mot din pojkvän, och du kan inte vara i närheten av honom, så här får du lite salvor att smörja in dig med." Jag vet inte vad jag ska göra längre. Min pojkvän kom hit till mig i fredags, och åkte hem för någon timme sedan. Eksemen började komma på lördagsnatt igen.. Nu har jag eksem i ansiktet, på magen, höfterna, axlarna och bröstet. Det kliar så jäkla mycket och jag är helt röd. Jag vill ju inte ens visa mig ute förrän eksemen har gått ner. Det känns bara så jobbigt att när äntligen eksemen gått ner efter 1 ½ vecka ungefär, så kommer de tillbaka så fort jag träffar min pojkvän.. Jag är ständigt dfeprimerad på grund av det här. Skit läkarna säger bara att vi själva får göra "detektivarbete" och försöka luska ut vad det är jag är allergisk mot. Nu har det gått fyra månader, och det är fortfarande likadant. Det är inte hans tvättmedel, det har han bytt till allergifritt. Han har ingen parfym alls på sig längre, inte heller någon deodorant. Inget i håret alls heller. Han är helt naturlig.. Hans mamma har hund, som han brukar gå ut med då och då. Men jag har ju varit i närheten av hundar förut, även fast jag är pälsdjursallergiker.

Igår pratade vi t.o.m om att göra slut.. Jag började nästan gråta av hela situationen...Han mår dåligt för att han känner det är hans fel att det blir så här, och jag mår dåligt av eksemen. Jag älskar honom, men kan inte vara med honom fullt ut på grund av det här. Jag vill inte göra slut på grund av något sådant här...

Vad ska jag göra?! Vad kan det vara?! Är det någon som varit i samma situation eller känner någon med liknande problem? Snälla berätta i så fall. Jag känner mig som världens största freak som inte ens kan vara tillsammans med en kille. Jag har googlat, och jag verkar vara den enda som någonsin råkat ut för det här..

Nu gråter jag...

40 svar

Yoshmaite +1
Hej! jag förstår att du är ledsen, detta låter verkligen jättehemskt!

Har ni kollat vad han använder för shampo?! rakgel? äter han tabletter mot något!?
tycker absolut inte ni ska göra slut än! kämpa! det måste vara något han äter/använder som du är allergisk mot!

Många kramar från mig! /N
Elmseld +1
Få vad hemskt! Din stackare! Har visserligen få små eksem på baksida av låret sen jag flyttade ihop med min kille, men det kan lika gärna vara för att jag byt helt levnadsmiljö! :) läste på internet att saltbad var väldigt bra på eksem! tänkte på det du sa om att han byt tvättmedel, om han använt annat tidigare kan det sitta kvar i kläderna, kanske värt att prova att han har helt nya kläder på sig när ni träffas! om ni inte redan har gjort det såklart! Sen kan det vara att du är känsligare på vintern, då lär det bli ju bli lättare till sommaren! :)
Lycka till!
jive +1
Hej! jag förstår precis hur du menar. när jag var hemma hos min pojkvän så fick jag typ prickar över hela ryggen och även på halsen och ibland i ansiktet. skitjobbigt ju, för det är ju honom man vill visa sig fin för! jag har som du även problem med torr och känslig hud även i vanliga fall, men det blev alltid värre hos honom, finnar fick jag också vilket jag ALDRIG har annars.

vi löste det genom att vara hos mig det mesta utav tiden, för där blev det inte lika farligt med min "reaktion" eller vad man ska kalla det. nu har vi tyvärr gjort slut så jag slipper hudproblemen för gott, men jag hoppas ni löser det! lycka till! :)
Kattet +1
Vad hemskt... Jag tror dock att hunden kan ha lite med det hela att göra ändå. Be honom att inte vara i närheten av mammans hund fram tills ni ses nästa gång och se om det kanske blir lite skillnad. Hur länge sedan var det du senast var i närheten av hundar? Klappade och gosade du med hunden då eller var du bara i närheten?
lovisa200 +1
Yoshmaite: Han använder ett garnier shampo som jag har använt förut, och aldrig reagerat på.. Rakgel använder han inte, då han försöker odla fram ett skägg. Tabletter äter han inte heller, helt pigg och friskt! Det sjuka är att jag aldrig någonsin reagerat så här mot något i mitt liv. Jag vill ju inte göra slut, men det känns verkligen hopplöst ibland, och han vill ju inte att jag ska behöva må dåligt hela tiden heller.

Capitan_IV: Jasså? Det är eksem som bara dykt upp utan anledning liksom? Saltbad har jag testat, men det funkade inte något vidare tyckte jag. Har googlat massvis med såna där tips, som att använda aloe vera, smörja in huden två-tre gånger dagligen osv.. Inget hjälper. Men jag förstår inte hur det ska kunna vara tvättmedlet heller.. Mamma har alltid köpt olika tvättmedel och sköljmedel, jag har liksom aldrig reagerat så här! Vi testade faktiskt en sak en gång. Han kom hit, och hoppade in i dushen direkt. Sen fick han låna en t-shirt och ett par jeans av brorsan. INGA EKSEM ALLS på hela helgen. Men inte sjutton kan han ju gå omkring i mina kläder hela livet liksom?
lovisa200 +1
Jive: Åh, du har ingen aning vad skönt det här var att höra! Här har jag gått runt och känt mig som välrdens konstigaste människa, (och t.o.m funderat på om jag ens tål män överhuvudtaget..) eftersom man aldrig hört talats om något sådant här förut. Inte ens alla fyra läkare jag träffat hade hört talas om det. Och ja, precis. Man känner sig ju inte fin alls när man ser ut så där, snarare äcklig..

Men du sa att ni gjort slut. Har problemen aldrig kommit tillbaka, inte ens bara som små eksem liksom? Hade han skägg förresten? Jag har funderat på om, eftersom jag nu har atopisk hud, hans skägg kanske gnuggar upp huden mer så det blir eksem. Eller bara att de allergiska ämnena kommer in i huden lättare?
Kattet +1
Är inte alls expert på det här området.... men... om du inte fick ett enda eksem efter att han burit andra kläder och precis duschat så tror jag inte att det är just HAN som är källan till din allergi. Eftersom ni antagligen har kysst varandra och vistats hud mot hud så borde du ju fått eksem av bara det eftersom det är så pass nära kontakt. Men det räckte ju med att han använde andra kläder? Alltså tror jag fortfarande att det har något med just hans kläder att göra som det sitter något i. Ställer samma fråga igen, hur pass nära har du varit hundar tidigare och hur länge sedan var det? :)
lovisa200 +1
Kattet: Ja.. Nu är det så att han precis flyttat hem till sin mamma igen, där hunden också bor.. Så jag vet inte hur det här ska bli, om det nu är hunden som det beror på. Men jag har ju katt, och kanin, och jag har aldrig reagerat så här mot dem. Hundar kan jag klappa och hålla på med utan att något händer, förutom kanske en lite snuvig näsa.. Vi gjorde allergitest när jag var liten och det var främst häst och kanin som jag var allergisk mot, så jag vet inte alls.
jive +1
Haha, aa jag kände mig med som världens ufo typ!
nej utslagen har aldrig kommit tillbaka, de enda utslagen jag får nu är när jag besöker nya simhallar.
nja skägg och skägg, han var jämngammal med mig och vi var 16 år. men vi hånglade väldigt mycket och då fick jag extra stora utslag just runt munnen.. tror min hud reagerade på has saliv. så det kan ju va att något med din killes hud/skägg gör att din hud reagerar? har aldrig varit hos nån doktor så kan inte ge några bra svar tyvärr :/

men den där atopiska historian, skulle du kunna berätta mer om den? för börjar fundera på om inte jag också är sån... det skulle lösa mina hudproblem mycket att äntligen få veta vad det är! vad gör du åt de?

jag har också fått smörja med kortisonsalvor.. hela förra sommaren var jag vitfläckig i ansiktet, INTE KUL!
lovisa200 +1
Kattet: Ja, läkarna har ju sagt att man inte kan vara allergisk mot människor i sig. Men ändå. Jag är ju allergisk mot något som han har på sig eller drar med sig hit, och det känns ju lika jobbigt. Jag kan ju inte begära att han ska ha mina kläder på sig varje gång vi ses.. Ska jag aldrig kunna åka och hälsa på honom och hans familj? Min moster har förresten en hund, och jag har sovit över där ett par gånger, utan att något har hänt alls.
lovisa200 +1
Jive: Det är det jag har funderat på, om det är just hans skägg som river upp huden och drar inte en allergisk reaktion. Men å andra sidan, han har inte varit på mina fötter, eller längs mina ben och gnuggat sig precis. Du fick utslag just runt munnen alltså? När jag fick eksem som värst, som jag skrev om i inlägget, så brukade det vara hakan som fick flest stora blåsor liksom.. Usch, det var så hemskt.

Angående atopiska huden, så är det ganska nytt för mig. Jag googlade det när jag först fick reda på att jag hade det. Ett sätt att veta om man har det är att ta reda på om man hade små eksem i böjvecken på kroppen när man var liten. Alltså i armvecken, benvecken, under armarna, eller mellan fingrarna. Jag har fått en stor flaska locobase kräm på recept som återfuktar ganska bra, jag måste smörja in mig med den ett par gånger om dagen för att inte huden ska blir torr. Torr hud leder ju också det till eksem. :)
jive +1
Och det kan ju inte vara hans hår heller, för då skulle du ju fått utslag även när han hade din brors kläder..
ja, eller jag fick utslag lite överallt. asfult! ville bara hem och gömma mig under mitt täcke tills det gick över.

tack så mycket! då får jag inverstera i några liter locobas då:)
lovisa200 +1
Du skrev förresten att du blev vitfläckig i ansiktet förra sommaren. :) Berodde det på att huden blev tunn av kortisonet så huden inte kunde bli brun på de ställena? Eller vad menar du?:) Gick det över? Det här låter ju inte speciellt kul om det ska bli så också. Jäkla kortisonkrämer dom skriver ut! Huden blir bara sämre och tunnare av det.
jive +1
Japp, men jag förstod inte att det var av kortisonet då, utan det förstod jag först på efterhand.. försök undvika kosrtison om du inte vill se ut som en dalmatin hehe :)
jive +1
Japp, men jag förstod inte att det var av kortisonet då, utan det förstod jag först på efterhand.. försök undvika kosrtison om du inte vill se ut som en dalmatin hehe :)
94638 +1
Haha vilken sjuk situation! Gör slut! Han kanske har skabb
lovisa200 +1
Jive: Ja, det försöker jag redan göra. Usch!

Anchi: Men jag vill ju inte bara ge upp, jag älskar ju honom. Skabb har han inte..
lovisa200 +1
Någon som har några andra tankar angående det här? Det skulle uppskattas! :)
SofiaJ +1
Jag tänker att man kan reagera olika på olika hundraser. Så även om du inte reagerar på andra hundar kanske du reagerar på hans? Själv får jag utslag osv av en kompis hund medan jag inte märker något alls av vissa andra.
lovisa200 +1
SofiaJ: Men isåfall skulle jag behöva vara supersuper känslig mot just den hunden eftersom jag reagerar så här? Jag menar, det är inte ofta han är i närheten av den alls. Kanske två-tre gånger i månaden bara. Det låter så osannolikt att det skulle vara just det.