Är jag ensam om att inte vilja att folk ska bry sig?

LindaTheS +1
Ja, som rubriken lyder.
Visst, jag förväntar mig respekt och att folk är schyssta mot mig. Men hatar när de börjar fråga om hur jag egentligen mår och hur jag har det i mitt liv! När nån frågar: "Hur är det?" och jag svarar " Bra! "...Om människan då säger: "Är det?? Men hur är det egentligen"? Eller: "Men du ser så ledsen ut!? " Då blir jag provocerad! Jag vill inte att folk ska bry sig på det sättet!! De har inget med mina känslor eller mitt liv att göra!

Jag har absolut ingenting att dölja, men det jag har inom mig är bara mitt och ingen annans! Mitt liv är mitt, och vill jag anförtro nån nåt så vill jag välja själv vem & när!
Jag önskar att jag bara fick "vara", alltså vara som jag är, utan att bli utfrågad!
Pallar inte med folk som bryr sig; är jag den enda som känner så?!?

10 svar

LittleOwl +1
Jag förstår hur du menar.
Själv är jag mån om vem och vad jag berättar sådant till, jag öppnar mig gärna inte "bara sådär". Upplever dock inte att den följdfrågan kommer så ofta då de flesta nöjer sig efter ett "bra, själv då?", men när det kommer så brukar jag bara försöka att säga att det är privat och inget jag vill prata om just nu.
benandjerry +1
De vill nog bara väl... Det är skönare att folk frågar än att du skulle känna dig helt bortglömd, tro mig. Men självklart behöver man inte berätta allt för alla, ställer de den där följdfrågan så kan du ju säga att det är bra igen men en ton så att de fattar att du inte vill dela med dig.
kiko +1
Folk bryr sig väl bara och det är väl bra? Hade önskat någon ställde den frågan till mig. Varför stör det så mycket? Finns det en anledning till att de vet att allt inte är som det ska eftersom de frågar?
bejs94 +1
Till @LindaTheS
Är det nära som frågar eller bekanta? Jag har ju en hel del sjukdom och visa dagar orkar jag inte gå in djupare på hur man mår och då svarar man ju bara att det är "helt okej" och sen är det bra. Mina närmsta vet ju hur det ligger till och nöjer sig med det svaret. Tycker du bara är respektlöst då folk bara bryr sig om dig. Vill Du inte berätta djupare så säg bara att du har en dålig dag men annars så är det bra.
AKAmini +1
Håller med dig helt.
Jag vill inte ha den uppmärksamheten och pratar ju fan inte om sånt som är så djupt privat med vem som helst. Är det så att jag vill prata om det så söker jag upp den jag faktiskt kan och vill prata med, när jag vill det.
kiko +1
Asså är det vänner eller vilka frågar er detta? Och hur vet de att de behöver fråga hur ni egentligen mår? Det är ju inget som man frågar om det inte finns en anledning till det. Hade själv aldrig ställt den frågan om det inte rör misstanke om att personen mår dåligt. Men att allmänt fråga om mående är väl bara fint? Vill man inte prata om det är det bara o säga till.

Skulle nån fråga mig för att jag nämnt något på sociala medier hade jag bara blivit glad att personen tog sig tiden till att bry sig om en. Känns som att det händer så mycket skit i världen så blir man upprörd över att någon bryr sig om en. Låter bara konstigt i mina öron.
AKAmini +1
Till @kiko
Både ytliga bekanta, ibland, som nära vänner. Jag har två vänner som jag öppnar upp mig inför om sånt jag inte pratar med någon annan om, och det räcker för mig. Jag nämner inte sådana saker på sociala medier, har inget behov av att vädra min smutsiga byk inför hela min släkt och bekantskapskrets på, t ex facebook. Finns människor som saknar känsla för det där med vad som är okej att fråga och prata om, och med vilka, det är de som ställer närgångna privata frågor till mig.
kiko +1
Till @AKAmini
De kanske bara bryr sig o inte tänker som dig? Tror det är något individuellt än vad som är en oskriven regel.
LindaTheS +1
Kiko, de som frågar ser jag som ytliga bekanta eller såna som inte har ett skit med mitt liv att göra! Japp det stämmer att väldigt många verkar bry sig om mig och oroa sig, trots att det absolut inte finns nåt att oroa sig för! Jag tycker detta är jobbigt och drygt eftersom jag har väldigt stark integritet. Klart mitt liv inte är perfekt, men herregud jag är vuxen och folk behöver inte springa runt och "kolla" mig!
LindaTheS +1
Till bejs94
Du får gärna tycka att jag är respektlös.
Men jag tycker det är de frågvisa, näsvisa personerna som är respektlösa mot mig när de fortsätter ställa frågor trots att jag säger att jag inte vill dela med mig!
Om de tror att jag mår så dåligt att jag behöver deras hjälp, då är de DE som har problem och behöver hjälp!!