Checka in på hotell?

123383 +1
Har aldrig bott på hotell innan så har några frågor.
1. Har alla hotell så att man kan betala och checka in på plats eller måste man boka i förväg tex online
2. Hur ska man göra om man ej har bokat på nätet utan bara kommer till receptionen är det ungefär såhär "hej skulle vilja stanna i två nätter, billigaste rummet"
3. Vet att minibaren kostar men är tex balsam schampoo osv gratis ?

6 svar

benandjerry +1
Beror på vart men oftast och i Sverige så bokar du ett hotell, du kan inte bara gå dit och säga "hej jag vill bo här en natt" för det finns sällan plats på det sättet. Vissa hotell har schampoo osv på rummet, andra inte. Gå in på hotellens hemsidor och kolla.
cocca +1
Du kan gå in och fråga om de har rum lediga. Men det är bäst att kolla och boka innan för att vara säker på att få ett rum. Speciellt om du är någonstans där de har högsäsong just när du är där tex. Vet inte vart någonstans du tänkt kolla efter hotell. Är det en större stad så det finns många hotell är det sällan precis alla hotell är fullbokade. Men de kan ju bli så att de tex bara har superdyra rum kvar eller så finns de bara plats på de sämre hotellen.
Shampoo och tvål brukar vara gratis om de har något.
kiko +1
Det är ju mer för din egen skull, inte så kul o komma på plats o leta efter boende med packning. Det är ju hur lätt som.helst att boka online.
58736 +1
Visst kan man chansa och gå dit och fråga om rum, men risken finns ju att det inte finns något ledigt just då.

Schampo och tvålar etc som finns i badrummen i små förpackningar är ofta gratis.
123383 +1
Oh ok bra att veta trodde nämligen många hotell kunde man boka på plats men det är ju mer rimligt att det inte alltid kan finnas rum lediga. Men om man bokar online och kommer till receptionen vad ska man säga? Ska man bara säga hej jag har bokat ett rum samt säga sig namn o visa id eller
kiko +1
Till @Nasha12
Yes bara säg att du/ ni bokat rum, sen frågar de väl efter namn, bokningsnummer osv