ersättning vid sjukdom

benandjerry +1
Någon som har koll på försäkringar och vad man kan få för ersättning vid sjukdomar? Såg nyss att några tjejer hade skrivit att de fått ersättning (runt nästan 100 K) pga deras sjukdomar, t.ex diabetes. Jag har aldrig hört att man kan få sådana ersättningar när man blir sjuk, någon som vet mer?

Ska man bara kontakta sitt försäkringsbolag och säga "hej jag har fått den här sjukdomen, kan jag ansöka om ersättning?"

6 svar

bejs94 +1
Ja kontakta din försäkring så gör dem en utredning hur mycket invalidet du har pga av sjukdomen.
kiko +1
Måste man inte ha en viss sorts försäkring för att kunna ansöka om det?
kiko +1
Man måste ha "rätt" försäkring för att kunna ansöka om ersättning för en ny diagnos eller sjukdom. Man kan ju inte bara ansöka utan t.ex olycksfalls/sjukförsäkring som täcker det man ansöker om. Så tjejen måste ha varit rätt bra försäkrad för att kunna ta ut en sådan stor summa. Och den försäkringen måste man ha innan man fått sjukdomen/diagnosen. Det är inte alltid den räknas in i efterhand som man tecknat.
benandjerry +1
Har kollat upp vad jag har för försäkring osv och ringt, enligt det jag har läst har jag rätt till en riktigt stor summa. Börjat ansökan nu, lär nog ta lite tid bara :) Till @kiko @bejs94
kiko +1
Till @benandjerry

Så bra! Ska själv kolla upp men går igenom en utredning nu så väntar med ansökan tills jag fått diagnosen.
benandjerry +1
Gör det! Har man rätt försäkring så täcker det nästan vad som helst! Till @kiko