Folk under 18 på krogen..

12234 +1
Hej! Klart jag vet att det är 18årsgräns som lägst på krogen men jag undrar, visst får inte krogar/nattklubbar ens släppa in folk under 18? Får folk under 18 vistas i lokalerna ens?

19 svar

Msevl +1
Nopp.det får de inte..men många kommer in ändå..
12234 +1
Ja precis! Känns som vissa ställens gäster till hälften består av 16-17åringar =/...
...men det är alltså olagligt att ens släppa in dom?
Lykka +1
Så fort det serveras alkohol tror jag det är olagligt.. men då borde det ifos va olagligt på restauranger o liknande oxå..
Msevl +1
Jupp,på krogen e d olagligt..men på restaurang e d skillnad...väldigt konstigt om man tänker efter. men på restaurang så kollar de ofta leg.
men d e d,ägarna e ju bara ute efter pengar..
12234 +1
Okey om man hade legkoll i baren, men legkollen är ju faktiskt i dörren! vilket innebär att alla innanför dörren bör vara 18 och uppåt, eftersom alla innanför dörren ska kunna serveras alkohol.
om man släpper in dom under 18 år så är det naivt att tro att de inte blir serverade alkohol! Så jag menar, det borde alltså vara olagligt att släppa in dom i lokalerna!?
12234 +1
Det är hemskt att de släpper in dom bara för att dom vill tjäna pengar! många ägare har säkert egna barn, jag tror inte att de skulle vilja ha sina omyndiga barn ute på krogen supandes...så därför är det sjukt att de släpper in andra barn. Men folk är ju så sjukt sugna på pengar asså...
...fast iof, den åldersgruppen är ju inte heller den mest köpstarka gruppen på krogen, man lär inte tjäna så mkt extra på att släppa in dem!
Msevl +1
Klart. d e vid dörren de antingen får gå in eller ej.man får inte släppa in nån som e under 18,även om den personen e nykterist...men många skiter ju i detta,fast så har det alltid varit.jag kom alltid in när jag var 17..sen tänker ju aldrig ägaren på sina barn...d e ju bara pengarna de vill åt.hela livet handlar om makt o pengar.
Lykka +1
Vissa ställen jag har försökt komma in på har varit stenhårda. under nollningen i höstas skulle alla nollor ut med faddrarna men det va 20 på den krogen. så jag och en till som bara va 18 blev inte insläppta. det tycker jag va jävligt löjligt. på ett till ställe som det va 18 på men jag hade glömt leg blev jag inte insläppt förrän jag hämtat mitt leg. o då va det oxå med alla andra nollor & faddrar.

under vår student va det några som bara va 17, den ena blev insläppt fastän hon inte hade leg men insisterade på att hon va 18(hon va f ö stupfull). en annan blev inte insläppt fastän han va spiknykter o erkände att han inte fyllde 18 förrän om två månader men ville ju såklart fira sin egna student!

beror så mycket på vakterna. men tycker ändå det är bra när dom är stenhårda på det.
CocoCream +1
Det är även olagligt för den som försöker komma in med ngn annas leg, man hamnar i polis registret lr vad det heter..
SPACEM0NKEY +1
Det är olagligt att ens släppa in folk under 18 ja.
Krogarna, nattklubbarna etc kan förlora sitt tillstånd om polisen skulle upptäcka det.
Nuffa +1
Hörde att det var en väldans debatt om att folk tog illa upp när de var tvungna att visa leg. (handlade om öl och cider)

Man får ha hemma faster mest... inte så mycket att göra åt :P
xljungbergx +1
Jag tror inte det är s att klubbarna självmant släpper in de under 18. utan att de personerna har falskleg som de kommer inte på.
Det är därför inte klubbens fel?
Amex +1
Serveras det alkohol inne på en nattklubb eller krog är det 18årsgräns. Serverar dom dock mat gäller ju självklart andra regler.
akalei +1
Alltså är det inte så här;
de måste kolla leg om de ska servera personen alkohol. Alltså gäller att antingen;
- kolla leg på folk om de försöker köpa/beställa (vilket är vad de gör på de flesta resturanger)
- kolla leg i dörren och bara släppa in de som är över 18 (vilket är vad de gör på krogen)
Alltså; det är väl inte olagligt att ha minderåriga inne på krogen men om de låter minderåriga komma in måste de ha legkontroll i baren istället, är det inte så? Så var det ju på alla insparker och grejer på gymnasiet i alla fall...
honeybun +1
Man får ju komma in på krogen om det e en spelning eller så om man e under 18....men självklart får man inte köpa i baren. Sedan antar jag att ungdomarna får gå efter konserten!
Nuffa +1
De kolllat ju inte allas leg. När man väl är inne så är det lätt at be någon annan köpa till en,
12234 +1
Dom kollar ju aldrig leg i baren då alla som är där inne ska vara över 18. Iaf när det gäller nattklubbar, sen barer...ja där kollar dom ju leg i baren för dom inte har ngn koll i dörren
benizgirl +1
Har komit in på krogen sen jag va 15... allt e upp till vakterna
Bjorn1995 +1
Egentligen är det ingen åldersgräns för att få vistas på barer och nattklubbar. Personalen på de flesta sådana ställen hävdar bara att det är åldersgräns på 18 år för att de vill undvika låta barn vistas där eftersom sådana ställen anses olämpliga för barn. Men jag anser inte det finns någon juridisk befogenhet att hålla "för unga" personer uteslutna från sådana ställen!

Enligt lag är det ingen åldersgräns för att få vistas på ett ställe med allmän alkoholservering; det är faktiskt tillåtet för barn under 18 år att vistas på en sådan plats, dock måste de hållas under den tillsyn som krävs för att hindra dem från att dricka alkohol med hänsyn till att de inte är tillräckligt gamla för att få dricka, men det innebär INTE att de inte har rätt att vistas där. Folk som hävdar att barn under 18 år inte har rätt att vistas på en bar/nattklubb har bara fått det om bakfoten!