Hemorrojder? Hjälp :(

jakb +1
Varning för vad som kanske anses äckligt haha!!

Jag har i ungefär 1,5 vecka haft lite blod efter toalettbesök. Kanske 2-3 gånger har det varit mycket, att hela toalettvattnet är färgat rött. Någon gång har det bara varit lite på pappret. Är inte blandat med avföringen (tror jag?). Försvann och var inget blod på kanske 3 dagar så tänkte att det kanske började gå över men nu precis kom det blod igen.

Det kliar också runt anus, vilket tydligen är ett symptom av hemorrojder, likaså att man känner att man ej lyckas bajsa ut allting vilket jag också känner. Vill verkligen, verkligen inte gå till läkare, har jättestor fobi samt att jag inte är skriven i Sverige vilket krånglar till det. Men är det dumt att köpa receptfritt mot hemorrojder på apoteket? Vill ju inte göra någonting värre liksom, ifall det inte är hemorrojder tänker jag..

Tack!

5 svar

mamacitaa +1
Du lär gå till en läkare. Men annars kan du gå till apoteket och beskriva dina symptom.
bejs94 +1
Till @jakb
Köp xyloproct vilket är en receptfri hemorojd kräm och smörj. Om du känner runt anus kan du också känna om det är några hemorjoder som är på utsidan för då kan du försöka trycka in dem igen. Viktigt att ligga på sidan efter man gjort det eller smörjt in för att inte ge ökad tryck. Men låter ju som det är hemorjoder så försök med recept fri salva.
jakb +1
Tack!! Jag tycker också det låter väldigt mycket som hemorrojder så satsar nog på något receptfritt faktiskt..
Vet inte riktigt om jag kan känna någonting på utsidan eller så..vet ju iof inte riktigt hur det ska kännas men :( Kan man se ifall man har några? Tänker att man kan försöka lägga sig i någon obekväm position och kika lite
Aceton +1
De receptfria läkemedlen för hemorrojder lindrar klåda, smärta, irritation och inflammation. Om du inte har en ytlig hemorrojd är jag dessutom tveksam till om det faktiskt skulle hjälpa mot eventuella sprickor, utan det är nog i så fall "endast" mot klådan det hjälper. Det finns alltså inget som tar bort hemorrojden mer än att operera eller låta tiden gå.

Jag har haft en utvändig hemorrojder sedan jag hade analsex för sju år sedan. Det är vääldigt vanligt med hemorrojder, och långt ifrån alla behöver behandling. Personligen har jag bara problem i perioder, sedan försvinner det i ett tag, för att sedan komma tillbaka igen. Jag tycker inte det är nog problem för att besöka en läkare. Har aldrig testat receptfritt läkemedel heller, då jag inte upplever att mina problem är så farliga. Men du får gå efter din egen upplevelse!
bejs94 +1
Till @jakb
Lättaste är nog att känna är det något litet som en bula som står ut så är det en ytligt hemorojd. Du känner om du har nånting som inte ska vara där :)