Hetsen om alkohol

Tikii +1
Förstår verkligen inte hetsen med att dricka alkohol. För mig som är mer åt hållet "nykterist" ser verkligen hur alkohol påverkar människor. Det ända positiva jag ser med alkohol för min del är att jag slipper tänkta lika mycket på hur andra med alkohol i kroppen beter sig.. Det vill säga när de pratar slöddrigt, när ögonen går i kors, de kladdar och blir väldigt närgågna.
Men jag har ändå turen att kunna ta avstånd från alkohol när jag festar. Jag får bara se till att inte vara nära människor som gör mig illa till mods. Bara prata och umgås med mina vänner som jag klarar av även fast de är fulla.

När jag skriver Hesten med att dricka, vad tror ni jag menar då? Jag kan ta upp maaaaaassa exempel!

1. Det är första helgen efter löning. Vem är inte ute och super då?
2. Andra helgen efter löning. Vilken tur jag har som har pengar över från förra helgen, vi kör igen!
3. Fyller 20 år. Systemet nästa!
4. Fan, inga pengar till alkohol. Skippar nog den där hemma festen, blir nog inge roligt ändå.
5. Eller skitsamma, finns alltid någon som bjuder!
6. Valborg, dags att besöka systemet igen!
7. Alla andra storhelger och högtider.. Måste hinna till systemet!
8. Fyller 18 år. Ääääntligen får jag gå ut på krogen!
9. Tjatar på någon som inte brukar dricka ATT dricka. Logiken i det?!
10. Vet hur jäkla dåligt jag kommer må imorgon. Äh, man lever bara en gång.

Där fick ni några exempel. Jag personligen hatar när folk hetsar mig till att dricka. Ett nej är ett nej. Jag dricker om jag själv känner för det. Jag kan dricka några cider då och då. Egentligen vet jag inte varför jag gör ens det. Har lika kul ändå? Men men.

Nu kanske de låter som att jag är anti alkohol och människor som dricker alkohol. Så ligger det inte till. Det är själva hetsen om alkohol, att man alltid måste dricka för att ha kul. Alla fall i de flesta fall. Det skulle vara intressant och höra vad ni har för åsikter. Varför dricker ni? Hur mycket isf och hur ofta? Eller varför dricker ni inte? Är väldigt nyfiken på era svar?

57 svar

Mliillo +1
Jag håller med om hetsen kring alkohol, att det ska vara med alkohol till alla tillfällen, folk kan inte göra något utan alkohol.
Jag själv har slutat supa om man ska använda det ordet. Dricker max 3 glas vin om jag ska festa annars håller jag mig borta pga olika anledningar och jag mår mycket bättre!

Sen är jag trött på människor som klagar på ohälsa med rökning men själva super varenda helg och tror inte att det tar skada alls.
Var ju Valborg igår och många åker till Lund för att supa från kl sju på morgonen till kvällen och det tycker jag är helt absurt. Folk är så påverkade av alkohol att de inte vet hur man har kul normalt längre.

Har en kompis som ville att jag skulle hänga med på en festresa och jag var verkligen inte sugen för jag visste hur den skulle bli och har ingen lust att umgås med fulla människor som inte kan kontrollera sig. Dessutom sa jag klart och tydligt att jag inte kan dricka, att min hälsa inte är bra och får till gensvar ESh några glas kan du väl ta.
Helt sjukligt att folk ska gå på andra trots ens hälsa, så håller med om att det är hetsen som är sjuklig, inte måttligt drickande i sig.
mjaoooo +1
Håller med dig. Sen finns de ju som som tycker alkohol är gott och inte dricker sig fulla, men det är ju en annan sak :)
Stör mig på folk som blir så jävla sociala när dom druckit sen när man möter på dom nyktra vågar dom knappt öppna käften, pinsamt!
Alkohol förstör för så många.. Hade de inte varit för alkoholen hade säkert min pappa levt idag och min mamma hade haft kvar sitt gamla jobb,sitt körkort,vänner,djur som hon miste pga alkoholen.

Själv dricker jag för att må bra, tar någon kväll i veckan så man för en gångs skull slipper all ångest och oro, jag vet, helt fel anledning att dricka. Men just då är alkoholen ens bästa vän.
Världen hade varit sjukt mycket bättre om alkoholen försvann!
Tikii +1
Mliilo: Känner verkligen igen mig i det där med rökningen. Vi som röker vet väl för fan att det är skadligt för hälsan samt att det luktar illa m.m. Men det är bara mig själv jag skadar. Man kan inte ens jämnföra alkohol med tobak.
Folk som super var o varannan helg ska fan inte se ned på dem som röker när dem väl är nyktra, för dem är inte bättre själv när de är fulla..
Tikii +1
Mjaoooo: Haha dem människorna är ju för roliga! Dem ska vara så jävla sociala, glada och pratiga av sig med alkohol. Sen när de inte finns nått mer alkohol i kroppen, då blir dem riktiga fegisar och skäms ist. Snacka om personlighets förändring. Har träffat på så många såna.. Ibland blir man faktiskt besviken också tyvärr?
Mliillo +1
Där håller jag dock inte med, rökning skadar också andra passivt. Men poängen är att jag är trött på folk som klagar på rökning och annat men själva supandet nases inte lika farligt eller tabu. Folk är verligen inte medvetna om skador som kan förekomma med alkohol, likadant som rökning.
Merida +1
Jag håller HELT med dig! :) Men nu har jag faktiskt köpt hem två flaskor vin som jag hade tänkt dricka.... Någongång....! Under sommaren... HAHAHA! Jag är SÅ dåligt på alkohol! Mår uruselt, folk tjatar på mig att jag ska dricka mer osv.! Jag håller i et glas läsk på fester och låtsas att det är en grogg. En gång var det inte förrän runt 12 slaget som folk faktiskt fattade att jag inte drack! :P

Sen de där människorna som behöver alkoholen för att släppa loss. Råkar de släppa loss FÖR mycket så skyller de på alkoholen.

Blöööööö....

Och det där om rökning. Min man FÅR inte röka. Vår ekonomi är ansträngd som den är. Och nikotin är lika illa som kokain. Då kan han lika gärna gå på kokain istället.... -.-
Tikii +1
Mliillo: Nej självklart skadar man andra människor passivt. Men jag mena på att jag blir ju inte annorlunda på nått sätt om jag tar en cigg. Men när man dricker alkohol så blir man kanske väldigt högljud, närgången, okontrollbar m.m. Förutom själva röken så är rökning inte lika störande som fulla människor kan vara. Det är de som stör mig, att de finns dem som ser ner på rökning när alkohol är värre på fler sätt.. Förstår du hur jag tänker??
Mliillo +1
Ah ja jag förstår vad du menar =) Dessa personlighetsförändringar, man är väl medveten om dem men att man inte skäms. Visst har jag själv druckit men har aldrig varit så full att jag inte vetat vad jag gör eller gjort något opassande, haft en personlighetsstörning eller så. Har alltid varit väldigt medveten trots alkohol. Man alla behöver väl gå igenom en period för att fatta hur farligt det är.
tucan94 +1
Idag är det mer acceptabelt att dricka på fest än att inte göra det. Är jag på fest så är det alltid folk som frågar varför jag inte dricker, dom förstår inte grejen med att gå på fest bara för att umgås och det är tråkigt. Det är konstigt att det är så mycket mer accepterat med alkohol än droger i samhället, alkohol precis som droger förändrar personer. Hur många fall av våld och misshandel beror inte på alkohol.

Jag tycker inte fest är så roligt längre, folk dricker för mycket och gör bort sig. På krogen ser man alltid tjejer utsläpade av vakterna för dom är så fulla att dom inte kan stå och inte har några vänner som bryr sig om dom. Dom flesta dricker inte ens för att det är gott, dom blandar ut det så att det bara smakar läsk. Visst att ta några öl eller nån cider för att det är trevligt har jag inget emot men när det ska shottas och blandas drink på drink varje helg, det förstår jag inte.
Mliillo +1
Usch håller med. Äcklas av drinkar och shotar. Smakar verkligen gift och man känner verkligen av giftet i blodådrorna dagen efter. Tycker det är jättegott och ta något glas vin sen räcker det.
Tikii +1
Jag känner såhär. Igår hade jag en supermysig valborg med min sambo. Han drack några öl, han tycker öl är gott. Vi låg i soffan och tittade på Scarface med en stor skål popcorn och ett kallt glas med cola. Idag mår vi hur bra som helst. Funderar på att fixa tacos till käk och dra på någon bra rulle. Samtidigt som jag tycker synd om dem som ligger helt deckade eller spyr ut sina pengar..

Vad väljer man liksom??
Tikii +1
Jag var ute med några kompisar förra helgen på Harrys. Var helt jävla nykter och hade skitkul! Tur de.. Min kompis blev utslängd för att hon var så jävla full, så de är alltid bra att nån kan vara ansvarsfull som kan prata med vakterna och så.

Förresten, det går faktiskt att dansa nykter?
121288 +1
De ingen hets alls. Beror på vem man umgås med kanske. Va utomlands me 10 pers och alla drack förutom jag. Varför? För det smakar illa, förstör dina tänder hy andedräkt huvudvärk och illamående på morgonen seg i kroppen med mera. Finns inte 1 bra sak med alkohol om jag lägga det i håret då:)
Mliillo +1
Håller med, fy för så skönt och vakna upp och må någorlunda bra. Är dock förkyld och känner mig allmänt kass men det är en annan femma haha. Hade också en lugn kväll med sällskap, käkade pannkakor, kollade på film. Riktigt skönt.

KLart det går att dansa och ha roligt nyktert! Det enda positiva med alkoholen är att den bedövar smärtan av höga skor hahaha. Men man kan byta ut det mot ett par bättre skor istället =)
Tikii +1
Minaha: då har du verkligen en bra omgivningen. Varje gång jag inte dricker så frågar alltid någon varför jag inte dricker eller säger Kom igen, drick lite nu, va inte så tråkig. Haha sorgligt va?
121288 +1
Haha bra o bra. Inget speciellt med det dom frågade endast 1 gång varför inte och jag hade ett ärligt och tryggt svar som ingen kan ta ifrån mig eller utnyttja :)
Mliillo +1
Jag stör mig på att man ska behöva förklara sig varför man inte ville eller kan dricka. Har man en dålig hälsa ska man inte behöva förklara sig. Får alltid motsvar: men något litet eller några drinkar kan du ta? Sjukt störande.
Mliillo +1
Sen har vissa människor väldigt svårt att förstå varför man inte är som alla andra och måste därfr ifrågasätta ens val av drickande.
mjaoooo +1
Egentligen är de ju dom som dricker som ska förklara sig varför dom väljer att dricka, inte tvärtom.
Tikii +1
Mjaoooo: Exakt! Det ska jag göra nästa gång frågar mig! Ska bli intressant?