Hjälp mig! första gången

118290 +1
Hej! Jag har ett litet problem. På fredag ska jag på fest och jag har inte druckit förut.. Vad ska jag tänka på? Hur mycket kan jag dricka om jag inte vill däcka eller spy? Vill verkligen inte att något pinsamt ska hända. Så vad har ni för tips?

8 svar

Tottin +1
Sluta dricka när du känner av alkoholen, så gjorde jag väldigt länge och spydde första gången när jag var 19 och hade då druckit i över två år. Börja med lite, drick långsamt och som sagt, sluta när du känner dig påverkad. Gör så några gånger och sedan kan du börja testa dina gränser lite mer, men om du inte vill spy så ta det väldigt lugnt.
118290 +1
Tack! Är det något annat jag borde tänka på?
felicia_123 +1
Ja, tänk på att man inte känner av det lika mycket om man sitter ner. Sen när man ställer sig upp efter att ha suttit ner ett tag och druckit så känner man det mycket mer!
118290 +1
Okej! Det visste jag faktiskt inte så tack igen!
118290 +1
Är det något man kan göra för att bli mindre full? Sen vill jag inte att mina föräldrar ska märka att jag har druckit.. Så kommer jag lukta något? Och i så fall hur kan man få bort doften? Vad har ni för upplevelser från första gången ni drack?
Tottin +1
Drick varannan vatten så kanske risken är mindre att du blir full. Eller så låter du bara bli att dricka, verkar ju inte som att du är redo för det ändå.
bez19 +1
Tänk på att inte bli fjortisfull på en halv öl.
aloee +1
Jag brukar välja alkoholfritt t.ex. Coca cola. :) Annars drick inte på tom mage, se till att du har ätit innan. Lär dig själv att sätta gränser. Jag har aldrig varit full och vill inte heller bli det pga. kontrollen man inte längre har då. Drick inte om du inte vill, det är inget fel med att säga nej och välja annan dricka.