HJÄLP!! Stulna bilder på Instagram!

morotblomma123 +1
Jag behöver hjälp!

För ett par månader sedan fick jag reda på att någon skapat ett falskt Instagram konto och stulit bilder jag tagit från mitt personliga instagam! Bilderna är på min familj och släkt och är alla tagna av mig. Jag känner stort obehag när främlingar lägger upp mina bilder utan mitt tillstånd så jag skickade ett meddelande till hen och bad hen att ta bort mina bilder från det falska kontot.

Jag fick ett svar på engelska att de stulna bilderna inte kommer att raderas och för att jävlas skapade personen ännu ett falskt konto där hen har lagt upp mina bilder utan mitt tillstånd! Tillslut skickade jag en anmälan till instagram och fick bort en del av bilderna, men kontot är fortfarande kvar!

Några månader senare upptäcker jag att ännu ett falskt konto skapats och jag förstod snabbt att det vara samma person som tidigare. Jag fortsatte att anmäla och fick bort bilderna förutom kontot. Jag känner mig så otroligt maktslös och hjälplös och mår psykist dåligt att jag till slut bestämde mig för att avaktivera mitt personliga konto på instagram. Jag har fått så mycket ångest att jag inte känner mig trygg.

Igår kväll såg jag att samma person skapat ett till falskt konto och nu känner jag mig så otroligt maktlös eftersom det inte längre verkar funka att anmäla till Instagram så att bilderna ska försvinna! Jag vet inte vad jag ska ta mig till! Kan man polisanmäla detta? Och hur går det isåfall till? Jag vet att personen som skapat dessa falska konton inte bor i sverige och vi känner inte varandra personligen! Vad ska jag ta mig till? Jag är så rädd!

0 svar