Hon fick jobbet men inte jag? Nu orkar jag inte längre!

lankiz_91 +1
(ps. språkstörd respektera detta!)
------------------------

Jag vet inte hur jag ska börja berätta hur min situation just nu.

Jag är född i Sverige men har en annan bakgrund (brunhyad!). Tog examen men fick inget jobb mer än 2 år för att jag hade ingen erfarenhet och kontakt personer. Jag gick till och med jobbcoach för att få finslip på intervjun. Då när arbetsförmedlingen tvingade mig att gå utbildning fick jag jobb pga PRAKTIK. Innan när jag fick praktik gick jag först till intervjun då ville företag inte ha mig men min lärare ringde upp dom ..DÅ fick jag chans att praktisera. Hur kändes? jo, blandning av ledsen och glad. Glad för att jag vann över praktiken då när jag visade visade professionellt till företag men ledsen för att jag fattar inte vad jag gjorde fel på intervjun.

Jag ringer alltid upp till företag och frågar VARFÖR var dom inte intresserad. Mina föräldrar svarade " Kanske för att du har språkstörd så det blev kaos där" Men hallå, jag känner så många okända personer som har ADHD, dyslexia som jobbar på industriell. Hur fan fick hen jobbet?

I alla fall idag studerar jag vidare för att jag fick inte fast tjänst efter ett år och tekniker utvecklar..
Jag har en klasskamerat som är inte född här Sverige, som har bott minst 5 år men har ingen erfarenhet och inte heller har någon Industriell diploma MEN fick jobbet direkt hos Volvo.
Jag har också ansökt samma tjänst men fick inte!! :D JAG FICK INTE!

JAG som har gått långt, erfarenhet minst 2år, kontakt personer jajamän, ISO diploma jajamän! allt! you name it!

Vet du HUR det känns för mig? Totalt krossad. Asså min värld föll ner totalt. Jag FÖRSTÅR INTE.

Asså jag känner mig så jävla arg och ledsen och har inte lust att fortsätta studera vidare för att jag ser nu tydlig typ Oavsett om jag tar examen får jag ändå inget jobb!

Jag blir så jäkla arg och trött när folk säger " Det finns jobb lugna ner dig" Nej, du förstår inte för att du har aldrig hamnat arbetslös. Hallå, logik??? Asså jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Hur kan en outbildad person få en topp jobb men inte jag?!
Och jag fick otrevliga svar från vissa okända folk " Det kanske det är fel på ditt namn" "Det kanske är fel på din hudfärg" men hur kan HON min klasskamrat få .. asså!?!?!

Jag skickade mail till Lernia och väntar på svar.
Kände mig att jag har slösat mitt liv för ingenting.

Snälla säg vad är det som händer..

6 svar

mamacitaa +1
Omöjligt att veta vad det beror på. Men din klasskamrat som fick jobbet, hon kanske är jävligt bra på att tala för sig? Hon kanske är snabb i käften, har svar på alla frågor oavsett om dom är rätt eller fel. Hon kanske helt enkelt var precis det dom sökte.
lankiz_91 +1
Till @mamacitaa
"jävligt bra att tala för sig" - asså vänta. Det där lät riktig roligt. Hon svarade simpelt och inga konstigheter.
Inte ens jobbcoach tyckte att hon gjorde något bra ifrån.
kiko +1
Skit i alla andra, förlora inte ditt självförtroende pga andra! Har du testat att byta bana? Göra något helt annat? Söka alla jobb som finns sålänge? café, restaurang, lokalvårdare, vårdhem, personlig assistent, vikariebanken för förskola etc? testa nya vägar och du kanske finner något där? PROVAT att söka jobb utomlands? Skandinavien?
mamacitaa +1
Till @lankiz_91
Något bra måste hon ju gjort om hon fick jobbet?
Halsdukar +1
Jag förstår hur du känner. Vissa personer har bara enkelt att få jobb och andra inte. Jag vet personer som kämpar hårt varje dag med att få jobb men får inget. Sen finns det de som knappt gör någonting och ändå badar de i jobberbjudanden. Vet inte vad det beror på, det handlar väl om personligheter eller tur kanske.

Försök att inte bli nerdragen bara. Jag fick idag reda på efter två intervjuer att allting kändes jättebra och perfekt med mig MEN de ville ha någon med mer erfarenhet. Man bara jaha men hur ska jag få erfarenhet om ingen vill anställa mig haha? Det sög men försöker att inte hänga upp mig på det.

Och som du själv säger så ska ditt problem med språket inte stoppa dig. Självklart beror det på vilket jobb man söker som gör det olika svårt kanske men har vänner med dyslexi, add, adhd osv som alla lyckats få jobb.
lankiz_91 +1
Hej

Förlåt att jag har inte svarat mer än en månad! Jag var så grymt upptagen med studier :'( . Tack tjejer för att ni har kommenterat @mamacitaa : Du jag tänkte på dig när du sa " hon kanske är jävligt bra att tala för sig". Tack som fan för att du sa så, jag googlade som fan för att hitta tekniken att prata liksom direkt utan att rekryteraren ska känna sig att jag kom in som oförberedd.
Förlåt jag var där lite negativ innan, kan inte hjälpa det :)

Till @kiko : hahah tack vännen ^__^ Mja du ju rätt vill ju byta banan men inom service och vården är inte riktig min grej. Sedan tycker jag inte om deras lön! Jag har riktig bra bakgrund inom Industriell så jag bryr mest maskiner inte människor :D om du förstår vad jag menar :) sedan volvo erbjuder tjänsten att jobba från 06 till 09 så det räcker ju! Om jag jobbar i en annan tjänst har jag inte rätt att säga till chefen att jobba dessa tider, right? :)

Till @Halsdukar : kram! jag är glad att du förstår mig! och jag förstår också din situation. Jag hade EXAKT samma känslan du hade då när jag inte hade någon erfarenhet men gjorde riktig bra ifrån intervjun men får svaren dagen att man har inte gått vidare.. Helt knäppt. Har också tanke på mig om hon hade liksom tur.
--------------------------------------------------------------------------------------

Jag tänker skapa en ny post! För jag har liksom hittat svar från den tjänsten jag sökte. Jag tror att jag har knäckt bemanning/företagarna "fula lösning" som jag tyckte det låter HELT GALET och OLOGISK. Stay tuned!

Tack för feedbacks!