Hur blir man glad.

JacketLover +1
Hej det här är en seriös fråga. Hur blir man lycklig och glad för jag vet egentligen inte hur man blir lycklig och att ha roligt. Jag blir sällan glad. Har ni några tips om hur man kan bli glad?

17 svar

tomcollins +1
Genom att göra saker man tycker om. Umgås med folk man tycker om. Osv.
Merida +1
När man lär känna sig själv. Det kan ta riktigt långtid... Men dejta dig själv så blir du glad! :)
Mliillo +1
Håller med Merida. Genom att lära känna sig själv, acceptera det som varit och acceptera o lära sig att älska sig själv. Det gör man genom att intala sig själv att man är bra som man är, du är unik och ska inte låta någon påverka dig annat. Gör det som gör dig glad . Lär dig ditt värdecheck självrespekt. För mig tog det ett halvår och jag är faktiskt lycklig idag. Lycka handlar inte om jobb, skola, enbart familj o vänner. Lycka kommer inifrån när man har accepterat sin tillvaro och slutat påverkas av andra :-)
Lär dig ditt värde och självrespekt *
mamacitaa +1
Att omringa sig av saker man tycker om. Vänner, familj, fritidsintressen, nöjen, äventyr. Vad gillar du?
58736 +1
Hur konstigt det än låter så går det faktiskt att bestämma sig för att vara glad. För vissa är det enkelt och för andra är det svårare och tar längre tid. Men det är något man får göra själv - Det fungerar inte att förlita sig på att andra ska göra en lycklig. Det handlar om att förändra sättet man ser på sig själv och på livet. Fokuserar man på dåliga saker, problem, att man mår dåligt - då kommer man fortsätta må dåligt. Fokuserar man istället på de bra sakerna (även om de känns små) så blir man lyckligare :)

Lycklig blir man inte - det gör man sig!
JacketLover +1
Till @mamacitaa
shoppa, bio, skämta, studera för skojs skull. kanske stranden, hitta nya utmaningar, läsa. Men jag har inga vänner och kan inte umgås så det blir tråkigt att göra allting själv så jag hamnar framför datorn och mobil istället varje varje dag.
mamacitaa +1
Till @JacketLover
Hur är det med familjen, ni kanske kan hitta på något tillsammans? Du säger att du gillar att hitta nya utmaningar. En utmaning är att prata med folk du inte gör i vanliga fall, kanske i skolan? Det kan ge mycket nya vänner om man betämmer sig för att våga :)
JacketLover +1
Till @mamacitaa
jag brukar snacka i klassen men umgås inte och vill gärna hitta nya vänner fast inte i skolan
119906 +1
Jag har märkt att jag var som olyckligast i tonåren, när jag var 16-19 var det som värst. runt 20-21 blev det bättre, nu när jag är 23 har jag lärt känna mig något enormt, tar även hand om mig själv in och ut. Idag kan jag säga att jag är lycklig :) älskar livet mer än någonsin och det beror mest på att jag känner mig själv bättre och även inte låter något trycka ner mig, jag bestämmer över min lycka och glädje.


Så mitt tips är, ta hand om dig ordentligt.
Merida +1
Till @JacketLover
Då får du skaffa en hobby eller gå någon kurs (typ bugg)! :)
Merida +1
Till @Mammik
Visst behöver man komma närmre 25 innan man lär känna sig själv...! Åldern är inte bara en siffra! :)
119906 +1
Till @Merida
så sant så!! :)
JacketLover +1
Till @Mammik
okej men hur ska jag göra för att skaffa nya vänner jag vill inte använda internet eller träffa killar
tomcollins +1
Till @JacketLover
Börja med nåt, typ dans eller gå med i en kör, vad som helst. Finns massor.
58736 +1
Till @JacketLover
Du gillade ju att läsa - gå med i en bok-klubb? :)
119906 +1
Till @JacketLover
går du i skola? det handlar om att kunna vara öppen och bekväm i sig själv, lättare att skaffa nya vänner då! ta för dig lite
Tottin +1
Man är aldrig alltid glad/lycklig. Klart att man kan gå långa perioder och vara nöjd, men livet kommer aldrig vara perfekt mer än korta stunder så häng inte upp dig på att du ska gå runt och känna lyckorus hela tiden för att livet ska vara "bra".

Men sluta umgås med folk som tar mer energi än de ger, gör sånt som DU mår bra av och stanna upp och uppskatta det du har för stunden.