hur mycket betalar ni hemma?

Mya1 +1
hej. är 23 årig kille som bor hemma hos föräldrar med egen inkomst. vi är 3 som bor i hushållet. känner jag vill bo hemma för att spara ihop lite. jag är ju kille och äter mer än en tjej. just nu betalar jag 2500:- varje månad som är 500 för el, internet, tv och så vidare. och 2000 för mat. är det för lite eller är det lagom?

Jag tänkte kanske lägga på 500 till för mat så det blir 2500 för mat (förbrukningsvaror är inräknat där då. hushåll,toapappaer, tandkräm, schampoo, duschcreme med mera) och 500 för el, tv, internet o.s.v. eller är 3000:- för mycket? och nej, jag tänker inte hålla koll på hur mycket man äter på en månad. det orkar jag inte.

så ni som fortfarande bor hemma eller har ett eget boende och bor själva, hur mycket betalar ni i mat?

10 svar

kiko +1
konsumentverket.se/globalassets/artikel/…

2500:- för mat är väldigt mycket om man bor tre vuxna..jag betalar max 2000:- och då köper jag ekologisk och äter mycket. Lagar man mat tillsammans blir kostnaden betydligt mindre.
kiko +1
Det är absolut lagom
Merida +1
2500kr-3000kr är lagom.
Aceton +1
Jag är tjej och min pappa är otrooligt petig när det kommer till ekonomi (och älskar matte), han räknade ut att jag kostade ungefär exakt 3800 kr i månaden när jag bodde hemma! Då inräknades hyra för mitt rum, sophämtning, vatten- och elförbrukning... ja. Rubbet!
Ella_90 +1
Jag skulle säga att 2000 är ett rimligt belopp för mat, däremot är det resterande som är lågt satt. Ett helt rum kostar ofta mer än 500 kr, det låter som att du enbart betalar för el, tv och internet men inte för själva rummet. När jag bodde hemma betalade jag 4000 kr i hyra för ett stort rum på 10 kvm, men då var nog hyran satt ganska högt. Självklart påverkar det lite vilken typ av tv-funktion man har, hur mycket el man använder (om man t.ex. kollar mycket tv eller spelar mycket på dator), vilken typ av bredband man har valt etc.

Jag och mina syskon brukade använda rätt mycket el som nog också påverkade hyran i vårt fall, vi hade ett stort bredbandspaket också och ganska många kanaler till TVn. Om det inte riktigt ser ut så i ditt fall skulle jag nog säga att 3000 kr är rätt rimligt. Det är väldigt snällt däremot av dig att du inser att hyran på totalt 2500 är lågt satt. Jag tycker att de som har hyror på under 3000 ska uppskatta det stort, åtminstone om man bor i Stockholm. Hade man istället bott i en lägenhet på 15 kvm - som ändå skulle motsvara ett rum och badrum hemma - kostar bara hyra 2500 kr, sedan ska ju el, bredband, tv mm läggas på o man får då räkna med minimum på 3500 exkl mat.
Mya1 +1
Till @Ella_90

ok. men bor på landsbygden mitt ute i skogen. försöker spara på elen genom att bara ha tänt i alla fönster och inte dom inne i rummen som tex står på ett bord. och det är 1-3 st i fönstren vi aldrig har tänt knappt. diskar och tvättar mycket. har endast 1 tv på. spelar inte så mycket spel på tv och inte heller spel på dator. är 3 pers som bor här och använder 1 laptop bara varje dag.

mina föräldrar tycker jag inte behöver betala för hyran av rummet jag sover i utan de ser de som en självklarhet jag inte behöver. har höjt månadspengen till 2500 från 2000 och min bror säger att jag ska lägga av att höja. han tycker det är bra som det är. i dom 2500 är det 1500 mat, 500 förbrukningsvaror och 500 el, internet, tv. men har funderat höja till 3000 nu.
Mya1 +1
sen får jag inte glömma att jag hjälper till rätt så mycket både inne och ute. gräsklippning, ved, tvätta, hänga upp och lägga in tvätt, plocka ur disk, dammsuga, damma, vattna blommor, moppa golvet, laga mat.
kiko +1
Är det du själv som vill betala? 3000 låter sjukt mycket..thank för att jag hade föräldrar som inte brydde sig om det, för mig är det en självklarhet att mina barn inte ska få betala som om de bor själva. Visst bidra till ansvar, jobb och hjälp men betala hyra o dylikt, nej..men alla är vi uppväxta olika.
119906 +1
När jag bodde hemma betalade jag ingenting.

Nu bor jag med min sambo och kostnaden för maten ligger på 3000-4000
tomcollins +1
Jag betalar ingenting