Hur mycket kostar matpengen att bo hemma?

Mya1 +1
Hej. Hur mycket kostar det för en 22 åring att bo hemma i bara matpengar? Jag betalar redan för mat men är osäker på om det är för lite. Men där är inte el, internet och så inräknat utan BARA mat! Vi bor i villa och jag betalar redan en annan summa bara för el, internet, hemtelefon med mera. Mina egna räkningar betalar jag själv och kläder, försäkringar och sånt betalar jag med själv. Så vilken summa är rimlig att betala bara i matpengar?

5 svar

kiko +1
Hur många personer är ni i hushållet?
Mya1 +1
Till @kiko
vi är 3 i hushållet :) mor, far, jag.
kiko +1
En vuxen lägger ungefär runt 1600-2000 kr i månaden på mat, då räknar jag all mat under dagen. Men eftersom ni är tre så blir det ju mindre i o med att ni fixar o handlar mat tillsammans. Jag som bor ensam köper mat för ca 1700:- endast mat o utan hushållsartiklar som toapapper, plastpåsar, tamponger, hårvård osv :)
Men testa att räkna ut vad er matbudget brukar vara i månaden o utgå från den. Vissa handlar för mer, andra mindre.
Mya1 +1
Till @kiko
1700:- går det på för dig med all mat varje månad då? om man skulle räkna till förbrukningsvaror som tandkräm, schampoo, toalett-hushållpapper med mera så kan man räkna 300 så 2000:- går det på för dig med all mat + förbrukningsvaror? Tycker du att det låter rimligt att jag betalar 2000 i all mat och sen 500 för internet, tv, hemförsäkring med mera? som kläder, mobilräkning, middag eller lunch ute, försäkringar, bilförsäkring, bensin och avgifter på min bil betalar jag själv. dessutom när jag handlar då och då till frukost, kvällsmat tex så behöver inte mina föräldrar betala .
kiko +1
Till @Mya1
Ja precis, men förbrukningsvaror brukar jag inte handla varje månad, vissa saker räcker längre, men mellan 1500-2500 betalar jag, om jag ska räkna med allt annat=) När man fler personer så blir det billigare per person eftersom man lagar mat ihop o äter tillsammans. 2000 tycker jag låter mycket för mat, men det beror på hur mycket ni lägger ner på mat också. Gör en budget nästa månad, räkna ihop alla matkvitton så ser du på ett ungefär hur mycket ni slösar tillsammans och dela det på tre personer.

Hos mina föräldrar är de också tre och där går väl maten på runt 4-5000. 5000/3 = 1670:-