Hur mycket pensionssparar ni privat varje månad?

Mya1 +1
Hej. Jag var hos min rådgivare på banken för 1 år sedan och då sparade jag 200kr i privat sparande på internetbank varje månad. Och om jag skulle gå i pension nu sa han att jag skulle få 70% av lönen. Sen sa han att om jag ökade sparandet med 300kr vilket blir 500kr så får jag 80% av lönen.

Och jag antar väl om jag ökar till 800kr så blir det 90% av lön och 1100 100% av lönen. Just nu pension sparar jag varje månad 1200kr på internetbanken i ett isk konto. Så hur mycket pensionssparar ni varje månad på internetbank? Och hur mycket ska man pensionspara varje månad för att få 100% av lönen när man går i pension vid 65?

2 svar

Aceton +1
Jag har inte stenkoll på det här, men tror du har missuppfattat totalt... det finns ingen viss SUMMA pengar du ska spara i månaden för att få ut en viss procent av din lön som pensionär.
Aceton +1
Och förövrigt, vad du sparar privat har inget med din allmäna pension att göra (dvs det som är beroende av din lön). Privat pensionssparande är precis som ett vanligt sparande - du sparar undan pengar för att kunna använda senare. Skillnaden med pensionssparande är att det ofta är väldigt långsiktigt, så många sparar i t.ex. fonder eller aktier.