Hur ska jag våga lita på någon?

100800 +1
Hej,

Jag har ett stort problem, jag vågar inte lita på folk. Jag har tre underbara vänner, men jag märker att jag skjuter undan dem genom att inte lita på dem.

I sjuan hände en del i mitt liv. Min tidigare absoluta bästis och jag gled ifrån varandra, hon började festa, dricka massor och umgås med folk som jag inte riktigt passade in med... Hon verkade trivas bra med dem, och jag tänkte väl inte mer på det, vi hade helt enkelt glidit ifrån varandra vilket är helt normalt.

Men när jag sedan hittade nya vänner så blev hon asförbannad. Hon ville liksom både ha och äta kakan, så hon skrev på facebook, bilddagboken, ja överalt vilken jävla idiot jag var och hur extermt efterbliven, ful, etc jag var. Hon skrev även varenda hemlighet jag någonsin sagt till henne.

Ända sedan dess har jag aldrig vågat berätta något för någon.. Jag vågar helt enkelt inte. Men nu känner min vänner att de kanske inte kan lita på mig eftersom jag inte litar på dem.

Hjälp mig någon! Hur ska jag lita på folk igen?

6 svar

deniise +1
Det är inte lätt, men man måste låta sig själv vara sårbar, annars går man miste om så mycket.
Du kan inte gå runt och vara rädd för att dåliga saker ska hända, och om de händer får man hantera det då. Visst det gör ont att bli sviken och sårad men när du tagit dig igenom det blir du starkare.

visa e-post, vill du så kan du adda mig, det kan va skönt att berätta saker för någon utomstående ibland.
caipirinha1 +1
Jag vet hur du känner! de e inte kul asså..
Jag har dom mest underbara vännerna oxå men jag klarar inte av att berätta saker för dem heller :( vågar inte.. och det tar dom åt sig mkt av:/ Men jag har sagt till dom att de inte är p.g.a dom, utan p.g.a mig men dom fattar inte riktigt...
Steven-Bill +1
Jag tycker att du ska försöka lita på fler, för såna personer som hon finns det inte så jätte många av :/
Yribrallaan +1
Det går inte att lita på någon fullt ut förutom möjligtvis sin familj, men även dom kan svika. Man ska främst lita på sig själv. Det är en försvarsmekanism jag har och den är svår att bryta. Men litar man för mycket på någon blir man oftast sårad (enligt mig iallafall).
angei +1
Har också varit med om saker som bara inte händer. Det tar ett tag innan man kan börja öppna upp sig igen.. Börja långsamt. Du behöver inte berätta dina innersta hemligheter utan börja med något som du känner dig mest bekväm i att prata om som du tidigare inte vågat öppna. Jag brukar tänka, händer det så händer det.
KittiKat +1
Jag vet precis hur du känner dig. Jag har samma problem. Det jag har gjort är att vända mig till min familj, för de försvinner inte på samma sätt som vänner kan göra det. Annars tror jag att det är som de andra säger, att du behöver bli sårbar för att kunna lite på andra igen.