Jag blir utpressad!

xDHannaxD +1
jag gjorde något så otroligt idiotisk när jag var onykter.. Jag skickade nakenbilder till en kille jag gillar och även en film när jag tar mig på brösten och smiskar mig själv.
Den här killen utpressar nu mig eller snarare hotar mig. Jag måste göra allt han säger annars kommer han lägga ut bilderna och filmen. Jag är livrädd, kan inte sova, kan inte äta eller något.

Vad tycker ni jag ska göra? Han sa att om jag gör han arg lägger han ut bilderna.
Tänkte först ta bort han från alla sociala medier och blockera han så han inte kommer åt mig, men då lägger han ju ut bilderna/filmen.
Eller bör jag berätta för någon ? Han kanske bluffar och egentligen inte tänker lägger ut bilderna?
Vad hade ni gjort?

30 svar

Nasha12 +1
Be någon manlig bekant läxa upp honom så han tar bort alla bilder ;)
xDHannaxD +1
Tror inte det kommer hjälpa men värt ett försök Till @Nasha12
112429 +1
Finns väl någon lag om att bilderna tillhör dig? Försök hitta det och hota honom med att om han lägger upp så polisanmäler du honom. Det gjorde jag en gång och det funkade.
112429 +1
Finns väl någon lag om att bilderna tillhör dig? Försök hitta det och hota honom med att om han lägger upp så polisanmäler du honom. Det gjorde jag en gång och det funkade.
ManNan +1
Anmäl honom för utpressning?
Du har väl kvar meddelandena?
Om han nu skulle lägga upp bilderna så har du ju kvar bevis att han utpressat/hotat dig.
Om han nu skulle lägga upp bilder så kan du ju visa upp att han utpressat dig för fler bilder vilket kanske leder till att han tar bort bilderna, eller att folk inser vilken "skit" han är som pressat någon för fler bilder kanske?
Hurrdurr +1
Är ju bara för dig att anmäla honom om han lägger ut bilderna. Så hälsa honom att det är olagligt för honom att lägga ut dem, och om han gör det så anmäler du honom. Du bör också genast blockera alla hans kontaktuppgifter.
Hurrdurr +1
Till @Nasha12
Det är även olagligt att uppmana någon till att misshandla någon annan åt dennes räkning.
matildakl +1
Tror nog mer att du får lära dig av dina misstag och inte göra det igen, alt bli bättre på att hantera alkohol
Mammik +1
Jag hade hotat honom med att mina äldre manliga vänner samt kusin kommer att slå sönder honom om han inte tar bort bilderna NU och även visar bevis på att han tagit bort de. (Självklart skulle de inte slå honom) men skrämmas kanske behövs för att han ska ta bort de.

Sen så får du se det här som en läxa att man ALDRIG ska ge ut sånna bilder eller videos, oavsett om du litar på personen. Du vet aldrig hur det kan sluta.
SandraLind +1
Till @Mammik
Du kommer aldrig kunna få bevis på att han tagit bort dom, hur skulle det gå till?

Har det inte snackats om att det skulle tas mer allvarligt på såna här utpressningsbrott? Ring polisen och fråga, de kanske kan ge dig tips eller tom prata med honom?
mamacitaa +1
Så fort du skickade iväg bilderna så är det helt utom ditt räckhåll. Precis som Sandra skrev så kommer du aldrig helt säkert veta om han tagit bort bilderna eller inte. Lär dig till nästa gång att inte skicka sådana bilder. Jag skulle aldrig i mitt liv göra det, inte ens till min pojkvän. Vill jag visa upp mig på det sättet kan jag göra det ansikte mot ansikte. Bilder kommer alltid kunna användas emot en, har själv sett hur killar betett sig efter tjejen dumpat dom.
Pawni +1
Polisanmäl honom.
xDHannaxD +1
tack för alla svar och ja det här blev absolut en dyr läxa jag aldrig gör om. Jag har bevis kvar och ska polisanmäla! Till @ManNan
SandraLind +1
Till @xDHannaxD
Bra att du polisanmäler, starkt av dig. Och kom ihåg att även om det skulle komma ut någon bild så är det inte hela världen, det är han som har gjort fel i att hota om att sprida och inte du som gjort fel i att skicka.
ManNan +1
Och sen nu om han skulle lägga ut bilderna så kan du ju visa upp för alla att han pressat dig för fler bilder, så blir det nog en del emot honom ändå som också anser att det är fel!
xDHannaxD +1
tack :) Till @SandraLind
Nasha12 +1
Till @Hurrdurr
Ok då får han väl lägga ut hennes nakenbilder då. Finns tillfällen då man kan spotta lagen i facet, enligt mig :)
Victoria08 +1
Skitit i den jäveln. Bara att ta att bilderna ev dyker upp och berätta för familjen vad som pågår. Ingen jävel utpressar mig XD
Hurrdurr +1
Till @Nasha12
Vilka tillfällen som skadar andra människor, så länge det inte handlar om självförsvar?
xDHannaxD +1
uppdatering : jag har blockerat jäveln så han inte kan kontakta mig och anmält till polisen, men polisen tog det inte på allvar och tänker inte göra något åt saken!