Kille erbjöd sig betala resan till honom men gjorde det inte

spesha +1
Hej!
Igår var jag i Kungsbacka hos en kille jag har stort intresse för. Vi träffades via internet och har träffats ca 10 gånger nu. Vi har varit hos mig i Skövde, hos honom i Kungsbacka och några gånger i Göteborg.

De senaste 3 veckorna har vi träffats varje helg, varav han varit en gång här, en gång i Göteborg och igår åkte jag då som sagt till honom. Jag sa till honom innan att jag förmodligen inte skulle ha råd att åka eftersom jag endast får 1050 i månaden och det kostar ca 350 kr att åka till honom och jag måste spara mina pengar till en festival nu i sommar. Han erbjöd sig att betala min resa och lockade med att det skulle bli en gratis resa osv. Jag nekade först och sa att det inte behövdes för att jag endast skulle kunna vara är i 4 timmar. Men han insisterade och till slut sa jag okej.

Jag betalade såklart resan tillfälligt dit och förväntade mig att få pengarna av honom där borta men fick dom inte. Han har inte heller sagt nu i efterhand att han ska betala och jag vågar inte fråga honom.

Absolut att pengar inte spelar så stor roll, men när jag säger att jag inte kan åka till honom för att jag inte har råd och sen "lurar" han mig på pengar så här gör mig arg. Han tjänar mycket och han sa att det inte är några problem för honom att betala resa . Hur ska jag göra? Är rädd att om jag påminner honom kommer han tycka att jag är en snål tjej osv. Han har bjudit mig på andra saker som fotbollsmatch och middag. Borde jag lära mig av detta, skita i det och gå vidare? Eller borde jag "kräva" pengarna?

Snälla hjälp!

12 svar

Mliillo +1
Usch känns känsligt att fråga om det, hade känt likadant, men samtidigt var det fult utav honom att inte nämna något och egentligen borde du säga ifrån. Han borde ha bokat biljetten åt dig. Insisterar han på att betala så hade jag låtit honom boka biljetten åt mig, varför skulle du betala för tillfället?
Jag hade tagit upp det, säg att du inte vill verka dum men att det känns som om han lurat dig lite, att du fick betala iaf trots att du sa att du ej hade råd. Sen ta det därifrån.
spesha +1
Till @Mliillo
Jag betalade resan tillfälligt eftersom jag reser både med västtrafik och SJ för att komma till honom. Med västtrafik har jag ett kort som gör att det blir ca 30 kr billigare till Göteborg. Plus att jag kände att det inte var någon fara att skynda på allt, utan han kan få betala när jag kommer fram liksom.

Ja, det känns nästan som det enda rätta att fråga honom så han inte tror att han kan göra så fler gånger liksom. Han är lite klurig och det skulle inte förvåna mig om skulle utnyttja detta flera gånger eftersom jag är ganska försiktig av mig. Men han är fortfarande underbar. Tack så mycket för svar!
Mliillo +1
Jaa det bästa är att vara rak på sak frpn början så att det inte händer fler ggr eller om han skulle få för sig att utnyttja det på andra sätt. Lycka till!
Ravn +1
Uuh.. Varför betalade du resan om han skulle betala den? När jag har erbjudit mig att betala resan för en tjej så brukade jag alltid beställa biljetterna och skicka dem till hennes mobil. Jag tycker dock att det låter som att han har glömt bort det. Om han tjänar bra så är 350 spänn ingenting för honom.
spesha +1
Till @Ravn
Eftersom jag inte har swish eller liknande så tänkte jag att jag betalar den först så kan han ge mig pengar sen. Men nu sa jag till honom och han verkande inte ens ha glömt bort det. Men jag sa att vi kunde betala hälften hälften, och det sa ju han va ok.

Jag skulle egentligen vara hos honom i 8 timmar men på grund av olika skäl var jag tvungen att åka hem 4 timmar tidigare, så därför erbjöd jag att vi kunde betala hälften var.
Mliillo +1
Accepterade han det? Förlåt men vilken snål kille såfall!
spesha +1
Till @Mliillo
ja men det var endast för att jag föreslog det. Han är en sån som man måste vara rak med, säga vad man tycker för han fattar inte små hintar. Nu sa jag "vi kan betala hälften hälften eftersom jag drog ner på tiden" han tyckte det var okej liksom..Det var nog mitt fel, om jag hade sagt att jag ville ha 350 kr av honom hade han givit mig det, men det är just det att jag inte vågade fråga om han ville ge mig hela summan..
Mliillo +1
Du skulle inte ha föreslagit det, säger han en sak så får ju det gälla. Du ska inte vara så snäll och det var faktiskt fult utav honom att ens överväga det när han själv insisterade på att betala. Men till nästa gång, var rak på saken och låt han boka biljetten om han erbjuder det =)
Mliillo +1
Kanske bara är jag men finns inget mer avtändande än snåla killar. Om han har en lön så är 350 spänn ingenting och det är bara pinsamt att han ens sa okej till att dela på summan.
Miikaelaa +1
Håller helt med mlillo, riktigt snål kille. Speciellt när du säger att du knappt har pengar. Fattar inte varför han inte bokade biljetten direkt när ni kom överrens om att han betalar.
Johanna +1
Till @spesha
Tyckte han att han bara skulle betala hälften när han lovat att betala hela? Gud vilken fjant.
Aceton +1
Om han bara glömt så kommer han förmodligen inte tycka du är jobbig/dum som frågar, utan förmodligen bara känna sig dum själv! Om han däremot var ute efter att lura dig kanske han blir sur. Och då har du det svart på vitt om han är värd att fortsätta träffa! Win-win.
Ops läste inte allt. Tror inte han menade nått illa, är nog bara lite socialt handikappad, haha.