"kompis" som härmar med allt!

nonameshit +1
Har skrivit om det här förut, dock togs mitt konto bort? Kan vara för jag använde lite hårda ord haha. Nåja så jag skriver det igen!

Träffade min kompis när vi gick i 5:an, vi var verkligen bästa vänner osv.jag märkte inte då, men nu när jag tänker på det, att hon redan då härmade mig. Jag älskade high school musical (lol) plötsligt gjorde hon det? Det roliga var att hon inte inte ens kunde namnen på karaktärerna och sångerna.. Ska jag vara ärlig så hade hon nog inte sett dom ens.. Aja, störde mig inte så mycket då, hon får ju gilla dom med liksom? I 6:an bytte hon skola, vi snackade inte alls. I 7:an kom hon tillbaka.

Jag använde smink, plattade håret (inte överdrivet då utan lite) medan hon hade superlockigt hår, osminkad, tråkiga kläder (Inge illa menat!) Efter ett tag började hon platta håret och sminka sig, förstod då lite, klart det smittar sig när ens bästa kompis gör det. Men plötsligt började hon köpa lite kläder som var likt mina, hon lyckades inte sådär jätte bra menmen haha. Allt jag gillade gillade hon, allt jag sa sa hon, hon tog även mina åsikter, jag sa saker och sen liksom 1 vecka senare säger hon samma sak men låtsas som att jag aldrig sagt det.

Det var rätt jobbigt. Jag har alltid gillat filma egna filmer hemma, och vill bli skådespelare och sådant. Vem vill plötsligt inte samma som jag? Före det ville hon bli typ servitör eller något sådant så man ba jahap........ I 8:an blev det värre och värre, hon pratade som jag, jag uttalar vissa ord lite konstigt, typ vene, och bara för det kommer jag inte ihåg fler AHAHA typiskt alltså, jag skriver även på ett sätt, plötsligt gör hon det? Klart det kan smittas, men seriöst? Hon började även köpa nu likadana kläder som jag?! Jag ville ha vita converse, vad köper inte hon före jag hinner? Jag vill ha skinnjacka, hon köper det, jag ville ha iPhone hon köper det DAGEN före jag fyllde år, snacka om att jag hade damp den dagen. Hon köper smink jag har, alltså samma åh. Det har gått så långt att hon köper likadana trosor som jag wtf? Hon använde inte string men plötsligt gör hon det?

I 7:an kunde hon inte köpa allt som jag köpte för det var dyrt, hon hade inte så mycket pengar, men nu för ett halvår sedan flyttade dom och hyr nu ett hur vilket betyder att dom har pengar över. Så hon köper allt jag har, hon köper kläder som är min stil. Det roliga är att det inte funkar på henne haha. Jag har långt mörkbrunt hår (åkta ej löshår) vem vill inte färga håret och skaffa löshår? Asså varför vill hon likna mig seriöst det är jobbigt, har skrivit på skoj till henne varför hon gör det, men hon bara skrattade åt det och bytte samtalsämne. Som sagt går vi i 9:an nu, hon flyttade 6timmar härifrån, och vi har inte träffats alls. Dock håller fortfarande min kompis kontakt med henne och har träffat henne på loven. Och hon berättar att den här tjejen snackar skit om mig, använder fortfarande likadana kläder och bara uppför sig som mig? HAHAHAHAHAHAA hon är så sjukt falsk så det är läskigt. Vem vet om hon leker mig i hennes nya skola, så sjukt är det faktiskt. Liksom före hon flyttade kände jag mig inte hel, hon tog liksom min personlighet, sjukt jag vet. Det var liksom läskigt. Ska träffa henne på sportlovet då hon ska till min kompis, vi tre ska åka till Stockholm och shoppa och sådant, hon får se att originalet alltid är bäst, att hon försöker se ut som mig men nepp haha, ska även fråga ut henne, ska jag? Skönt att vi har några skillnader iaf, jag är äkta, inte hon, jag är 176 cm hon 160 typ, jag långt brunt lent hår, hon kort gråliknande höhår (lol), jag ser faktiskt bra ut i min stil, hon nja... (HAHAHAH), jag smal, hon rund. Jag menar inget illa med det jag skriver, jag har bara tur att vi har några skillnader liksom! Så kommentera inte att jag är taskig tack, jag förtjänar faktiskt att skriva det haha. Ska till lägga att jag aldrig härmat henne, jag totalt hatar när folk härmar mig, så när jag t.ex säger att jag vill ha vita converse och hon köper som innan så vill ju inte jag köpa dom längre då folk kanske tror att jag härmar henne fast det egentligen är tvärt om? Sen ljuger den här tjejen jävligt mycket med, ljuger om saker, vänner osv.

Haha, långt det blev. Kommentera gärna vad ni tycker, är det normalt eller inte, är det jag som är konstig, är hon avundsjuk på mig, vad ska jag göra, ska jag fråga ut henne när jag träffar henne eller vad? Vill verkligen veta varför hon håller på, om hon berättar varför så kanske jag förstår henne och förlåter det.

54 svar

100094 +1
Skit i henne
carlito +1
Haha diggar ditt korta svar till hennes långa tråd aware, men ja, att bry sig över nåt sånt lönar sig inte alls.
nonameshit +1
Så säger även min andra vän, har skitit i henne i ett halvår nu, men blir svårt att inte tänka på henne då min vän tar upp henne HELA TIDEN, "hon gör si och så". Har bett henne sluta prata om henne och det har blivit bättre. Låter typ skit irriterad när jag läser vad jag skrivit haha, låter så löjligt men ändå är det sååååå jobbigt.
100094 +1
Haha, nej men livet är för kort för att lägga ner onödig tid på andra. Hon kan inte bli som sig hur mycket hon än försöker
linn33a +1
Jag förstår varu menar med detta, har varit i ungefär samma situation förutom att hon inte var min bästa vän direkt, gick i samma skola o så! Men egentligen finns det inte så mycket man kan göra, bara skit i henne helt enkelt och låt henne, folk kommer att märka det till slut!
Nennekay +1
Det är väl så att du inte är ensam om det! Förmodligen snackar vi avundsjuka deluxe här.. :B helt ärligt var jag du och var runt en sån så skulle jag låtsas om att jag ville ha massa fula/tråkigare grejer så tjejen köpte det före mig och sen köper du det du egentligen vill ha hahah ;D

Förutom det så ta en seriös diskussion om det. Helst öga mot öga.
nnanna +1
Ingen som tänker på andra tjejen? Varför hon gör som hon gör..? Tror inte det handlar om avundsjuka, tror att du har en kompis som ser upp till dig. Hon kanske inte mår så bra, kanske inte har så bra självförtroende, och vem vill hon inte efterlikna då om inte sin kompis som hon ser upp till så mycket? Btw, iPhone, converse, skinjacka osv har väl varenda människa i Sverige så det behöver inte betyda att hon härmar dig heller.

Men i alla fall, visa lite mognad och ge dig inte på henne och prata om det, hon kanske inte ens själv har tänkt "härma dig". Som sagt, det låter som att hon är en osäker tjej som ser upp till sin kompis och kanske önskar att hon var lite mer som dig, hon kanske går igenom en identitetskris och ja. Du behöver inte bevisa att "du är den bättre, äkta varan" utan att jag tycker att du ska låta det gå obemärkt förbi. Nu bor ni inte ens på samma ställe så det kan verkligen inte spela någon roll för dig hur hon klär sig eller beter sig. Låt henne vara ifred, LÄGG INTE ENERGI på något så löjligt. Var en medsyster och stötta henne och var en bra vän istället.
Brightside +1
Måste ta och hålla med nnanna, tänkte precis som henne angående att din kompis snarare ser upp till dig. Var en bra förebild.

Och alla prylar du pratar om... både du och jag vet att du inte var den första med dessa. Förmodligen heller inte i din bekantskapskrets. Tror du att Converse och Apple skapade en unik produkt så att ingen skulle kunna så kallat härma någon annan? Då hade de nog inte gått så långt.
nonameshit +1
Nnanna, det roliga är att hon snackar skit om mig så fort hon får chansen, det är en rätt stor anledning till att jag inte vill umgås med henne mer.. Jag har flera gånger tänkt på att hon kanske inte har så bra självförtroende osv, så jag har inte riktigt sagt något till henne för jag vill ju inte att hon ska bli ledsen eller något, dock är det så otroligt jobbigt när hon håller på så här. Anledningen till att jag vill fråga ut henne är just för att hon är taskig mot mig och snackar skit om mig därför vill jag vara lite taskig mot henne med liksom haha. Och ja, nästan alla har skinnjacka, iPhone, converse osv, jag vet att jag inte är den ända.

Men att hon aldrig pratat om att hon vill ha det, sen säger jag att jag vill ha, och plötsligt köper hon det är lite skumt. Varför just VITA converse liksom just dom jag ville ha fan! Sen faktiskt så har hon sagt, några månader innan att hon tyckte skinnjackor är fula så att ja, lite skumt. En gång när jag var inne på en online sida, så råkade jag hitta henne där, började skriva och så, (jag hade ingen bild) och hon börjar berätta saker som hon säger har hänt henne och så, MEN HON BERÄTTADE SAKER OM MIG, SOM HÄNT MIG, HON LEKTE MIG?! Blev så sjukt arg, vem håller på såhär? Ja, dom flesta tycker jag är barnslig men det här är fan läskigt!
nonameshit +1
Sen klart att jag härmar andra, men då kopierar jag ju inte hela looken utan bara tröjan t.ex, köper inget likadant som mina vänner, kan ju hända nångång menmen. Och jag skulle inte bry mig om hon köpte en iPhone, converse och skinnjacka fast jag ville ha det, om hon inte hållet på såhär i flera år för så är det ju bara jobbigt. Jag renoverade mitt rum förra året, beige vitt typ, sen gjorde hon det, klart hon kan inspireras av mitt rum osv, men hon verkligen kopierade mitt rum. Samma kuddar och lakan osv, nej, nej, usch alltså!
Brightside +1
Utifrån ditt inlägg så syns det ingenstans att hon ska ha varit taskig mot dig. Det är ett HELT annat problem, som du tar upp nu. Om du tycker hon beter sig illa så ska du ju säga det till henne och inte "ge igen". Enligt min mening är det inte så man löser konflikter. "Ge igen" kan jag göra om någon har gjort någon slags prank på mig eller något, inte om jag har problem med en kompis.

Sedan, vad gör det dig EGENTLIGEN att hon "kopierar" dig? Låt henne klä sig som hon vill. Du äger inte alla kläder och prylar på marknaden. Så länge hon har köpt det för sina egna pengar så är det ju helt ok. Sedan kan hon ju också ha sagt att skinnjackor är fula men helt plötsligt hittat en modell som faktiskt föll henne i smaken. Det händer ju.

Detta ser jag inte alls som ett problem. Om något så ska tycker jag att du ska lägga energi på att reda ut er konflikt istället och sluta vara taskiga mot varandra.
nonameshit +1
Jag skrev att hon snackade skit om mig, läs igen. Och att snacka skit är oftast elakt, right? Du har säkert inte gått igenom det här så du förstår nog inte varför det är jobbigt. Sen menade jag inte atr vara taskig mot henne utan bara fråga henne vad gon egentligen håller på med, skrev att jag ville varataskig men menar liksom att bara fråga liksom.

Sen har jag inte bestämt om jag ska göra det, är hon snäll mot mig så skiter jag i det. Sen JA JAG VET ATT JAG INTE ÄR DEN ÄNDÅ SOM HAR DESSA SAKER, herregud är ju inte dum i huvudet! Men att hon måste ha samma grejer som mig stör mig, som köper jag en snygg blus från h&m, har den i skolan nästa dag - nästa dag har hon en sådan.

Det här är verkligen varje dag. Ser hon bilder på mig på fb/instagram/blogg så ser jag bara några timmar efter henne med samma pose, allå det roliga är att jag tar lite olika bilder, inga duckface och sånt därt haha, alltså verkligen kopierat bakgrunden med. Varför skriver jag det här till dig då du inte förstår. Så slutar skriva nu bara jobbigt då ingen verkar by sig haha. btw, jag har låtit henne kopiera allt drån mig, hon kommer inte sluta, hennes val. Men hon ska fortfarande veta vad jag känner, kommer INTE säga det på ett elakt sätt bara så att hon föratår liksom.
nonameshit +1
Och JAAAA H&M är vanligt, alla köper därifrån, men det gäller inte bara därifrån utan tog bara det som ett exempel! Tvungen att skriva det innan folk klagar!
Brightside +1
Då ber jag om ursäkt, hade tydligen inte läst igenom din text så noggrant. Men jo. Jag var med om det här på högstadiet. Inte lika "grovt" som du beskriver det kanske, men jag förstår ju vad du menar ändå. Visst kan du ta upp det med henne, allt är ju upp till dig. Men jag skulle rekommendera att inte vara lika taskig som henne tillbaka då jag finner det helt onödigt. Ta upp det på ett trevligt sätt skulle jag göra isf.

Och nej, jag tror du förstår själv att du inte har ensamrätt på dessa grejer. Ville bara poängtera att det kanske inte är en sådan big deal som du tror. Allt mode kommer jag från att någon har inspirerats och härmar och så går det runt. Det är ju inget fel med det, bara folk trivs. Förstår bara inte hur det kan vara så jobbigt för dig att hon härmar dig. Jag har varit med om samma sak men har då sett mig själv som en slags "förebild", vilket jag känner är positivt. Men hon kommer ju inte kunna göra det här i all evighet, så jag tycker inte att du ska bry dig om det.

Det här är bara vad jag tycker. Självklart bestämmer du ju själv hur du ska agera.
nonameshit +1
Brightside, det är ok! Ja, får se vad jag ska göra!
Isoldia +1
Låt henne göra som dig om hon vill.
Du bestämmer inte över hennes liv.
Mliilo +1
Om hon nu snackar skit om er så ignorera. Det med kläder och stil tycker jag bara är urlöjligt, låt henne klä sig hur hon vill, sen om du har likadana kläder, det har nog en miljon tjejer. Det är inte dina varumärken, folk får köpa och ha på sig vad de vill.
Antagligen har ni samma stil, löjligt och irritera sig på något sådant.
nonameshit +1
Har inte sagt att hon inte får? Har låtit henne göra som hon vill och kan heller inte få henne att sluta så att ja. Tycker det är irriterande, men vad kan jag göra förutom att störa mig på det?- inget. Nu stör jag mig inte på det längre egentligen, såhär kände jag mig i somras liksom just då hon höll på liksom. Det är så här JAG känner mig, ni tycker säkert det är löjligt osv, men nk vet ju inte hur JAG känner.

Sen återigen JAG VET att den finns miljoner andra med samma stil som mig omg hur många gånger måste jag skriva att jag vet?! Men att hon härmar mig från topp till tå är irriterande okej? JAG TYCKER DET INTE NI OK HAR FATTAT DET! Det är annorlunda att härma en kändis med typ frisyr, kläder osv men när det blir ens bästa kompis som man hänger med varje dag är jobbigt ENLIGT MIG!
Isoldia +1
Gosh jag är glad att jag inte är 16 längre. Måste vara jobbigt att bli hispig för så liten grund.
Mliilo +1
Finns flera miljoner tjejer som klär sig likadant som dig så fattar inte varför du just stör dig på henne? Ser fan tjejer gå runt med converse och skinnjacka varenda dag så du har ingen speciell stil om du tror det..