Konstig känsla när jag ska somna

SantaPola +1
Det hela började i torsdags kväll då jag skulle sova. Helt plötsligt känner jag hur jag håller på sjunka in i sömn och samtidigt rusar det en stark obehaglig känsla genom kroppen, och jag akn inte somna just pågurnd av den där obeskrivliga känslan so rusar genom hela kroppen. När jag byter ställning slutar den men börjar sen igen. Har aldrig varit med om det förr och vill veta vad det är.

Någon som varit med om det själv?

Jag trodde också bara att det var något tillfälligt men det har varit likadant både i fredags och igår:S

25 svar

Engmaan +1
Hur känns känslan som?

Ibland kan jag känna att jag typ sjunker ner och blir jättetung.. och att sängen reser sig med mig på och typ sånna grejer (som att man står).. så kollar man men man ligger helt vanligt.. Detta började då jag hade ashög feber och låg i magsjuka för några år sedan. Precis vid jul.. sen känner jag det ibland.. ibland känns det som om tungan är skitstor (svullnar) och ibland som att den är jätte liten.. haha de låter dumt men de känns så..

Det är säkert inte detta du känner men man man ju passa på att skriva det man själv känner också ^^ kan finnas fler där ute ;D
Jonkoping +1
Känner också typ såna saker som du Engmaan, att man sjunker ner & blir jättetung, att det känns som om man står i sängen och så..
Ibland känns det som om jag åker berg-o-dalbana & det bara kittlar i hela kroppen som att man åker upp & ner, men när man tittar blir allt vanligt igen!
Ibland känner jag inte mina armar & ben, det känns som om dom blir helt stumma typ.. men sen när man rör på sig pyttelite så försvinner det..
Kan ju vara nåt sånt, men det är ju jobbigt om det håller på flera dar ;o
maijaa +1
Det brukar hända något liknande för mig ibland, precis när jag håller på att somna så får jag också en konstig känsla i kroppen som gör lixom att jag vaknar till och måste vända på mig och så.. svårt att beskriva känslan men det känns typ som om jag inte får nån luft och som "engmaan" att man sjunker ner och blir tung, känns väldigt obehagligt.. har heller ingen aning om vad det kan vara.
SantaPola +1
Det är inte så min känsla är, men brukar ibland vara så att det känns som att jag håller på ramla ur sägen och rycker till. Men den här känslan är jättesvår att beskriva. Jag känner inte att jag blir tung eller så, men det är som ett rus som går genom hela kroppen när jag känner att jag håller på somna. I torsdags när det hände trodde jag nästan att jag hade nån ande i mig lr något liknande, bara för att känslan var så himla skum.

När jag får den känslan vill jag bara bort från den men samtidigt utmanar jag mig själv och ser hur länge jag kan ligga still med den känslan:S Jag vet inte varför jag gör så, speciellt när den är så obehaglig. Det är som att dett pirrar i hela kroppen samtidigt som den domnar bort, eller jag vet inte :S Gud vad svårt det här var :/
belsebub +1
Har du sömnbrist kan det vara så att du är så himla övertrött att det känns jette konstigt. jag har haft så och det kändes som att man inte har kontroll över sig själv utan kroppen skälver när man blundar. det är för att man har kommit för långt i sin trötthet så att man måste bli piggare för att kunna sova.
TinyTina +1
Det kan vara så att du e väldigt spänd i kroppen under dagarna å när du lägger dig så slappnar musklerna av å allt adrenalin försvinner typ :0S
Så ungefär som en adrenalinkick fast bakvänd (?)
29156 +1
Så brukar jag åxå känna...att man försvinner bort...o så reser sig sängen o man ramlar ner o då rycker man till jag förstår precis...tror det har med trötthet att göra, att man itne riktigt kan slappna av, det har så mkt med stress o göra tror jag =) ingen ande där itne :)
21595 +1
Kroppen reager väl som att du faller i djup sömn men du ändå är lite vaken
SantaPola +1
Det är väligt konstigt fortfarande tycker jag, jag har inte sömnbrist och är inte stressad på dagarna. När jag inte är i skolan sitter jag också mest framför datorn. Vet inte vad det kan vara:S
hoppas det blir normalt snart igen, jag brukar aldrig känna någon sån lustig obehaglig känsla när jag håller på somna i vanliga fall.
Nikkie +1
Jag tycker att det låter lite som panikångest det ni beskriver. Kan det vara det? Sök på det på Google eller nåt och läs om det. Det är ju väldigt vanligt och det kan upplevas på många olika sätt.
djlou2 +1
Har upp levt ngt liknande för många år sen.....Precis innan man ska somna så märks det tydligare att "övervakningsjobbet" typ andning och liknande uppgifter hanteras av den delen av nervsystemet som vi inte kan styra med viljan...ibland kan man då rycka till/vakna och känna sig förlamad för att kroppen inte hänger med så snabbt just då...skit äcklig känsla....eller så kan man vara orolig och ha lite ångest och hyperventilera medan man somnar, vilket gör att man får akut syre-överskott, och allting snurrar runt och känns superkonstigt.....kolla din andhämtning..e den ryckig så ha en liten plastpåse bredvid sängen och så andas du ca 10 andetag in i påsen.

Om det lugnar sig då så har du hyperventilerat.Hände ofta med mig. Bägge dessa sätt att reagera beror ofta på stress eller olösta problem/ångest osv osv...motion hjälper...en kropp som har fått frisk luft och gjort lagom tungt arbete under dagen sover lugnast....
SaraLindner +1
Va skumt, jag satt just och sökte på google efter det här eftersom exakt det du beskriver fick jag i går natt. Och när ja vände på mig och precis höll på att somna igen kom det igen. Fick den där känslan ca 6 gånger. Jag vill jätte gärna veta vad det är.
honeybun +1
Håller med Nikki...låter som vanlig ångest! Man kan känna overklighetskänslor då. Hjärtat slår...man känner sig väldigt alert men ändå borta. Testa med avslappningsband!
Shandie +1
Jag kan säg att jag brukar få en känsla ibland. En konstig känsla, den började för kanske ca 3 år sen. Får det bara ibland, ibland oftare ibland mindre ofta. Några ggr per halvår.
Det kommer ungefär strax innan jag somnar. Jag har alltid fått samma känsla var gång. Den är obeskrivlig egentligen. Jag tror och har diskuterat fram detta med andra att det kan vara något minne hos mig som är tillbaka tryckt. För det började smått känslan och med tiden har den förlångts, jag har kommit den närmare o kanske snart kan jag ta på vad det är.

Låter jätteflummigt o det är det också :P
Men det är något, tror jag, som jag varit med om, och tids nog när jag är redo kanske det kommer fram.
Det är säkert inte det du har. Ville bara skriva min konstiga känsla.. Det är en läskig känsla som ger obehag, men ändå vill jag inte släppa den.
Det känns tjockt på nått sätt också, jag börjar komma fram till vad det är med det tar tid, för är inte så värst ofta jag får det o när jag får känslan förösker jag hålla kvar den för att få reda på vad det är.. men man tappar känslan ganska snabbt..

Ja detta var jätteflummigt vet inte om det hjälpte nått men skumt är det ialf :P hahaha
honeybun +1
Ångest ångest ångest hehe :) Inget man dör av....jobbigt innan man vet var det är bara! Haft det sen jag var liten....men fattade va det var först i sena tonår. Kan vara övergående...andra har det hela livet. Kan ju komma om du kigger och tänker på allt och inget innan du somnar. Jag kan ligga och stressa upp mig innan jag somnar. Men det är lättare att kontrollera när man vet vad det är!
Aira +1
Ett tips är att försöka tänka på något annat, det är jätte svårt jag vet, men obehaget släpper lite.
Jag har panikångest till och från ganska ofta, speciellt när jag är ensam eller ska somna.
Du känner dig jätte konstig, känns som att du drömmer, du hänger inte med och får panik helt plötsligt. Nu de senaste nätterna har varit jätte jobbiga, har fått väldigt få timmar att sova.
Men det positiva är att jag vet att jag har klarat det förr.
Känner mig stark trots allt, ångesten kan inte ta över ens liv!
aberg +1
Har inte läst andra kommentarer och är inte säker på vad du menar, men är inte de blodtrycksfall? när man känner sån känsla?
honeybun +1
Aira: Vi e ju inte ensamma heller! Ledsen för din skull! Det är skitjobbigt, speciellt när förståelsen inte är så hög hos alla. Har du testat avslappningsband...hjälpt mig jätte mkt när jag inte kan somna.
Aira +1
Ska testa med avslappningsband på kvällarna, tack för tipset =)
För mig så har familjen hjälpt mig fruktansvärt mycket, de har varit där för mig hela tiden.
Men nu har jag hittat styrkan tillbaka själv i stor mån, får jag en panikattack igen så tänker jag bara: "nu igen? jag har ju varit med om detta förr så jag vet vad det är för något". Sen försvinner paniken och den obehagliga känslan.
Man
Johanna +1
Ångest?