Kvinnan som tala i 13 timmar!

Sockertroll +1
Helt otroligt! Jag tycker det är så otroligt häftigt och jag blir lite tårögd när jag tänker på det, att någon lyckas tala så länge för att kvinnor ska få bättre möjligheter och ha rätten att bestämma över sin EGNA kropp, det är helt otroligt! Och sen tycker jag den där lagen är helt sjuk, kvinnor ska kunna göra abort, oavsett anledning.

Finns en artikel här om man vill veta mer: dn.se/nyheter/varlden/…

18 svar

111038 +1
Japp. Är helt för könsaborter.
116194 +1
Visst ska man kunna göra aborter om det så behövs. Däremot tycker jag det är förjävligt med tjejer och killar som inte skyddar sig och använder abort som ett alternativ till preventivmedel när de är helt medvetna om vad de ger sig in på.
116194 +1
Inte för att jag läste artikeln men ändå :P
111038 +1
Varför skulle det vara förjävligt?
116194 +1
För om man har sex oskyddat och båda är med på det är man mycket väl medveten om att det finns en risk att hon blir gravid. Vill man inte ha barn kan man skydda sig istället för att ta död på ett foster eftersom att det finns så pass många bra och smidiga preventivmedel
Sockertroll +1
Har man den åsikten är man inte för abort enligt mig.
116194 +1
Jag är helt för abort, har man skyddat sig tycker jag absolut att det är helt rätt för då har man gjort vad man har kunnat. Självklart ska det vara en rättighet för alla men jag tycker det är nonchalant att inte skydda sig och istället göra abort
Sockertroll +1
Fast tycker man att man har rätt rill abort bara för att man skyddar sig är man inte för abort. Tycker det låter liree fel att säga att man är för, så länge det sker av rätt anledningar.
116194 +1
Haha jag är för i vilket fall, tycker det är en viktig rättighet. Man ska inte föda ett barn om man inte är redo att ta hand om det och ge det en bra uppväxt. Tycker bara att man kan vara försiktig från början, det är ju inte en nyhet att man kan bli med barn när man ligger med någon
116194 +1
Ingen, men man måste kunna ta ansvar för sina handlingar. Tycker det är fånigt att inte skydda sig och gå och göra en abort som om ingenting istället. Men visst, vill man det så ska man självklart få göra det, men jag tycker det är omoget :P
111038 +1
Fast vem har sagt att hon är för abort? Hon skrev ju själv att man ska kunna göra det om det behövs. Det betyder inte att hon är för abort för det.
116194 +1
Jag är för abort, det är bra att det finns. Fast du har en poäng faktiskt mog..
nej inte kastreras nödvändigtvis, men så jobbigt är det inte att äta ett piller om dagen, sätta in en ring/spiral eller whatever
Sockertroll +1
Haha inte jobbigt? Jag har haft hemska humörsvängningar, ingen sexlust, finnar, osv. Och många många fler har haft hemska biverkningar.
116194 +1
Haha jag vet, jag har också haft många jobbiga biverkningar, men då får man väl testa sig fram tills man hittar något som passar. En biverkning av sex är graviditet? tycker bara man kan tänka sig för lite :)
Sockertroll +1
Ja, där håller jag med dig, tror man får öka på sexualundervisningen i skolan. Och poängtera hur viktigt det är både för män och kvinnor med säkert sex. MEN att kvinnor inte ska behöva skuldbeläggas för att de skulle vara oansvariga och inte skydda sig och göra abort.
Flingans +1
Det här med att använda abort som ett preventivmedel, tror inte det är många som gör det. Det är inte direkt en piece of cake att göra abort, det är obehagligt och man blöder och det är inte speciellt smidigt.. Har man gjort det så tror jag inte man vill göra det igen upprepade gånger.

För mig spelar anledningen bakom aborten nån roll, antingen är man för eller emot och finns det nu någon som vill använda abort som preventivmedel så ser jag inte vad felet är, det är ju inte som att fostret blir mer värt bara för att man gjort en abort innan, tänker mest att det verkar väldigt jobbigt för tjejen..
Sockertroll +1
Håller helt med dig flingans!
111038 +1
Japp. Det är därför det är så löjligt att man inte gör fostervattensprov i Sverige längre på offentliga sjukhus.