Lära sig engelska genom att läsa engelska böcker?

Emilia_L +1
Jag har inte svårt att förstå all engelska, men jag har svårt att uttrycka min engelska skriftligt och genom att tala. Jag har inte svårt att förstå all engelska, så jag kan läsa en del. Men jag vill verkligen lära mig engelska ordentligt och orkar inte med kurser. Är det bra att läsa? Vilken bok i så fall? Eller finns det andra knep?

6 svar

Amandie +1
Om du har problem med skriva så skriv,
om du har problem med att tala så tala.
Om du är bra på läsa och förstår det mesta så hjälper det kanske inte dig jätte mycket. Du måste öva på det du inte kan helt enkelt. Läsa är bra för stavning av ord och sammanhang.
s0fiaaa +1
Gör som mig, låna en bok på engelska sen så letar du den på ljudbok och häng med i texten samtidigt som du lyssnar, då hör du hur det uttalas och stavningen :)

en bok som finns är The 5th Wave jätte bra bok! finns med eng text. Ljudboken finns på piratebay (:
Beavy +1
Kolla på film utan svensk undertext. Då måste du hänga med i hur de pratar osv, det lär man sig mycket på!
Att läsa är ju jättebra allmänt, så läs så mycket engelska böcker du kan!
Lollaa +1
Håller med Beavy!

Har lärt mig så sjukt mycket engelska genom just filmer, serier och spel. Man kan ju börja med engelsk subtitles sen när du märker att du hänger med bättre så kör du helt utan!

Jag är en fena på tala och förstå engelska nu efter att ha växt upp med en smått spelberoende bror haha ;D
Merida +1
Jag har lärt mig mer engelska genom film utan undertext än genom böcker. Böcker är givetvis JÄTTE bra! Men jag har alltid haft otroligt mycket text att läsa i andra ämnen så film var ett roligare och mer stimulerande sätt! :)
Emilia_L +1
Tack för alla jätte fina tips!