Lurad på hund på blocket! hjälp?

emmastrand +1
Hej!
Jag har blivit lurad av en kvinna som utgav sig för att sälja en hund på blocket.
Betalade 2500:- och hunden skulle fraktas från Norge via flyg och hundtransport till mig idag.
Hon kunde inte lämna ut telefon nr då hon påstod att hon var på strålbehandling för cancer och inte fick kunde ha mobil i sin närhet pga strålning.

så den enda uppgift jag har är hennes mail. Pengarna för transport fick jag sätta in på ett företags konto (kwexpedia.webs.com), företaget verkar skumt och bilderna på hunden hon skickade till mig finns överallt på google. Hunden ska vara påväg till mig just nu men jag måsta betala ytterligare 7500:- till företaget som jag sedan ska få tillbaka när hunden anländer.

Jag insåg efter allt detta att det är bedrägeri och har ju redan betalt 2500:- för transport osv som från början var det enda jag behövde betala eftersom hon behövde få bort hunden fort. Jag har som sagt varken telefon nr, adress, namn (?) utan bara hennes mail hon använde på blocket och när vi hade kontakt. går det att anmäla? annonsen blev borttagen igår eller idag.

Hur ska jag gå till väga för att sätta dit henne? om det ens går?

32 svar

Philles +1
:O Hmm Skulle hon skicka en hund till dig och så är hon på strålbehandling samtidigt? O.o Really?
O bilderma på hunden, såg du dem efter du skickat pengarna elr efter? :S Väldigt skumt att hon inte kunde lämna ut sitt mobil nr bara för att hon e på "strålbehandling". Ni hade ju isåfall kunnat prata i telefon efteråt? :P
emmastrand +1
Ja precis. bilderna såg jag efter. dum som man är så tänker man inte på alla idioter där ute i världen som faktiskt är bedragare. men man lär sig av sitt misstag kan jag lova, tråkigt men sant. ska ner till polisen och se vad man kan göra men dom lär väl inte göra mycket än att sitta på statoil och fika.
MarinaS +1
Förlåt men det är nog DU som inte har det! ALLA vet väl vid det här laget att man inte ska tro på sånt här skit? Det är väl exakt DET alla varnar om?
lilwayne +1
Du kommer aldrig få tillbaka dina pengar så tips till dig är att i framtiden vara mer försiktig jag skulle aldrig köpt en hund om jag inte kunde hämta den själv....
stayeen +1
Det enda du kan göra är att du fortfarande har mailkontakt med henne och skriv "innan jag sätter in 7500 kr (VILKET DU INTE SKA GÖRA) vill jag prata med dig på telefon och ha en bild på ditt id-kort.

Så får du någonting att gå på
spaceshiip +1
Det enda du kan göra är att försöka få fler uppgifter om bedragaren. Genom att exempelvis kräva nr innan du sätter in mer pengar. Även om du anmäler detta kommer det nog inte resultera i något, 2500:- är för lite för att det ska vara värt resurserna att spåra "henne", och har du inga uppgifter att gå på alls tar det både tid och pengar. Så du får nog bara lära dig av dina misstag tyvärr, nu lär du ju tänka till en annan gång i vilket fall.
Tottin +1
Säg att du har ångrat dig eller nått? Sen tycker jag att du ska anmäla även om det antagligen inte leder till att du får tillbaka pengarna, men kanske är fler som blivit lurade och anmält så tillslut kanske man tar tag i det om det är tillräckligt många.
Amandie +1
Du går till polisen självklart
Merida +1
De där pengarna kommer du inte få se röken av igen.... Dyr läxa att lära sig.... Hade varit billigare för dig att köra och hämta den själv.
robino +1
Jag tror hon fattar att hon gjorde en korkad handling, det behöver inte upprepas hela tiden. Tycker du ska låta väldigt intresserad men att du vill prata med henne i telefon innan du ger över pengarna, så kanske du får hennes nummer vilket gör det lättare om du går till polisen.
robino +1
(Menar inte att du ska ge henne pengar, hahah bara låtsas vara väldigt intresserad)
mimmi0 +1
Har inte läst ditt inlägg. Men köp aldrig hund på blocket det kan vara smuggelhundar osv!
108042 +1
Hon kan ha kontakt med dig via internet när hon är på behandling men inte via telefon? njaoo...du borde nog fattat att någonting inte stod rätt till
robino +1
Fast det spelar ju ingen roll nu, Yumbum.
108042 +1
Jo det gör det...för vem går på ngt såntdär?
stayeen +1
Mimmi: finns seriösa kennlar på blocket också!
Beka +1
Hur kan man ens tänka tanken att köpa en hund utan att ha träffat den innan. Sjukt ju :S
Mliillo +1
Jag undrar om inte tråden är fejk...17 år och har köpt en hund via nätet som hennes föräldrar tillåtit?...Låter helskumt..
robino +1
Varför skulle den vara fejk? Vad får hen utav det?

Tråden handlar iallafall inte om det, Yumbum.
Mliillo +1
Har varit flera fejktrådar på TS. Folk har väl inget annat för sig.