Mår dåligt av att bo hemma

124682 +1
Hej jag har ett stort problem och de är att jag mår dåligt av att bo hemma , jag och min mamma bråkar nästan alltid och hon lägger onödiga kommentarer och pikar mot mig och de känns som om hon hatar mig och hon säger att jag håller på med skumma saker och snart orkar jag inte längre med henne.

Varje dag när jag åker ifrån skolan så vill jag inte gå hem för vet själv vilken ångest jag har när jag är påväg hem och hur dåligt jag mår. Just nu i livet så mår jag dåligt över andra saker också som påverkar mitt liv.. hur tar man kontakt med socialen om man inte mår bra av att bo hemma/trivs inte? och skulle socialen kunna hitta något annat till mig pga av bråken de är i min familj?

5 svar

benandjerry +1
Är du 17? Kan du inte hålla ut tills du slutar gymnasiet och sedan börja plugga eller jobba, då kan du flytta ut. Det är verkligen det enklaste.

Tror du måste ha riktigt bra anledning för att socialen ska hjälpa dig.
kiko +1
Kan du inte försöka prata med din mamma om det? Att du blir ledsen och sårad när hon gör så? Se om det kanske förbättrar er relation.
FoxyCleo +1
Du kanske kan få kontaktfamilj som du kan åka till istället för att vara hemma. Eller du kanske kan flytta nån annanstans?
119906 +1
Du vet aldrig om du inte testar ringa dom! kontakta dom, leta upp numret och ring och berätta din situation. Testa så får du ett svar.
Merida +1
Jag tror inte det är tillräckligt för att du ska få hjälp... Men om du ber om att få bo i en familj skulle jag tro att du skulle ha en bättre chans. De flesta i din ålder drar inte jämnt med sina föräldrar. Och det är ju för att barn inte ska bo med sina föräldrar hela livet. Men låt inte som en som bara vill flytta hemifrån...