mina betyg är katastrof vad ska jag göra

JacketLover +1
Hej mina betyg är helt förstörda har inte visat mig något kunskap, har bara skolkat, har gått dit men inget förändras. Har inte skrivit ett enda prov denna terminen, har inte gjort alla mina uppgifter som jag ska. Jag vet inte vad jag vill bli. jag får jätte många intressen men dem försvinner sen kommer en ny intresse. Har mått skit dem två första månaderna i terminen. Har velat hoppa av skolan byta linje o mm. Jag blir bara förvirrad och vet inte om jag borde byta program, byta skola eller gå om hela årskursen.

Jag är osäker om jag kommer få ta studenten med bra betyg och få leva ett bra liv. Det känns som alla personal bara snackar med mig för att dem ska jobba. Hablitering gör inte ett skit. dem bara pratar med mig en gång varanann månad tror jag. Jag blir förvirrad sur på dålig humör. Jag hatar mig själv och alla människor i denna jorden. Det är bara några månader kvar och inget och vet inte vad jag ska göra. Det känns att jag går till skolan i onödan. Jag lär mig inget, betyget är katastrof jag vill bara bli av med skolan för gått. vad ska jag göra?

18 svar

Merida +1
Men om du har gått dit men ändå inte gjort några prov så har du ju inte försökt?!

Du tar kontakt med lärarna och frågar vad du ska göra för att komma ikapp. Du får göra uppgifter under loven. Tex nu. Du har skolkat och varit ledig innan. Så du får vara ledig när du kommit ikapp.

På måndag tar du och mailar alla lärarna och ber om extra uppgifter.
JacketLover +1
Till @Merida
jag är rädd och avskyr från prov.
Merida +1
Till @JacketLover
Ja, vem gillar prov?

Förslår att du tar kontakt med skolans kurator också
58736 +1
Man måste kämpa för det man vill ha. Vill man ha bra betyg får man gå till skolan varje dag och faktiskt plugga, göra det man ska och kämpa på. Är det svårt - be om extra hjälp. Prata med kurator, lärare, psykolog eller någon annan om vad som är jobbigt, men kom ihåg att det är ens egen vilja som styr i slutändan = man måste SJÄLV vilja för att det ska gå framåt.

Jag avskydde att göra prov, mådde psykiskt dåligt flera dagar innan och hade så ont i magen att jag ville både kräks och dö samtidigt - men jag gjorde det ändå för att jag visste att jag var tvungen om jag skulle kunna göra det jag planerat. Det finns inga genvägar, men man kan få stöd! Be om extra hjälp med pluggandet! Fråga dem hur du ska göra. Säg som det är. Men du måste själv göra jobbet sedan!
JacketLover +1
Till @Merida du förstår inte jag vet inte vad jag vill bli, jag vet inte om jag kommer ta studenten. jag kan inte fixa mina bety på så kort tid. jag vet inte om jag vill byta program eller linje. jag är osäker o förvirrad och så himla arg.
Merida +1
Till @JacketLover
HAHAHA! Vadå inte förstå? Du tror att du är ensam om de där känslorna eller?? Bara för att du går en utbildning på gymnasiet så är det inte slutet. Du kan alltid plugga annat sen.

Klart du kan komma ikapp. Men som Beavy säger så kommer inget gratis här i livet.
58736 +1
Till @JacketLover
Det är inget ovanligt. Typ hälften av alla gymnasieelever vet inte vad de vill bli. Jag pluggade handel och jobbar med kultur idag - inte direkt enligt planen jag hade men så blir det ju nästan alltid! Man kan alltid plugga upp betygen senare - gör vad du kan och hinner nu. Det är ALDRIG försent att göra saker bättre! Låt inte dina tidigare misstag vara en anledning att fortsätta på samma spår! Det du känner är du inte ensam om
Prata med yrkesvägledaren också. Gör en lista på saker du tycker är roligt/är bra på och ta med den
JacketLover +1
Till @Beavy
jag gillar praktiska ämnen. jag pallar inte läsa lyssna och sitta på bänken hela tiden o resten av mitt liv. Jag vill göra något som gör mig glad. Men jag är också skoltrött och orkar inte studera ännu med 3 år om jag ska byta program. jag vill antagligen bli bagare eller bildredigerare som även fotar. jag går på samhälle
mamacitaa +1
Till @JacketLover
Du kan gå bagarutbildning efter gymnasiet.
58736 +1
Till @JacketLover
Nästan vad man än jobbar med senare i livet kräver någon form av studie innan - läsning, skrivning, intagning av kunskaper. Fungerar det lättare att lyssna än att läsa så testa ljudböcker. Det brukar finnas som alternativ till elever med inlärningssvårigheter. Vissa prov kan man få göra muntligt också men andra kräver att man visar skrivkunskaper etc. Även yrken som bagare eller bildredigerare kräver att man läser. Man får försöka så gott man kan!
JacketLover +1
Till @Beavy
Jag vet att det kräver läsning. Men jag har varken motivation att plugga om jag byter program så måste jag gå om i från 1
JacketLover +1
tycker ni att jag borde byta program, eller gå om hela tvåan. För jag känner mig slö att gå till skolan. helt utan motiv jag lär mig inget, inget förändring pågor?
123383 +1
Gymnasiet asså.. Kan säga att jag var exakt som dig och just vid den här tidpunkten för ca 4 år sen bestämde samtliga lärare rektor och föräldrarna att jag skulle gå om (bytte även då skola och program) var det bästa beslut jag tagit fick bättre betyg än var jag trodde osv. Det är inte mycket kvar av terminen ändå du kommer inte hinna att ta igen allting kommer ihåg hur mycket jag låg efter.

Du får antingen gå om hur jobbigt det kan känna (jag grät när jag fick valet att göra det då alla ansåg det var det bästa för mig) eller ha F/E i samtliga ämnen men ändå kommer va tvungen att gå ett 'fjärde år' på komvux eller nått för att ta igen allt du inte gjorde på gymnasiet.

Alla elever får samma 3 år på sig visst alla har inte samma förutsättningar .m men jag lovar dig du kan göra mycket bättre ifrån dig bara du får mer tid på dig :)!
Edit! Såg nyss att du går i åk 2. Ok inte exakt samma situation som mig menmen. Vet en person som bytte program i tvåan
och inte behövde gå om. Det var på samma skola så lärarna kanske kom överens om något. Du kan fråga! Visa intresse.
Merida +1
Lyssna på @Nasha12
Merida +1
Och jag gick samhäll ekonomi men jobbar som förskollärare idag.

Riktigt glad att jag läste alla förberedande ämnen så jag kunde välja senare. Ingen vill anställa någon utan en gymnasieutbildning heller för den delen... Bara "suck it up"...

Byt till energi eller något sådant? Kanske fordon? Ta lastbilskörkort... Fotografering och bildredigering börjar ju oftast som ett fritidsintresse, precis som alla egna företagare börjar som.
JacketLover +1
Till @Nasha12
Så du menar att jag borde gå om hela tvåan?
bejs94 +1
Mitt tips är att för att slippa gå om är att be läraren om alla uppgifter du har kvar och ägna sommarlovet åt att ta igen det du missat. Jag har gått två olika gymnasten av olika själv och läste då in en årskurs av några ämnen under sommarlovet och har du bestämt Dig för det går det. Jag läste till IT första gången men valde sen vård och omsorg efter 5 år på gymnasium så blev jag färdig usk i december. 3 år på IT-gymnasiet och 2 år på vård och omsorg. Bara att bestämma sig för det så går det och sätt upp en motivation om vad du ska göra när du tagit ikapp det du missar.
Caroline97 +1
Hoppa av då, du verkar ju inte villig att plugga upp dina betyg så då är ju det bättre , du kan ju ta ett sabbats år och sen göra klart gymnasiet efter