Mitt minne tar kål på mig.

JacketLover +1
Okej jag har rejäl problem med minnet och tappar bort grejer. Om alla mina bortappade grejer skulle hamna i ett å samma ställe skulle dem vara minst värda en halv miljon. Jag har glömt och tappar bort grejer och räknas som oansvarfull över mina grejer. Har tappat bibliotekskort över tjugo gånger. Sist jag tappade en var för två månaders sen. Glömmer vad en lärare säger efter några dagar. Har problem med att lyssna på lärare ibland bara.

Jag har svårt med att leta. Väldigt. Ingen förstår över det så det händer att jag måste ge upp över att leta. När jag har flera grejer i huvet samtidigt kan det hända att det tar längre tid för mig att tänka till sist glömmer jag viktiga grejer. När jag kommer p nya å koder så har jag svårt att komma igåg dem också även om det vore två boktäver. Kag har haft det här problemet i flera år och jag orkar inte snart mer att skaffa nya grejer i onödan.

15 svar

Mliillo +1
Några tips är att lägga dina nödvändiga saker du använder varje dag så som nycklar, kort osv på en plats varje gång du kommer hem, kanske i en låda i ditt rum eller i en nessecär/väska som du alltid använder.
Skriv upp dina lösenord/koder, kanske på datorn och lägg i en hemlig mapp så du alltid har dem där, kanske en extra lapp och lägga någonstans i ditt rum.
Anteckna i skolan, jag antecknar ALLT för har också kasst minne.
58736 +1
- Gör listor och skriv upp saker du ska göra på lappar eller i en kalender. (på en anslagstavla exempelvis så sitter allt på samma ställe)
- Skriv upp allt direkt när du får en uppgift.
- Lägg plånbok/nycklar/kort på samma ställe jämt (i en skål hemma eller i samma ficka i väskan).
- Skriv upp påminnelser i telefonen.

mamacitaa +1
Anteckna antackna anteckna är allt jag har att säga. Bestäm platser där du lägger saker och skriv sedan vart dom platserna är och vad du lagt på platserna. Ju mer du gör det desto lättare kommer du ha att komma ihåg.
JacketLover +1
Till @mamacitaa
Tack för tipset men det här kan inte botabotas av detta
JacketLover +1
Till @mamacitaa
Tack för tipset men det här kan inte botabotas av detta
luke_thulin +1
Kan du inte skriva ner det som ska kommas ihåg.

Och typ lägga saker på platser som du förutbestämt med ordning. Och göra det till en vana.

Och kanske koncentrera dig och påminna dig själv om viktigare saker typ. tror man kan träna kortids och långtids minnet på så sätt. :)
58736 +1
Till @JacketLover
Tror inte att det går att bota det heller, men man kan kanske lära sig att hantera det.
Mliillo +1
Man kan träna upp minnet iaf!
MissTycker +1
Om du inte redan har en arbetsterapeut så be om att få en. Den kan hjälpa dig att hitta lösningar på ditt problem samt förskriva hjälpmedel, för det finns :)
Merida +1
Du låter som min man och min bonusdotter. xD

Det jag gjort för att underlätta livet för dem är att minimera antalet saker att hålla reda på. Och allt är i ljusa färger eller unikt utförande. Tex väskor som ingen annan har.
Pawni +1
Du kanske har borrelia?
JacketLover +1
vad e det för nåt
Till @Pawni
Pawni +1
Till @JacketLover
Infektion av fästing, de mesta fallen av borrelia är där man inte har sett bettet/fästingen. En jag kände fick borrelia och ibland kunde hon åka bil och glömma vart hon skulle. Hon kunde även glömma vägen hem osv
123383 +1
Järnbrist bla kan vara en orsak
JacketLover +1
Till @Nasha12

Jsg äter kött, fisk så jag tror inte jag har. Men jag kan testa igen. Jag har haft problemet sen jag var liten.