Ni som opererat näsan, hjälp?

muffinsmuff +1
Jag har blivit sparkad och knäad i huvudet på yngre dagar, och år efter år har jag fått så många onödiga kommenterar av folk. Jag har fått höra allt från "kebabnäsa", att jag skulle vara jude och nu senast på nyårsafton fick jag frågan om jag var från Serbien. (Kan tillägga att jag är helsvensk, blond & blåögd.) Jag har mått dåligt över det så länge nu och vill operera mig.

Tänkte då höra om ni vet vem som är bra? Jag bor i Malmö och jag har hört bra om Jan B. Wieslander och Sven-Olof Wikström, dem båda jobbar på Plastikkirurgiska Institutet i Västra Hamnen.
Dela även med er om åsikter kring eran operation! Hur det känns, hur ni mår etc.
Tack!

100 svar

123383 +1
plastikoperationsforum.se

Du hittar svar där
benandjerry +1
Mår du dåligt av att bli frågad om du är från Serbien? Herregud.
58736 +1
Till @benandjerry
Man kanske mår dåligt av att folk ständigt har åsikter eller frågor kring ens utseende. Inte så konstigt. Tror inte att det var just Serbien som störde utan allmänt att folk frågar
123383 +1
Till @benandjerry
Fast om det är enbart för kommentarernas skull hon vill fixa näsan borde hon tänka om. Vadå ska hon operera varje grej folk påpekar eller? Tycker tjejen ska göra det för SIN skull BARA och just nu låter det inte som det. Det är bara du själv som kommer handskas med komplikationer som kan förekomma så inget folk tycker om din stora näsa borde spela roll :)
muffinsmuff +1
Till @Nasha12
Till @benandjerry
Jag menade givetvis INTE att det är något fel med att komma från Serbien. Som jag skrev: "Jag har mått dåligt över det så längre nu och vill operera mig." Och då när folk påpekar det, hur ful näsan är, om jag är Jude bara för att jag har så stor och krokig näsa, så blir det ännu värre. Jag vill fixa det för mig egna skull... men folks kommentarer gör det inte bättre.
Hurrdurr +1
Tycker du att din näsa är ful?
Vilka är det som undrar om du är jude? Låter som någonting muslimerna i Malmö skulle anmärka på.
muffinsmuff +1
Till @Beavy
Precis, tack! När man får sitta och förklara sig att jag fick en fot och ett knä i huvudet när man var liten - och att man inte är född så, är inte så jävla ball. Folk kan vara riktigt elaka många gånger.
muffinsmuff +1
Till @Hurrdurr
Japp. Den är hemsk och jag mår så dåligt över den.
Mliillo +1
Var ju märkligt, serber har ju inte stora näsor haha. Iaf gör du en sådan operation för några kommentarer vinner dessa personer o du har lyckats låta dem påverka dig. Inte ska du väl ändra på något varje gång någon har en åsikt om det? En sak om man gör det endast för sin egna skull men här låter det mer som att du vill bli accepterad för något du inte är/har.
muffinsmuff +1
Till @Mliillo
Nej, gud vad alla verkar ha missförstått mig i min text eller så har jag förklarat dåligt. Jag trivs allmänt med mig själv, jag bär vilka kläder jag vill, har vilken hårfärg jag vill - bryr mig generellt inte vad andra tycker. MEN - tex, om vi säger att du är extremt överviktig - du kan inte hjälpa det då du har en sjukdom(?), men vill försöka gå ner.. men folk kommenterar, gång på gång på gång, och kallar dig fetknopp osv. Då mår man inte bättre av det...
Hurrdurr +1
Till @muffinsmuff
Ah, men dåså! Jag har själv en judenäsa men jag tycker den är rätt cool. Den passar mig, jag är dock man vilket gör skillnad. Verkar vara generellt så att män bryr sig mer om storleken på näsan hos andra än vad kvinnor gör. Ville bara kolla så att du inte gör det för kommentarerna, det hade liksom inte gagnat någon. Det finns en här på forumet som heter Robino som gjort en näsoperation.
Till @Robino
muffinsmuff +1
Till @Hurrdurr
Ja nej, tro mig.. jag har ett litet ansikte och ett litet huvud, och min näsa är stor och "bullig" :/ så inte vacker dethär inte.....
Hurrdurr +1
Till @muffinsmuff
Men du är ju så vacker i forumet! =)
58736 +1
Jag har all förståelse för att vilja ändra på något man ständigt får kommentarer om. Vilken stark människa som helst kan nötas ner av det, även om kommentarerna inte är elaka. Man vill inte "vara sin näsa", eller någon annan kroppsdel man ständigt blir påmind om att vara. Vissa kan kanske arbeta bort att må dåligt över något sådant, men långt ifrån alla orkar, kan eller vill. Man vill bara må bra.

Det är inget ovanligt idag att göra förändringar med sitt utseende och visst kan jag hålla med om att många gör det hej villt utan att ens försöka älska sig själva som den man är. Men i andra fall har jag full förståelse, som sagt. :)
muffinsmuff +1
Till @Hurrdurr
Va? Vilket forum? Nu förstår jag inte
Mliillo +1
Till @muffinsmuff
Ja för du nämner bara vad folk säger om dig inte att du allmänt mår dåligt över näsan. Självklart förstår jag men det är då man ska visa att man kan, för nu känns det som du bara ger upp o låter dem vinna istället för att försöka visa att du minsann är fin i den näsan du har. Bara spekulerar här, självklart förstår jag att det inte är enkelt en jag tror inte man blir starkare av en operation utan det låter som den enkla vägen. Problemet är egentligen att kommentarerna påverkar dig för utan dem hade du kanske inte mått lika dåligt utan lärt dig tycka om dig själv.
58736 +1
Långt ifrån alla som opererar sig fortsätter ju med att förändra annat. Många gör en korrigering och är nöjd med det.
muffinsmuff +1
Till @Beavy
Exakt, jag blev t.ex. så ledsen på nyårsafton. Hade fin långklänning, fick en fin uppsättning av min tjejkompis som är frisör och sminkat mig lite... och så är det min näsa folk ser? En kväll där jag kände mig väldigt fin och så påpekas det...Inte kul :(
muffinsmuff +1
Till @Mliillo
Jag förstår hur du tänker, men nej. Jag mår dåligt över den. Mår dåligt varje gång jag ser den i profil i spegeln, jag blir fotad av vänner eller familj.. Jag påminns varje dag princip hur ful den är och hur ful jag känner mig..
58736 +1
Till @Mliillo
"Ger hon upp" efter flera år av kommentarer och åsikter? Ja men det skulle jag nog också gjort i så fall :)