Orka när man mår dåligt psykiskt?

LindaTheS +1
Jag har lidit av depression (dystymi?) under stora delar av livet. I dagsläget kan jag må bra ena dagen och dåligt nästa. Nu till min fråga: De dagar då jag mår som sämst psykiskt orkar jag ingenting, och jag menar verkligen ingenting! Tar mig knappt upp ur sängen/soffan och bara gråter. Orkar inte svara i tel eller på sms.

Kroppen känns tung som bly pga det psykiska måendet. OBS: detta är INTE varje dag, bara vissa dagar. Och då funderar jag på hur alla som konstant är deprimerade, ångest, eller mår väldigt dåligt psykiskt klarar av och orkar med att tex jobba, träna, resa, vara i sociala sammanhang??

Hur är det för dig/er? Då jag trots allt tvingat mig att vara i sociala sammanhang har jag bara mått sämre av det, börjat storgråta inför alla pga att jag KLARAR INTE att sitta och låtsas som ingenting/låtsas att allt är bra! Blir bara ännu ledsnare av det! Men jag vill inte heller prata om hur jag mår etc. HUR orkar och klarar folk som lider av djup depression/ångest/PTSD/sorg/annat dåligt mående av allt det ovan nämnda, utan att bryta ihop-som jag???

7 svar

Aikos +1
Vad gör du om dagarna? Hur ser en typiskt vanlig tisdag ut?
Merida +1
Hur är det med mens och så? Är det så att du kunnat äta p-piller för att få ett jämnade humör? Är egentligen hormonsvägrare. Men cerazette gjorde att mitt humör blev jämnade. Har periodvis varit deprimerad av diverse anledningar.
LindaTheS +1
Till @Merida
Jag har aldrig provat p-piller. Läskigt med alla hormoner! Menar du att p-pillen hjälpt mot dina depressioner? Jag har ingen aning om ifall menscykeln har nåt med mitt psykiska mående att göra..
LindaTheS +1
Till @Aikos
Det är olika.. Har varken jobb eller studier för tillfället. Jag gör ganska mycket ändå, men mina dagar och veckor ser lite olika ut.
LindaTheS +1
Till @Aikos
Varför undrar du?
LindaTheS +1
Ingen som kan eller vill svara på min fråga? Dvs hur andra som mår dåligt orkar göra saker ändå? Gå till jobbet måste ju alla, men hur orkar ni tex träna och vara sociala?
luke_thulin +1
Åt helvete med detta