Panikångest, hur klarar man av den?

Anonymt01 +1
Jag har haft panikångest i ca ett år nu men vet fortfarande inte varför jag får den eller hur jag kommer ur den. Jag skulle gärna höra från andra som också har panikångest hur det är för dom och varför dom får det eller hur dom kommer ur det. Min panikångest består av skakningar att jag blir anfådd och kan inte kontrollera mig själv, vilket är sjukt jobbigt. Hur ska man göra för att träna bort den för klarar inte att inte veta något om den. Hur ska jag få svar på min panikångest och hur hitta ni era svar??

5 svar

Merida +1
Meditation!
Mliillo +1
Intala sig själv att det inte är något farligt och försöka andas lugn varje gång. Kanske försöka komma på vad det handlar om, annars vore samtal med någon bra!
robino +1
Läs på lite om panikångestens syfte, det är något bra som man förvandlat till något dåligt eftersom du upplever ofarliga situationer som något farligt.

Ångest är ren skit egentligen! Den ska ju finnas för att varna oss för faror, inte begränsa oss i vardagen!

123598 +1
Gå till en psykolog eller kurator. När min pappa dog drabbades jag av "mildare posttraumatisk" stress och led av svåra ångestattacker. Men sedan fick jag träffade en underbar kurator. Hon kunde inte ta bort min ångest för den är ju min men hon gav mig verktyg till hur jag kan hantera den. idag 3 år senare jag kan känna av den då och då när jag blir stressad eller orolig men den bubblar aldrig upp längre för jag vet hur jag ska hantera den. Man kan inte göra allt själv så gå och prata med någon och ta reda på varför du bär på denna ångest! :)
Aceton +1
Jag praktiserade några veckor på en allmänpsykiatrisk avdelning. Där tipsade de om att öva mindfulness dagligen, och att vid en panikattack skifta fokus från kroppens mitt. Alltså tillexempel att rulla en penna under foten och försöka känna efter hur det känns.

Aldrig upplevt en panikångestattack själv, så vet inte om det funkar i praktiken..