Selektiv abort, rätt eller fel?

111038 +1
Tycker ni att selektiv abort är rätt eller fel?

344 svar

ASatana +1
Självklart rätt. Ett foster är ett foster och har inte en utvecklad hjärna som vare sig kan tänka eller känna.
111038 +1
Det beror förstås på i vilket stadie fostret är. Bara för att det inte är fullt utvecklat så betyder inte det att fostret inte kan känna.
loveeco +1
Fel. Att välja bort en människa pga vissa egenskaper är inhumant. Och kom inte med att "det är bara ett foster", det är en människa. Hjärtat börjar slå redan vid 2 veckors ålder. Abort överhuvudtaget är fel tycker jag om det inte är fara för mamman eller barnets liv.
mjaoooo +1
Löjligt att skylla på att att fostret inte är utvecklat osv, visst de kanske de inte är men de kommer ju bli utvecklat, bli en bebis som växer i magen och föds å får ett liv. Gör man en abort avslutar man en annan människas liv. Sen om det är fel går ju att diskutera.. Stör mig på folk som har oskyddat när dom inte ens vill ha barn, smart.
kalaspuffe +1
Rätt ifall man har skyddat sig mot graviditet men ändå blivit gravid, eller blir våldtagen.
folk som har oskyddat sex fast att de inte vill ha barn är idioter..

själv skulle jag förmodligen göra abort ifall jag fick reda på att mitt barn hade downs syndrom, MEN jag tycker faktiskt att det är fel, människor med utvecklingsstörning är en lika stor gåva som ett barn utan. anledningen till att jag skulle göra abort är att min lillebror har downs syndrom och autism och genom hela min uppväxt har man fått ta hand om honom, familjen har inte kunnat fara på resor tillsammans, att hälsa på hos folk när han är med är nästan omöjligt, etc. och även att som förälder vill man att ens barn ska bli vuxet, men han kommer att vara ett barn för alltid.

jag älskar honom för den han är, men att leva i typ 80 år med såna begränsningar är inte något jag är så sugen på.
111038 +1
Jag håller inte med om att man avslutar en annan människas liv.
Varför stör du dig på det? Det drabbar ju inte dina moraliska värderingar.
Sockertroll +1
Rätt. Det är kvinnans kropp och också hennes rättighet. Bättre att ta bort ett barn än att behålla ett man inte kan ta hand om eller bara för att.
loveeco +1
Hur kan man inte avsluta en människa liv genom abort? När blir ett foster en människa enligt dig då? När han/hon tittar ut från magen?
Sockertroll +1
För mig är det när barnet kan leva utanför mamman. Tycker det är hemskare att behålla barnet, om man inte ens vill ha barnet eller kan ta hand om det. Sedan gör alla misstag, man ska inte behöva skaffa barn föe att lära sig en läxa.
111038 +1
Ett foster blir en människa efter ungefär 6 månader enligt mig.
rattle +1
Det är rätt till viss del.
111038 +1
Selektiv abort kan vara allt ifrån downs syndrom till kön. Men å andra sidan så är det väl orimligt att säga att selektiv abort på grund utav mentala förhinder är rätt medan att välja kön är fel =)
rattle +1
Men om man vet att man kommer föda ett barn som inte kommer ha samma förutsättningar till livet som friska, så tycker jag att det inte bara blir en börda för föräldrarna utan det begränsar även barnets liv. Kön är ju inte samma sak. :)
loveeco +1
Vad är det som händer just vid 6 månader? Är det en magisk gräns som överskrids där den plötsligt får sociala rättigheter. Visst det finns en punkt där fostret kan överleva själv utanför mamman, men om mamman går ut ur rummet och aldrig mer kommer tillbaka ligger bebisen där hjälplöst och dör till slut, så då bör man ju egentligen inte räkna bebisar som en människa heller?
111038 +1
Ett barn med CP eller down syndrome eller whatever är fortfarande en människa. Det är inte synd om människor med CP-skada eller down syndrome, och det är verkligen inte för "barnets bästa" om man säger så.
Det är mycket hög risk för att ett barn som föds vid 6 månaders ålder överlever utan större hjälpmedel.
Sockertroll +1
Jävligt dålig jämförelse där.
111038 +1
Jämförelse? Que?
Sockertroll +1
Det var ett svar till lovecca.
rattle +1
Ja såklart är de människor som alla andra, men dom har funktionshinder som gör att de inte kan leva hur de vill.
111038 +1
Hur vet du det?