Social fobi? vad är det för fel mig?

117718 +1
Jag har ett problem. Så fort en människa hör av sig till mig och vill träffas får jag världens ångest. Jag är verkligen inte alls social av mig, smsar alrig någon, skriver aldrig på fb till någon, ringer aldrig någon. Helst av allt vill jag sitta ensam i ett rum. Det här är ett problem jag lider av dagligen. Men det är mest nu på senare tid det har utvecklats. Jag har nu börjat fundera på om jag har social fobi.

Jag har verkligen problem att träffa nya människor, men det jag mest får ångest över är ATT jag ska träffa människor, inte när jag umgås med dom. Det är inte ett så stort problem. Om ni förstår vad jag menar, alltså själva tanken på att jag ska ut och träffa en människa jag inte känner så bra. Det är värst.

Jag är en tjej som har väldigt lätt av få killar, jag har inte vart med många killar men jag vet att om jag hade vart mer social hade jag det. Men det är det som skrämmer mig, jag kan lixom inte bara ut och träffa en kille. Det är jag alldeles för rädd för, för osäker. Det är många killar som hör av sig till mig och vill träffas och sådär, och jag blir direkt fylld av ångest och säger att jag inte kan. Vad är det för fel på mig? Det är klart jag också vill ut och träffa nya människor, men det går bara inte. Och jag vet inte vad det är för fel.

Det här har slutat med att jag just nu är väldigt ensam. Min bästa vän har i stort sätt slutat att umgås med mig. Och varenda jävla dag sitter jag hemma, och gör ingenting. Jag är så fruktansvärt deprimerad, jag gråter för det mesta hela tiden, äter knappt och kan inte sova längre.
Jag orkar inte mer, vad ska jag göra?

Eller är jag bara blyg?..
Någon som känner igen sig eller gått igenom samma sak?

9 svar

117718 +1
Och nej, säg inte att jag ska möta min rädsla genom att ut och träffa människor. Det går bara inte.
Yoshiii +1
Det du beskriver låter som ett riktigt jobbigt problem så jag tycker du ska söka någon slags hjälp någonstans så du kan ta itu med det här :( hoppas det löser sig!
R2D2 +1
Kan va social fobi. Själv har jag social fobi, så jag känner helt klart igen mej! Å om jag ser nån jag känner på stan eller nått så tittar jag bort, låssas som jag inte ser personen, å springer å gömmer mej för att jag inte vill prata :/
fast jag brukar inte ha problem me att smsa å skriva på fb.. Fast om de e nån jag inte känner så bra så e jag nervös, å tror bara att jag ska skriva fel saker....
Hur e du när du träffar folk? vad gör du? Jag blir helt varm i ansiktet/blir röd.. Mummlar, får inte fram orden, stammar osv... E de samma för dej?

e du 17? För då kan du gå till bup, eller om du e över 18 så blir de väl vuxenpsyk. Då kan du få behandling för de. Jag går hos vuxenpsyk, fast har dock inte fått nån behandling än, har stått i kö för behandling i snart ett år :/ De e väl nån form av terapi.. Annars kan man få medicin åxå, den har inte jag fått, men hoppas på att få de :P
BiancaK +1
Jag har typ haft social fobi, har alltid varit väldigt blyg och mått dåligt över att varit blyg. Jag tkr du ska gå och prata med någon kurator då du inte verkar väldigt deprimerad som du säger? Var rädd om dig :)
dizaan +1
Du kanske har asperger typ?
117718 +1
SweetSwag ja det är typ samma för mig när jag träffar någon på stan.. Jag blir också helt nervös och röd i ansiktet. Och jag mumlar väldigt ofta när jag pratar med folk. Har ofta svårt att få fram orden också..
Ska söka hjälp så fort som möjligt och hoppas att det ska lösa sig.

Nej jag har nog inte asperger, så illa är det inte :)
Foreever +1
Asså när jag va blyg, var det värst UNDER själva umgänges-stunden med andra människor, men även innan som du beskriver. Men sen när jag förstod att min blyghet berodde på prestationsångest, så har den typ försvunnit :P Kanske är samma för dig?

Det är ju så med rädslor, dom blir värre om man inte vet vad dom beror på, för då förstorar man upp problemet!
82466 +1
Känner igen mig i lite av de du skrivit. jag har fått socialfobi på senaste tiden, i ungefär ett år tror jag.. förut älskade jag att träffa folk och hitta på saker och festa osv.. nu sitter jag mest hemma själv på helger, vet inte varför. jag är inte deprimerad ( de va jag förut) men jag är rädd för att träffa folk, oroar mig för saker.. jag har fått nån tanke att alla hatar mig egentligen fast att folk bara fejkar när dom pratar och är trevliga i mot mig. när min pojkvän ville att jag skulle hänga med och bowla med hans kompisar så fick jag panik å kom på en annledning vrf ja inte skulle med.
yourhothot +1
Min kompis har samma sak, de går inte göra så mycket.
söka hjälp... (?)