Sockerberoendet, någon mer där ute?

Melinan +1
Hejsan!

Jag har kämpat med sockerberoende så länge jag kan minnas nu. Vissa perioder lyckas jag hålla mig nyttig och hälsosam och jag mår så jäkla bra, sen faller jag tillbaka. Nu har jag varit i ett återfall - jag vet inte hur länge - och behöver komma tillbaka till det härliga men jag behöver pepp..

Jag hade tanke att gå på en självhjälpsgrupp men jag vill inte gå i egen hög person, jag tycker det är så mycket lättare att chatta med någon såhär.

Någon mer där ute som är sockerberoende och vill kämpa med mig? Prata problem och motivera varandra i kampen kanske? Vore så härligt att hitta någon mer!

9 svar

kiko +1
Vad har du gjort för att försöka låta bli? Jag försöker att inte ha sådant hemma o det funkar. Sen försöker jag hålla mig till att bara äta på helgerna. Vissa gånger failar man men gör ingen stor grej av det. Bara o försöka bättra sig igen nästa gång.
jjd94 +1
Jag har varit i exakt samma sits! Gick upp i vikt, tröståt och efter varje tugga av godis hatade man tanken på att man faktiskt föll dit och inte kunde låta bli. Om jag inte fick socker i mig på 2 dagar så kunde jag få ont i huvudet, blev lättretlig och allmänt knäpp :-P

Men idag är jag ur det! Började med att skära ned lite. Sen satte jag ett godis förbud med en vän i ca 2 månader. När vi klarat det så fick vi tårta på midsommar. Det gick skit första tre veckorna, höll på att bli galen, men istället åt jag måltider var tredje timme, det höll suget borta en aning.

Och när det var riktigt hemskt värmde jag äpplen och åt med kvarg :-) väl på midsommar så kände jag inget sug efter socker, det var snarare äckligt sött. Och bestämde mig då att fortsätta vara utan. Ett år utan godis idag, har gått ner 7 kg, tappat 6cm runt midjan och är väldigt nöjd. Måste dock erkänna att jag fuskat och ätit glass ibland ;-)
FoxyCleo +1
Man kan prova äta frukt istället för godis ibland
Merida +1
Jag är väldigt sockerberoende men försöker inte sluta.

Jag tror du behöver utesluta socker helt. Kolla innehållsförteckningarna när du handlar osv.
FoxyCleo +1
Till @Merida
Vad äter du för något som innehåller socker?
kiko +1
Ät stora ordentliga måltider så att du inte känner dig hungrig/sugen. Drick 2 liter vatten varje dag, åtminstonde ett stort glas före och efter maten. Drick te när du känner suget, och ät nötter istället =)
Merida +1
Till @FoxyCleo
Ketchup, mjölk, frukt, godis osv.
FoxyCleo +1
Till @Merida
Det var ju inte så farligt. Jag har en kompis som äter rent strösocker. Blev lite orolig där ett tag :-)
mamacitaa +1
Melon tycker jag är bra. Honungsmelon är ju väldigt sött men samtidigt väldigt nyttigt. Prova det.