Sushi ätare hur tänker ni?

123383 +1
Här kommer ännu en tråd som verkar trollish men är seriös haha:) har aldrig förstått hur man kan äta rå fisk? Då borde man kunna äta rått kött och kyckling utan att bli sjuk?!

11 svar

kiko +1
Ja riktigt oseriös och dum fråga må jag säga..
Beka +1
Haha, du vet att man kan äta rått kött också? Biff tartar (råbiff) är en av mina favoriträtter....
Niccci +1
Beror ju på vad det är för kött. Rå kyckling kan man ju få salmonella av, och griskött Kan innehålla trikiner. Därför ska man inte äta de råa. Men viss fisk och kött kan man äta rått. Till exempel nötkött.
cocca +1
Sushi är inte råfisk. Sashimi är rå fisk. Sushi är tex omelett, avokado, rullar med Creme fraiche, paprika, krabba.... Även fisk men den måste inte vara rå heller. Om du ska döma ut folk bör du ha koll på fakta.
Sen, vad gör det dig om jag äter sushi/sashimi? Jag äter det för att det är jävligt gott. Räcker inte de?
Du kan äta kött rått. Kyckling bör man ju dock undvika pga salmonellarisken.......... Fläsk ska man också tillaga.

När du är på restaurang och beställer in en köttbit som du vill ha blodig, så har de i princip bara stoppat ner biten för att få till en fin och smakrik grillyta.. Och det är ju inge konstigt, eller dömer du ut de som tycker om de också? Jag tycker om mitt kött så, ganska blodigt. Men jag vill ju ha smaker från kryddor och själva stekningen också.
58736 +1
Jag förstår ärligt inte frågan... Varför skulle inte vissa råa saker vara okej men inte andra? Det är ju inte konstigt att viss fisk/kött kan ätas och är god rå men inte annan. Precis som att vissa svampar är äckliga och giftiga medan andra är ätliga och goda. Om frågan är varför folk GILLAR det så är det ju en helt annat sak, men det kan man ju ifrågasätta kring allt man inte gillar själv: "hur kan du välja att äta ketschup - jag HATAR ketschup!"
123383 +1
Haha ss har vart dött länge men nu väcktes några till liv igen:) ok trodde seriöst sushi= rå fisk eftersom dom knappt tillagar rätten, tänkte inte på råbiff men det tycker jag också är konstigt
kiko +1
Till @Nasha12
Sushi är en maträtt som består av olika ingredienser, behöver inte vara rå fisk.
Pawni +1
I vanlig sushi i sverige innehåller de oftast avokado, lax och inte rå fisk. Sushi är inte = rå fisk.
123383 +1
Till @Pawni
Lax kan väl oxkså vara rå om den inte tillagas
Pawni +1
Till @Nasha12
De flesta lax på sushi är dock inte rå
58736 +1
Jo laxen på sushi är ofta rå. I alla fall den man kan köpa på riktiga sushirestauranger. Men den ska ha varit fryst innan, vilket ska göra att bakterierna dör. Det är väl inte så konstigt egentligen att viss kött/fisk inte är farlig rå?
Man ska dock helst inte göra sushi med rå lax själv hemma, då man kanske inte kan hantera fisken på rätt sätt. Kan göras med gravad eller rökt lax dock.