Svårt att få kontakt med folk, dömer pga utseende?

liteanonymt +1
Jag har precis flyttat tillbaka till min hemstad och börjat på ett nytt jobb där. Det senaste året har jag varit och rest med min bästa vän och varit ganska fast vid henne, därför tyckte jag att det skulle bli kul att börja på ett nytt jobb, framförallt träffa nya människor och kanske öka min bekantskapskrets lite. Men det verkar vara lättare sagt än gjort.

Jag försöker göra allt jag kan och ser mig själv som en trevlig och social person, men känns som att jag inte får något tillbaka. Jag jobbar mest med tjejer och de flesta känns bara lite smådryga mot mig? Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera den här tråden utan att låta som en självupptagen bimbo, men jag ska försöka.

Jag pratade nämligen med min mamma om detta och hon sa att det kan ha med mitt utseende att göra. Jag får väldigt ofta höra att jag ser bra ut och blivit scoutad av modellagenturer två gånger, själv tycker jag att jag ser normal ut, och det känns då väldigt konstigt som sagt att skriva detta som sagt men... Jag minns nämligen en gång att en tjej faktiskt ärligt sa till mig att hon först trode att jag var väldigt bitchig för att hon tyckte jag var snygg. En annan gång fick min nära vän höra av sin expojkvän (som förövrigt var ganska dum i huvudet och elak) att han önskade att han satsat på mig tidigt i deras förhållande då jag var "snyggare".

Alltså kan det vara därför tjejer tar avstånd från mig? Känns väldigt konstigt att tänka, men blir så frustrerad av att jag försöker vara så trevlig jag kan och nå fram, men ändå inte får något tillbaka. Har varit lika trevlig mot killarna på jobbet, tyckte det gick bättre med dom till en början men efter ett tag insåg jag att dom nog tolkat mina signaler fel då vissa av dom bjöd ut mig och blev flörtiga osv. Förstår att de flesta av er nog har uppfattningen av mig som en uppblåst bimbo som sagt, hoppas ju och tror inte att detta stämmer men ville bara höra vad ni tyckte om en tanke som min mamma satte i mitt huvud haha...

Och om så är fallet, vad ska jag göra för att nå fram?
Om så inte är fallet, vad ska jag göra för att nå fram haha? Hjälp

7 svar

Hassebasse +1
att inte anstränga sig för mycket kan vara en bra ide... du vill ju vara social och inte påklistrande
Miikaelaa +1
tjejer som är osäkra på sig själva kan bli svartsjuka och dra sig undan snygga tjejer för de känner sig typ utmanade.
killar kan man inte vara nära vänner med, jag har i alla fall aldrig i mitt liv haft en riktig killkompis. kommer alltid till en gräns där dom blir flörtiga. (eller så blir tjejen det).

Tycker du ska fortsätta vara trevlig, snäll och social. Tycker inte riktigt det är ditt problem att tjejerna är osäkra, du ska ju inte ändra på ditt utseende eller beteende om du beter dig bra mot människor.
Halsdukar +1
Brukar folk säga att du tar mycket plats och är sjukt social? Då kanske det är det som gör att folk backar undan, jag som själv är rätt blyg kan ha svårt för människor som är "lite för mycket" haha. Menar inte att du ska ändra din personlighet men kanske ta det lite lugnt till en början innan du lärt känna folk haha!
Aceton +1
Jag har en teori om att man är bara vän med personer i samma snygghets-nivå som en själv. Jag tycker alla mina vänner är ungefär lika snygga som mig. Om du är mycket snyggare än alla andra så kanske du automatiskt går bort ur facket som klassas som "personer att bli vän med". Det behöver ju inte vara något medvetet val personerna gör!

Vad tror ni om den här teorin? Är alla, eller i alla fall den absoluta majoriteten av era vänner, i samma snygghets-nivå som er själva?
Halsdukar +1
Till @Aceton
Intressant teori! Tror faktiskt det kan ligga något i det. Skulle säga att vi nog ligger på samma snygghets nivå i min omkrets haha, på ett ungefär i alla fall. Dock har vi alla olika stil och jag tror jag är den som sticker ut mest från resten. Kanske därför jag blir utmobbad haha...
liteanonymt +1
Till @Halsdukar
Nej det tror jag inte, brukade vara ganska blyg när jag var yngre men blivit bättre nu, men ska ju inte säga att jag är en av dom som hörs och syns mest! Kan nog mer hålla med dig med att jag har svårt för sånna människor som tar mycket plats haha :)

Men håller med om intressant teori Aceton! Det kan nog ligga något i det bland mina närmaste kompisar i alla fall, de som jag känner sen några år tillbaka. Men nu när jag träffar nya människor, så klickar jag nästan mer med sånna som inte anses som "snygga", de är oftast snällare och nu inser jag ju att jag går emot mig själv här haha...
AKAmini +1
Jag tror nog att det kan ligga något i Acetons teori, och desto mer när man är yngre.
Hade samma problem som TS som yngre, fick ofta höra av tjejer som jag senare blev kompis med, att de inte gillade mig först för att de trodde jag skulle vara bitchig och snorkig pga mitt utseende. Vilket jag inte alls är, egentligen är jag snäll (lite för snäll ibland) och ganska tillbakadragen och tycker inte alls om att stå i centrum.

De allra flesta av mina vänner har nog varit ungefär lika snygga som mig, men det verkar som att de flesta slutar bry sig om sånt med åldern. Min bästa vän sedan 6 år tillbaka är väl objektivt sett inte alls vidare snygg, men hon jämför sig inte med andra och känner sig aldrig hotad av andra kvinnor och det är vad som är så underbart med henne, för hon är därmed otroligt snäll och omtänksam mot alla hon träffar ^^