Tandlossningskräck ger mig både panik när jag tänker på det

JacketLover +1
Hej kan man bota tandlossning skräck? Om ja hur? Har ni några tips för hur man förebygger tandsten. Vilken ålder är vanligast att få tandsten? Jag blir bara rädd att läsa ordet tandlossning. Jag har haft tandsten i hur många månader som helst typ mer än ett halvår o utan ja visste om det. Betyder det att dem kommer ramla av? Jag var hos dem idag och dem tog bort dem.

12 svar

58736 +1
Nästan alla har tandsten, mer eller mindre. Skrapar alltid tandsten hos tandläkaren - det är inget ovanligt och nej du kommer inte få tandlossning. Tandlossning kan man få om man är sjuk eller får i sig för lite näring och vitaminer.

58736 +1
Tycker du ska prata med någon om din hypokondri - du verkar ofta tro att du är sjuk eller att något är fel. Men det du upplever är ofta supervanligt för alla människor.
123383 +1
Håller med Beavy
JacketLover +1
Alltså dem tog bort tandstenen, betyder det att tänderna kommer ramla av när dem har suttit så länge.
kiko +1
Skrapar också alltid bort tandsten hos tandläkaren, aldrig haft hål eller tappat någon tand under mina år. Tänder är starka, så enkelt tappar man inte dem.
JacketLover +1
Till @Beavy
Till @kiko min tand har ilnat i timmar o det går inte över. Vad ska jag göra är det farligt. Ska ringa imorron. Vad ska jag göra under tiden. Är det kört?. Det är bara i en tand. Jag rensade fler.
kiko +1
Till @JacketLover
Ta det lugnt först o främst. Mina tänder ilar också ibland. Det kan bero på många orsaker, men om du blev kollad sist så har du antagligen inga hål o förför är det antagligen något tillfällt. Äter du dåligt? Borstar du noga? Rensar med tandtråd osv?
Mocca +1
Just ilningar i tänderna är väldigt vanligt, speciellt hos unga människor.
Tandsten får de flesta och det tar ju tandläkaren bort.

Som tidigare kommentarer. Använd tandtråd, borsta tänderna morgon och kväll så är det med all säkerhet ingen fara.
benandjerry +1
Du förebygger tandsten genom att använda tandtråd.
58736 +1
Snälla vän lugna ner dig! Alla tandläkare tar bort tandsten på nästan alla personer som går till tandläkaren - hur många tror du tappar tänderna efter det? Tandsten är kalkbeläggningar på tänderna som inte är farliga men som bör tas bort ändå. Därför gör man det. Ilningar är också vanligt och det kommer och går oftast. Har du bara haft ilningar ett tag så är det ingen fara heller!

Jag har haft ilningar i flera månader men jag har inga hål och ingen tandlossning. Du måste börja tänka realistiskt, läs på innan du målar upp det värsta scenariot som finns. Det är bara lite tandsten - jättevanligt!
Det är ju inte tandstenen som gör att tanden sitter fast, eller hur? Det är bara en beläggning, tanden kommer vara kvar
bejs94 +1
Till @kiko
Ibland kan det illa till i mina tänder om jag dricker nå kallt eller liknade säkert inge farligt om du nyss varit hos tandläkare.
Taggade fel skulle tagga ts
kiko +1
Ett bra tips till hypokondriker, läs på, få kunskap om saker och ting istället för att få panik utan totalt orealistiska scenarior.