Tar åt mig trots bra självkänsla

LindaTheS +1
Om nån säger något om mig eller kommenterar mig på ett sätt som jag tycker är elakt, och jag blir ledsen och visar det, då får jag höra att jag har låg självkänsla eftersom jag tar åt mig.
Jag förstår inte detta!?
Jag anser att min självkänsla är bättre än de flestas, och det är väl inte ett dugg konstigt att bli ledsen över elaka kommentarer? Vad har det med ens självkänsla att göra??

Jag har svårt att sätta mig in i andras tankar och känslor, och tror kanske därför att kommentarer är värre menade än vad de egentligen är. Men jag anser inte att detta är något som har med mig och min självkänsla att göra!

2 svar

mamacitaa +1
Låter som att dom blandar ihop självkänsla med självförtroende. Självförtroende handlar om prestationer och självkänsla handlar om hur man ser på sig själv oavsett hur man presterar. Jag har bra självkänsla men precis som du så tar jag självklart åt mig om någon säger något elakt så det är absolut inga konstigheter. Så länge du inte väljer att säga något elakt tillbaka så får du bara tänka att du inte är nere på deras nivå, du är bättre än så.
Man kan ha bra självkänsla samtidigt som dåligt självförtroende och tvärtom.
LindaTheS +1
Tack för svaret! Håller med! >3