Vad händer om jag blir påkommen med falskleg?

hejfina +1
Hej alla!
Jag skulle behöva lite hjälp angående falskleg! Jag är 17,5 år och tänkte låna min kompis systers legitimation i sommar. Jag undra bara vad som händer om man blir påkommen vid ingången? När jag väl är inne tror jag inte det bli några problem för kommer umgås med en grupp myndiga personer. Tacksam för hjälp! Tack massor =)

12 svar

Liela +1
Du kanske kan bli dömd för urkundsförfalskning?
sv.wikipedia.org/wiki/…

Eftersom du genom att låna en annan persons leg utger dig från att vara någon annan.

Förstår att du är sugen på att gå på krogen eller vad du nu ska göra som kräver 18-årsgräns, men tror inte att det är värt det om man åker fast.
Aikos +1
Du kommer få prick i registret (försenat körkort 5år) + höde igår av min mamma att våran kommun inte anställer någon som har / har haft prickar i registret.
eftersom urkundsförfalskning är olagligt så har du tappat chansen till en hel del arbeten i framtiden
RRRRRRR +1
Vad händer om man använder ett gammalt ID-kort då? om det nu tillhör en själv men har gått ut för två år sedan. Har inte hunnit göra en ny haha
Shimmering +1
Det kan vara svårt att komma in i vissa länder som t.ex. usa om man har en prick i registret. Om jag var du skulle jag vänta ett halvår för att slippa riskera nåt! :P
Aikos +1
Om du ska gå in med ett utgånget så kommer du förmodligen inte in :P
108615 +1
Haha, det med utgånget..Var ute en gång förra året i typ februari, syntes väldigt tydligt på mitt idkort att det var jag, men vakten stod och tittade på mig och kortet i typ en minut och sa sen "du vet att det går ut om ett halvår va?"

Så knappast att man kommer in med ett gammalt id-kort..?
R2D2 +1
Är ni lika? Dom brukar inte kolla så jättenoga.. eller jo, vissa gör de men de har hänt mej typ en gång att dom kollat jättelänge. Annars kollar dom typ bara på personnummret. Annars får du nog inte komma in helt enkelt, tror inte att dom skulle ringa polisen direkt. Min kompis fick inte komma in för dom trodde att de inte va hans leg (fast de va hans). Men dom sa bara nej, ingen polis inblandad eller nått sånt...
Aikos +1
Go0fy / varför fixar du inte ett nytt = problemet löst.
drakodil +1
På ett ställe i min stad har det inte varit några problem att komma in på krogen med utgånget id, jag har kommit in och min kompis hade ett pass som gått ut för ett år sen och hon kom in utan problem
Yribrallaan +1
Åk utomlands och festa istället om du nu måste det ;)
Niiwa +1
Om det skulle vara så att du blir påkommen riskerar du inte bara att bli fälld för urkundsförfalskning, din kompis syster som du lånat legitimationen av riskerar precis samma sak. Med den skillnaden att hon är myndig.. Jag skulle tänka mig för om jag var den som lånade ut legitimationen, men det får hon ju själv avgöra. Antar att risken inte är superstor att bli upptäckt (såvida ni är lika och vakterna vet vem ngn av er är), men frågan är om det är värt att riskera när du endå fyller 18 snart?
LindaTheS +1
Till @R2D2
Ååh så störigt det är när de inte tror att det är mitt leg fast det är det! Jag fick frågan en gång varför jag gick ut med min systers leg.. Fast det var mitt, jag har inte ens en syster :)
Nåt annat som är väldigt störigt är när jag ska handla på bolaget eller köpa cigg och jag inte får handla för att jag glömt mitt leg hemma (fyller 37 om några månader!!)