Vad händer om man ej betalar klarna faktura i tid?

Lucie123 +1
Jag har beställt en vara från en hemsida som är sjukt sega på att skicka ut sina varor. Alternativt så kanske varan även har försvunnit under vägen hit. Och jag tänker inte betala något förrän jag fått varan, då den kostar rätt mycket. Var händer om jag ej gör det i tid? Man får två veckor på sig hos klarna faktura. Om jag ej betalar i tid, tillkommer det någon avgift elr vad ?

13 svar

FoxyCleo +1
Ja det vet jag tyvärr
Beställde smink i december för ca 500 kr, på grund av påminnelser blev det 1500 kr då mamma förlagt fakturan och det blev en massa misstag med det, jag hatar också när man inte får någon faktura utan får den på mailen
Ravn +1
Du kontaktar klarna och säger att de ska ändra på slutdatumet för att du ej fått varan. Annars kommer du få avgift.
Lucie123 +1
Till @FoxyCleo
Åh nej vad trist!! :( tack då vet jag det
Lucie123 +1
Till @Ravn
Jaså, går det? Skönt! Tack :)))
Mliillo +1
Jag vet att man ska kunna skjuta fram fakturan därifrån. Ring o fråga om det.
Merida +1
Det har hänt mig! :)

1. Ring dit och förklara.
2. De flyttar fram fakturan.
3. Du inväntar produkten.

Påminnelseavgiften ligger på 60kr.
benandjerry +1
Japp det tillkommer avgifter. Kan bli väldigt höga avgifter med, en gång glömde jag bort att betala en returfrakt och en dag fick jag hem en påminnelse på typ 300 kr, som från början var typ 40 kr… Väldigt kul -.-

Du kan själv flytta fram datumet på din faktura på klarna.se
Lucie123 +1
@mliillo @merida @benandjerry åh, tack hörni! Vad hade man gjort utan stylesearch hehe. Kommer det kosta något för mig om jag vill flytta fram det?
SandraLind +1
Haha, akta dig för klarna..eller betala i tid i alla fall.
Min kompis köpte en grej på tradera (100 spänn) och skulle betala med klarna. Han adressändrade men de skickade fakturan till den gamla adressen och sen fick han 1200 kr i påminnelseavgift, även fast personen som hade skickat fakturan försökte dra tillbaka det... Men jag antar att det står i nåt användaravtal någonstans.
Merida +1
Till @Lucie123
Nej, det kostar inget om du ringer innan datumet gått ut! :) De kan vara lite avigt inställda om man ringer efteråt... Och det kan man ju förstå.

Man får hålla koll på sina räkningar. Då blir det inga sådana astronomiska summor av ingenting. Det är just inkassoindrivningar de tjänar pengar på. :)
Mliillo +1
@SandraLind : Säkert på att det inte blev något slarvfel och att personen verkligen drog tillbaka fakturan? Låter märkligt bara, har alltid varit nöjd med Klarna och det har aldrig varit några problem och dra tillbaka någon ogiltig faktura osv.
Merida +1
Till @Mliillo
Samma här! :)
PL91 +1
Kontakta hemsidan och fråga om de kan spåra leveransen. Vilken leveranstid stod det? Ring Klarna och be om att flytta fram förfallodatumet. Om du inte får leveransen och de inte kan förklara sig så ska du bestrida fakturan med anledningen att du inte har fått varan.
Jaha, det var en 2 år gammal tråd. Vet inte hur jag hamna på den!