Vad kan man skriva om sverige? :o

WalkingWond +1
Har fått i uppgift i Samhäll att skriva en text om Sverige till folk som vill flytta hit. Men vad kan man skriva om? Någon som vet?

4 svar

DanceDance +1
Hm, du skulle ju kunna skriva om att vårat land är en demokrati, om olika bidrag man kan få, om sjukvården, om yttrandefriheten, att Sverige är ett ganska tryggt land i jämförelse till andra länder, att vi är relativt måna om jämställdhet :)
Yumbum +1
Och att det bara finns en årstid här. VINTER :D det betyder kallt = varje dag
Yribrallaan +1
Det är ju vääldigt fint på sommrarna i Sverige enligt mig. Fina skogar, vattendrag och fin natur överlag. Inte så mycket föroreningar överlag, och som alla andra skrev så är det ett demokratiskt, tryggt och relativt jämställt/jämlikt land.
Spell +1
Kanske om fördomar vi har i Sverige? Tänker på avståndet vi har mellan varandra i en konversation, hur högt man bör tala för att inte anses konstig, att vi till exempel köar i affärer eller helt enkelt att man tar av sig skorna när man hälsar på hos någon. Vi gör många saker som andra kulturer skulle finna väldigt konstiga. Det som för oss är så självklart är egentligen inte så självklart.