Vara orolig över skum kille?

Licen +1
Okej,

Kanske ska börja med att säga att jag bor ensam i en lägenhet med en av mina klasskompisar, vi är alltså 17 och 18 år. I alla fall, en ung söt kille med en dansk brytning knackade försiktigt på dörren förut. Jag öppnade och han sa att han var ifrån "biskopsgården" eller "biskopsskogen", kommer inte ihåg det exakta.

Han sa att han bara ville komma och säga hej, för att han jobbade med att mata fattiga barn i Afrika. Vi började prata och det kom fram att vi bodde utan föräldrar samt vilken skola vi gick på osv. Jag ångrar mig extremt nu i efterhand att jag gav ut information om oss, men han var söt... Det var en normal och trevlig konversation helt enkelt. Efter 5-10 minuter tackar han för sig och går... Utan att ge oss några papper på vad han håller på med eller någonting. Det enda han gav oss var en webbsida (biskopsgården/skogen.se).

Jag har alltid haft otur med läskiga typer förut... Är detta något jag behöver vara orolig över? Googlade biskopsgården, vilket ligger långt ifrån vår lägenhet i Göteborg.

13 svar

Hurrdurr +1
Du behöver inte direkt vara orolig skulle jag tro. Men han verkar skum. Prata inte med honom igen bara och lås dörren om natten.
123383 +1
Man kan väl inte ha åäö när man namnger hemsidor?
123383 +1
Och vad gör en dansk i biskop är det första jag undrar haha ;)
Licen +1
Till @Nasha12
Tänkte också på det... Men han var dansk, så jag antog att han menade "a" istället för "å" :$
Licen +1
Till @Hurrdurr
Har aldrig sett honom förut, så kommer förhoppningsvis aldrig se honom igen. Brukar bara låsa ett av mina dörrlås, men låste båda två inatt så känns lite säkrare
Licen +1
Med "ung" menar jag förresten inte 15-16 utan mer typ 24-25 år. Kanske inte så extremt ungt, men tillräckligt för att kalla honom ung
123383 +1
Oroa dig inte var bara försiktig och ta hand om varandra. Nu har du lärt dig en läxa att inte berätta så mycket så snabbt :)
Pawni +1
Jehovas vittne kanske? Bara att du uppfattade fel? :P
Licen +1
Till @Pawni
Haha, tror han hade varit mycket tydligare om han varit från Jehovas vittnen ;)
Pawni +1
Till @Licen
Sa han vad han ville? Eller pratade om fattiga barn i afrika? (Tänkte om han promotade sin välgörenhet)
Licen +1
Till @Pawni
Jag förväntade mig att han skulle prata om välgörenheten och ge mig papper osv, eller be mig att donera något åtminstone. Men vi pratade bara om mig och min rumskompis typ, varför vi bodde själva och vilken skola vi gick på. Det var extremt otydligt med syftet bakom hans besök. Såg att han höll i en plastficka med några papper i ena handen, men han gav mig aldrig något. Det enda han sa var att han kom för att säga hej och så promotade han deras hemsida
58736 +1
Han kanske upptäckte att ni var för unga för hans målgrupp.
Tottin +1
Kolla om någon granne också pratat med honom och hur dom uppfattade honom. Lås ALLTID dörren, även när ni är hemma dagtid.