Vilket citat håller ni med och varför?

Sasr +1
1. "Treat everyone with politeness, even those who are rude to you - not because they are nice, but because you are."

2. "Treat people the way they treat you."

194 svar

120109 +1
Nummer 1.
För även om andra är elaka mot dig betyder det inte att du ska vara elak tillbaka, för då fortsätter dom att vara elaka och det blir en ond cirkel.
Utan var istället snäll mot andra, så inser dom som är elaka tillslut att det antingen inte tjänar någonting till, och dom låter dig vara, eller så inser dom att du faktiskt är snäll, och dom blir snäll mot dig tillbaka :)
Sasr +1
Håller med dig men ibland måste man väl ändå sätta ner foten och få personen/personerna att förstå att det de gör inte är okej. För man kan väl inte alltid tillåta andra att behandla en själv hur som helst, eller?
120109 +1
Jo, självklart! Men istället för att säga till genom att vara elak tillbaka så kan man ju säga åt på skarpen, fast på ett snällare sätt :)
Merida +1
1. 2an är emot mina principer! :)
Hrfrlngning +1
Om era barn blir mobbade i skolan så hoppas jag ni inte lär dem att "vända andra kinden" för sånt bibelskit funkar inte i riktiga världen. slår nån dig, så slå tillbaka och säger nån nått elakt så säg nått elakt tillbaka.

Så för mig är det självklart 2an, annars blir man ett mobboffer.
Merida +1
Bibliskt? Nej, berätta för pappa så fixar han biffen.
Hrfrlngning +1
Pappa finns inte alltid där tyvärr...och kommer definitivt inte göra det resten av ditt liv, för sånt skit gäller inte bara i skolan det gäller också i arbetslivet med vuxna människor...

man måste lära sig att stå upp för sig själv så enkelt är det
Hrfrlngning +1
Och det gör man inte genom att vara trevlig mot elaka människor
120109 +1
Nej men, man ska ju fan inte göra det på ett elakt sätt heller. Man ska ju inte vara värre själv för det löser ju inte ett skit.
Hrfrlngning +1
Streetlight du har tyvärr helt fel,, en sak som alla mobboffer har gemensamt är att dem är bra på att ta emot skit... lätta offer, jag säger inte att det är rätt men tyvärr så är det så..
120109 +1
Om det är någon som vet hur det är att vara mobbad är det fan jag. Och tro mig, det hjälper INTE att bete sig som en skitstövel.
Hrfrlngning +1
Då beror det på att du inte har sagt till från början, du är ju deras mobboffer och börjar du helt plötsligt försöka säga ifrån så är det klart du kommer möta stark motstånd...

Men fortsätter du säga ifrån starkt (nu måste du kämpa hårt eftersom du redan fått den stämpeln) så kommer dem hitta en lättare offer det lovar jag...
120109 +1
Du vet väl ändå inte på vad det beror på? Och tror du verkligen inte att jag försökte säga till från början?
Jag är inte mobbad längre och det är tack vare för att jag tillslut slutade bry mig. Jag behandlade dom som jag ville bli behandlad och då tröttnade dom. Dom tyckte det ju var kul när jag blev förbannad och var elak tillbaka, det var ju det dom ville få ut av mig.
Sockertroll +1
Dante: Jag va mobbad hela grundskolan, så nej det hjälper inte bara att säga ifrån. Man är lika illa om man sjunker till deras nivå och jag ser inte hur det hjälper att vara elak och mobba tillbaka. Det är klart att man inte ska ta någon skit men det ligger lite mer bakom mobbning än så.
Hrfrlngning +1
Du tänker säkert "det gör inget att jag får ta ett extra skämt mot mig lite då och då för säger jag ifrån så blir det bara värre" men tar du "fajten" och hugger tillbaka så fort det behövs så kommer du slippa det helt till slut. du måste tillochmed vara lite elak mot den som är värst när den inte ens "förtjänar" det, för att visa var du står..

vi är djur i sociala sammanhang tyvärr.. så fort en grupp människor möts så börjar fördelningsprocessen på en gång.. det kan man se väldigt tydlig om man tänker på det,,, det finns "ledarna", "följarna" och "offren" och allt det bestäms ganska snabbt
120109 +1
Förlåt, men vet du ens vad du pratar om? Det hjälper inte att vara elak, tro mig. Det hjälper inte att hugga tillbaka, för det är det dom vill ha.

Och det finns inga "stämplar" så man blir stämplad för livet. En människa kan gå från "offer" till "ledare", det är upp till personen.
Hrfrlngning +1
Det är precis det jag säger också
Sockertroll +1
Fast det där är ju väldigt olika. För mig hjälpte det inte ens att prata med lärarna, rektorn, de som mobba mig. Jag sa ifrån så många gånger, men inte fan hjälpte det. Har du själv varit med om mobbning? För det är inte bara att säga ifrån. Många gånger är det just en reaktion de är ute efter och då blir det inte bättre att konstant säga ifrån.
Hrfrlngning +1
Alltså att en person kan gå från offer till ledare, det första du skrivit håller jag inte med om
120109 +1
Men får jag fråga en sak? Varför är du så säker på att det hjälper att vara taskig tillbaka? Har du varit i en sån situation där du varit mobbad och det har hjälpt? Vad har du för erfarenheter? Vart kommer din åsikt ifrån?