Dölja breda axlar

kaavaj +1
Hoppas detta kommer rätt, i vilket fall, det är så att jag har väldigt breda axlar för att vara tjej och det får mig att må skit, ser ofta killar som har smalare axlar än mig. Fast med mitt självförtroende kanske det bara är inbillning, vad vet jag.

Hur illa ansett tycker folk det är med tjejer med breda axlar egentligen? För att ge ett exempel brukar många tjata om hur breda axlar Paris Hilton har, vilket jag inte direkt tycker.
Har ytterligare en fråga, hur "förminskar" man breda axlar bäst? På sistone har jag fått för mig att linnen är bättre än t-shirts, då t-shirts bara lägger ett ytterligare lager på axlarna. Jag vet att v-ringat är bra, men något mer tips snälla?

68 svar

nocki +1
Jag har samma problem, och det jobbiga är ju att varken bantning ELLER operation kan fixa det. it suucks, för jag hatar det verkligen.
tips är ju att inte ha sånt som markerar midjan, för då ser axlarna ännu bredare ut i jämförelse. inget tvärrandigt.. hm vad mer? haha, typ tubtoppar etc. jadu, det finns i princip INGET som får breda axlar att se smala ut, dessvärre. åtminstone inte mina, jag har axlar för ett helt fotbollslag :)
kaavaj +1
Ja, det är så orättvist. Andra klagar över bantning eller saker man faktiskt kan göra något åt, men man kan ju inte direkt operera bort en bit av axeln. Det spelar inge roll hur smal man än mer, de finns alltid där :( Jag känner mig aldrig smal trots att jag är det, utan bara manlig.

Men åh, jag som gillar fina skärp att markera midjan med. Midjan är ju något på min kropp som jag faktiskt gillar och så får man inte ha det heller nu..
Man blir så otroligt begränsad med breda axlar, tubtoppar/klänningar och toppar med smala axelband går alltid bort för mig. Men funkar linnen med breda band? Eller kan man inte ha det heller? :P
caroline5 +1
Jag tycker det är jätte fint med breda axlar. mitt ideal är inte catwalk modellerna utan mer vältränade tjejer som ser sunda ch friska ut. så breda axlar tycker jag är jätte fint. tycker inte ni behöver dölja nånting!
kaavaj +1
Det känns skönt att höra :)
Men jag kan inte hjälpa det, känner mig ofta så manlig och det är inte kul!
Fast många catwalkmodeller har väl breda axlar har jag fått för mig? Men dem är långa, så det funkar för dem.
Det är supersvårt med kläder, vet aldrig vad jag ska ha på mig. Att beställa alla fina kläder man ser på Internet som har mycket större utbud än affärerna i Stockholm kommer inte på fråga, i de flesta kläder ser mina axlar enorma ut så jag måste prova innan jag köper =/
nocki +1
I know, skulle vilja fila bort ungefär 2 cm på var sida! hahah
men ja, det där med midjan. det beror på, har du höfter som balanserar dina axlar så kan det ju vara skitsnyggt :) men jag har smal midja, smala höfter till mina breeda axlar, så det ser bara sjuuukt fult ut på mig :P
kaavaj +1
Eller hur, att få bort 2 cm på vardera axel vore perfekt!
Okej, jag har nog ett mellanting av smala och breda höfter om man säger så.
kaavaj +1
Ingen som har några fler åsikter om breda axlar?
Linnea_N +1
Djupa urringningar :) undvik rakt skrurna ringningar.
Jag har också mycket breda axlar. Och man får tänka possitivt, de finns många som tränar för att deras axlar ska se bredare ut.
Cocco +1
Vet att man ska undvika halterneck och puffärm om man inte vill framhöva axlarna. Tycker själv att jag har lite breda axlar ibland även om det nog mest är inbillning och det är nog mycket utav dina axlar också tippar jag på ^^
Själv tycker jag att klänningar och toppar med mer volym från under bysten och ner gör att axlarna ser smalare ut.
kaavaj +1
Tack för svaren :)
Ska tänka på att inte ha rakt skurna rigningar. Inte heller halterneck och puffärm, det går fetbort :P Jag har sagt det förut och jag säger det igen, man blir så begränsad. Med bikinis t.ex, nästan alla, (alla fina i alla fall) har halterneck =/
Är linnen med breda band en bra idé? Har gott om sånna.

Jag försöker tänka positivt, det kunde varit värre, jag kunde varit utan fingrar eller vad som helst. Det är ett lyxproblem egentligen, men kan inte hjälpa att bli avis på alla tjejer man ser som har så små axlar i jämförelse med sina killar, medans jag ofta har lika breda som killarna :S
Jo, men de som tränar för att få bredare axlar är vanligtvis killar, det är ju ett ideal hos dem. Medans det är motsatsen hos tjejer, vi "ska" dölja det.

Ah, ofta är det nog mest en själv som tänker på detaljer på sin kropp skulle jag tippa på. Fast just axlarna är inte en detalj, utan en ganska stor del av ens kropp.. Vilken omkrets har ni på era axlar egentligen? Inget som man brukar mäta kanske, men jag är nyfiken på om jag har exeptionellt breda axlar eller om det bara är inbillning. Omkretsen på mina är 94 cm, då mäter jag där det är som bredast.
Skulle verkligen uppskatta svar :)
nocki +1
Ska genast mäta mina axlar! haha blev nyfiken
nocki +1
Ååååå min gud, du har ju smala! nu blev jag skitdeppig hahaha. usch, tänker inte skriva ut mitt mått här :P jag verkar ju vara värsta biffen alltså
ProudWoman +1
94 cm är väl inte så brett... mätte mina lite halvslarvigt, men hyfsat rätt tror jag nog... har breda axlar som jag mest tänker är där, men visst, ibland avskyr jag dem, resten av min kropp älskar jag med hull och extra fylling och som den är, axlarna har jag svårast för. Men jag anstränger mig ju inte för att dölja dem, och mina kompisar tycker det är fint med mina axlar, jag är mer nja... Iaf, omkretsen är 109 cm här
kaavaj +1
Aw, var verkligen inte min mening att göra någon deppig. Förlåt! Känn dig inte ledsen, det är antagligen bara du som tänker på det. Och även om jag säger att jag blir avis på andra tjejer med smalare axlar, tycker jag det är sexigt med androgyna tjejer även fast jag är straight, det är bara det att jag själv vill vara liten och så, medans det är fint på andra :P Dumt detta...
kaavaj +1
Okej, det känns skönt att veta att jag inte har bredast axlar av alla. Tack för svaret :) Fast det är lite dumt sätt att mäta på egentligen, man är ju olika stora på andra bredden också :P Bäst vore en motsvarande måttstock som man kan mäta fötter med, fast för axlarna ^^ Om man nu ska vara så noga, höhö.
Du ser, dina kompisar tycker det är fint! Lita på dem, mina brukar hålla med om att jag har breda axlar :P Och inte på ett positivt sätt..
Berecca +1
Mina mäter ca 101 cm runtom. Jag tycker de är jättefina och visar mer än gärna upp dem! Jag är på ett ungefär 165 cm lång och "normalviktig" om man får använda det ordet ;) Just nu har jag på mig en tröja som faller ner över ena axeln, och jag tycker det ser skitsexigt ut!

beccalife.blogg.se
kaavaj +1
Berecca, gud vad härligt att du trivs så bra i din kropp! Jag borde ta efter det draget, vad tjänar det till att gå och ha ångest liksom? :P Men det är så svårt att styra över sina känslor.. Komplex minskar oftast med åren också.
Har dock inte sett många bredaxlade tjejer på stan någonsin, kan inte finnas så många? Alla ser ut att ha så smala..
Berecca +1
Man har ju faktiskt ett val. Antingen så går man och letar efter "fel" på sig själv, eller så ser man sig som en unik och otroligt vacker individ. Du och din kropp ska ju leva ihop resten av ditt liv, så varför inte njuta av den och älska det som gör dig unik? =)

beccalife.blogg.se
nocki +1
Berecca: du är min idol :D vill också tänka så om mig själv, du är grym :D

kaavaj: vad har du för andra mått? jag menar, om dina kompisar brukar hålla med om att dina är breda så måste du vara väldigt liten i övrigt? smal och kanske lite kortare, annars tycker jag att 94 cm lät helt normalt, på mig hade det sett smalt ut :O
kaavaj +1
Mjo, fast det är inte lätt när man hela tiden matas av världens vackraste människor i tidningar och på tv. Jag har så dåligt självförtroende, kanske för att jag jämför mig med dem hela tiden.

nocki, jag är 167 cm lång, 64 cm i midjan och 88 på höften. Jag har ofta fått höra att jag har breda axlar, och jag ser ju själv att jag har det..