För små eller för stora skor?

stylistano1 +1
Hej! Ska köpa ett par högklackade skor på nätet, men provade dem i butik för några veckor sedan. Storlek 36 var lite för små, men 37 var lite för stora. Nu är alltså frågan vilken av dem jag skall välja... Är det bäst att köpa för små skor eller för stora? Tänker att det går ju att lägga i inlägg vid trampdynan osv? Vad är bäst...?

25 svar

58736 +1
Ta dem små, skor töjer sig alltid lite och de stora kommer förmodligen bli ännu mer för stora. Man brukar ju gå in sina skor ganska snabbt, men bulla upp med lite skavsårsplåster i fall att :P
Fast beror väl lite på vart de var för små också. Men oftast töjer de sig en del
stylistano1 +1
Till @Beavy
De var för små vid tårna, så det gjorde lite ont, men samtidigt är det nästan obehagligare när de är för stora så de glappar vid hälen...
mamacitaa +1
Det är väl snarare bättre att köpa lite större och fixa något inlägg än att köpa för små, från en som har grova problem med skavsår.
Mliillo +1
Nej nej hellre stora för då kan du köpa sula efter hand. Skor töjer knappt ut sig om det inte är skinn. Du kommer bara få ont i fötterna.
58736 +1
Till @mamacitaa

Stora skor kan lätt töja sig också och blir ofta en annan form än den som foten har, typ att man trampar för långt fram med tårna för att man glider, eller på sidorna. Även med tjockare sula eller kuddar i så kommer den nog kännas stor efter ett tag i alla fall.

Men det är ju upp till var och en att prova själva :P När jag jobbade i skobutik rådde vi oftast att ta den som var lite mindre. Men man ska ju självklart inte behöva pressa på sig skorna eller ha mega ont varje gång man går i dem (men då behöver man nog ändå en större storlek) - men är de bara lite små så töjer de sig ofta och sitter sedan som en smäck :)
58736 +1
Till @Mliillo
Alla mina skor har alltid töjt sig ganska mycket, och har aldrig skinn :) Beror såklart på HUR små skorna är. Är det bara lite så bör de töja sig och sitta bra. Är det väldigt mycket försmå måste man såklart ta en större storlek. Beror nog lite på också hur mycket man orkar gå och töja dem hemma, vilket många gör innan de ska användas ute
58736 +1
haha hade en kompis vars kille fick töja hennes skor åt henne hemma xD de blev tydligen alltid väldigt bra i passformen haha
Mliillo +1
Till @Beavy
Aldrig varit med om det. Tom skinnskor2som jag har hemma som är lite små har inte töjt ut sig. Hade inte vågat chansa, hellre för stora för de kan man oftast justera med en hel/halv sula (om det inte är sandaler)
Aceton +1
Just högklackade hade jag absolut köpt för små hellre än för stora. Är högklackade för stora kommer du avsett få ont i tårna eftersom du glider fram, och du kommer få skoskav på hälen eftersom dom kommer glappa där.
Merida +1
Med mina problemfötter köper jag heller större än mindre. :)
FoxyCleo +1
Till @Aceton
Åh nej! Jag skulle beställt strolek 37 istället för 38, gud vad jobbigt att returnera, går det att returnera och byta storlek?
Mliillo +1
Till @Aceton
Man kan köpa inlägg. Högklackade hade jag inte rekommenderat o köpa för små. De trycks ännu mer ihop för att de är höga plus små. Gjorde det misstaget en gång och fick värsta skavsår på tårna o fötterna.
Mliillo +1
Till @FoxyCleo
Varför skulle det inte gå?
Beka +1
Just den modellen på skon kanske inte passar just din fot? Jag kan tex inte ha vanliga pumps oftast då mina fötter är för smala (oftast). Så tycker att du ska se om du hittar ett par andra skor.
Miikaelaa +1
Jag skulle inte köpt någon av de. För små gör ont, och för stora gör att fötterna glappar ut så man måste tänka på hur man går och hitta en teknik för att typ spänna tårna så att de inte glappar, haha.
Hitta hellre andra par, jag har hittat sjukt många snygga skor som ej har passat o accepterat det;p
Kan ej rekommendera extra sulor osv, känns fortfarande otryggt.
FoxyCleo +1
Till @Mliillo
Det känns krångligt, och så vet jag inte om det är bättre med små eller stora för folk säger olika här.
Mliillo +1
Finns ju storleksguide på nätet och det brukar stå hur bytes fungerar @FoxyCleo
Hur vet du att de är antningen eller? Passar inte storleken du brukar ha?
FoxyCleo +1
Till @Mliillo
Jag brukar inte ha klackskor, ej heller köpa de så ofta.
Jag får på mig skon, de är inte för trånga, men det är en rem (sandalett) som går lite ovanför tårna och om jag drar ihop tårna så kan jag liksom dra ut tårna så de hamnar utanför. Så ska det väl inte vara, betyder det att de inte passar? Jag blir så osäker.
Mliillo +1
Till @FoxyCleo
Förstår tyvärr inte hur du menar :/
FoxyCleo +1
Till @Mliillo
Kolla på bilden:

Det är en rem som man sticker in tårna i. När jag satt på skon helt kan jag dra ur tårna så de hamnar utanför, betyder det att skon är för stor och jag borde ha mindre storlek?
Mina fötter är inte de smalaste så vissa skor får inte foten plats fast det är min storlek (eller större)