Korssmycken-måste man va kristen?

danceme +1
Hej på er!

Har länge funderat över det här med korssmycken. Anser ni att man behöver vara kristen för att "med rätt" kunna bära dom?
Jag vet att vi bor i ett fritt land och att man får ha på sig vad som helst. Men känner mig själv lite dubbelbottnad i att bära kors då jag inte alls är religiös. Däremot tycker jag att det är skitsnyggt så jag behöver era reflektioner över detta för att se hur allmänheten ser på det =)

Ha det fint!
J

89 svar

ckan +1
Lite komiskt för vi brukar prata om detta, mina kompisar och jag. Det finns ju hur många snygga smycken somhelst med kors på. har någon ett typ korshalsband är det många som frågar "är du kristen?". Men enligt min åsikt brukar jag säga så här: Om man måste vara kristen för att bära ett korshalsband, måste man vara pirat för att bära döskallar också då? :S
danceme +1
Hej snoos!

Tack för ditt svar, och motivering :) Då kan jag alltid hänvisa till det om några blir chockade att jag som har påvisat hur anti kristendom jag är går och bär kors :)
danceme +1
Haha rätt ckan :) Jag har ju tom burit fatimas hand som smycke när jag tänker efter och är heller inte muslim :)
snoos +1
Ckan: Den va rätt bra. För hur många är det inte som bär dödskallar :D..

Ne men korset har funnits så långt tillbaka så de har inget med den kristna tron egentligen. Tänker man efter så hade faktiskt faraoerna kors elelr ja egyptien och de va innan jesus korsfästes så. :)..
snoos +1
Ja exakt danceme. jag har fått många gånger höra om varför jag bär kors när jag e anti christ :P.. Men jag förklarar bara att jag tycker de e vackert och att de inte ursprungligen kommer ifrån kristendomen. då brukar dem knipa sen :D..
Nife +1
Jag har också funderat på det.
Tänker inte på om folk med korssmycken är kristna eller inte, eftersom det är ganska många som har det som inte är troende nuförtiden. Tror inte någon kommer bry sig speciellt mycket, värsta är väl att någon bara frågar om du är kristen eller något. Ingen big deal XD
97371 +1
NEJ behöver inte vara kristen eller ha nått med sånt skit å göra! :P
Blusher +1
Jag tycker inte man ska tänka på det, om man tycker det är snyggt ska man ha det oavsett om man är religös eller inte:)
94188 +1
Japp det tycker jag. kanske inte görreligiös, men jag tycker inte man ska va anti sånt iaf.
sophiiaa +1
Inget illa men jag tycker det är lite fult när väldigt oreligösa går runt med kors :p. fritt land, de får gå runt med kors hur mycket de vill. men jag tycker bara det är lite......
46019 +1
Ja det tycker jag att man ska vara, orka överdriva med era teorier, kors är faktiskt kristendomens kändaste symbol. Och det tror jag att alla vet.
freakyy +1
Jag älskar korshalsband o allt sånt, skitsnyggt! men kan inte säga detsamma om kristendom, eller religion över huvudtaget... men jag vill bära det ändå så då gör jag det:)

som snoos sa, ett kors symboliserade säkerligen inte kristendomen från allra första början... jag tänker inte automatiskt på kristendom när jag ser ett heller...
sophiiaa +1
Symboliserade kanske ej kristendomen från början, men det är kristendomens symbol.

tex en i min klass är troende buddist och hon går runt med korssmycken vilket jag tycker sen lite sjukt ut :p
freakyy +1
Sophia:
jo det lät lite väl.. :P
men jag tycker att själva korssymbolen är så snygg, kan inte hjälpa det;)
sophiiaa +1
:)
kallasoda +1
Klart att du kan ha den om du vill :) själv är jag emot sådan religion så jag skulle aldrig ha det, men förut när jag nte brydde mej om det hade jag kors :) det är upp till dej själv men det är ju en symbol
snoos +1
Jag säger igen att korset e en snygg symbol. Och korset finns faktiskt i andra troende "sektar" som indianerna och troligen bär indianerna dem som finns kvar kanske de med. korset ser typ likadana ut och kors förekommer i allt. hitler andvände sig av kors med fast formen va annorlunda.

Jag har haft kors som sett ut på olika sätt. Och kors har alltid funnits fast utformade på olika sätt och jag tycker inte bara för att man bär ett kors ska man behöva va troende gentemot kristendomen. Om en buddhist? vill bära kors varför inte. Vad vet vi kors kanske finns något symboliserat i deras religion.Som jag sa korset finns inte bara i kristendomen. kristendomen va nästan sist med att införa ett kors och bara för att det e störst inom kristendomen så betyder ju inte det att det är de enda rätta till att ha kors för.

Då tycker jag man är väldigt enformig :)..
sophiiaa +1
Ser inte hak korset som ett kors precis, är stor skillnad på hak kors och "kristet" kors! om kristendomen var sist med att införa det vet jag inte, men om det nu skulle vara att kristendommen införde kors efter någon annan så ser jag kors som "kristendomens symbol" typ. jag menar hak korset uppfann kanske inte hitler, det kanske redan fanns. men hak korset är liksom "nazisternas symbol" om man säger så.
och nej kors symboliserar inget i buddist, jag frågade tjejen men det var det icke :)

iaf folk får ha det hur mycket de vill, jag personligen tycker bara att det ärfult att folk som verkligen är "anti- kristna" går runt med kors =)
snoos +1
Nu tänkte inte jag på hakkorset lilla du. titta på järnkorset de är likt ett vanligt kors och de kom långt innan hitlers tid men han andvände sig av de smma som hakkorset fast de e inte så likt ett kors. Min pojkvän bärde järnkorset men de va inte för att han va nazist utan de kommer från innan de och det e jäkligt snyggt kors. men då är de fel att bära för att man inte är nazist?.

De e kristendomensymbol men den symboliserar så mkt mer. Så man kan inte begränsa och säga att bara för du bär kors ska du va kristen eller är du inte kristen ska du inte bära kors. De e helt fel.

som tex. om någon går med ett upp och ner vänt kors så tror folk personen är satanist men vet du vad de egentligen betyder.. ödmjukhet.

Kors har betydelse med och man kan bära kors för att det har en viss betydelse inte för att man är kristen. Bara för att vissa grejjer har kristet ursprung betyder det inte att det måste bäras med ett kristet budskap :)..

Bara för man är anti mot själva att någon gubbe sitter i himmlen betyder inte att man inte har någon tro. Antikrist är bara anti mot kristus men man behöver inte vara anti mot att tro på något och de e vad det egentligen handlar om. :)..

Så folk får tycka vad dem vill men att bära ett kors är mkt mer än en jäkla religion. :)..
kallasoda +1
Kors är i nutid jävligt kopplat till kristen religion! snacka inte bort det. klart symboler står för olika saker och korset som tecken va ju inte kristendommens första symbol precis, plus att det finns en massa olika varianter av symboler för det kristna troendet genom olika tider, olika nivåer och platser. men nu lever vi här och nu¨

så om du nu inte står för det som kristendomen står för tycker jag inte att man ska gå runt med deras symbol! men om man inte bryr sej om betydelsen och religionen kan man självklart göra precis som man vill