Infekterad eller irriterad ögonbrynspietcing?

Maria-77 +1
Från min ögonbrynspiercing kommer det ljust var, är rött runtom och känner en knöl. Det ömmar lite när jag kommer åt, men inget farligt. Gjorde piercingen i Oktober och den läkte och blev jättefin, men efter ett tag så blev det såhär och har nu hållt på ett tag. Tvättar bara med koksaltlösning men det blir inte bättre och inte värre. Har ni något tips på vad det kan vara och hur jag ska göra rent det? Tacksam för svar!!

8 svar

cocca +1
Håll rent och torrt peta aldrig med fingrarna så länge du nyss inte tvättat dem. Du kan köpa zinksalva, de torkar ut infektioner :)
Maria-77 +1
Till @cocca
Tack för tipset :) Jag har en salva hemma & den heter LHP som är en antiseptisk salva. Vad tror du om det? Har hört oxå att man inte ska ta ut piercingen.
cocca +1
Till @Maria-77
Kan funka de med. Annars så är zinksalvan inge dyr alls :) Blir de väldigt mycket var å infekterat så måste du nog ta ut den. Men än så länge är det nog lugnt. Gjorde en industrial-piercing för något år sen och det gick inge bra. Men min kropp ogillar piercingar men älskar tatueringar :p
Maria-77 +1
Till @cocca
Fast man ska ALDRIG ta ut en infekterad piercing, då kommer infektionen stanna kvar inne i kroppen och det är inte bra. Vad tråkigt det där med att du inte kan ha piercingar :( Men tatueringar e verkligen inte fel :) Älskar tatueringar, synd bara att det är så himla dyrt :(

cocca +1
Till @Maria-77
Jodå, de har läkt på mig båda gångerna :p Hade jag inte tagit ut dem så hade de inte varit läkta än idag :D
Har aldrig hört att man inte ska ta ut dem faktiskt. Själva hålet där smycket satt blir ju kvar så det är ju bara att hålla de öppet då tills infektionen lagt sig om man är rädd för de.
Tycker inte det är så himla dyrt. Gjorde hela överarmen förra våren och den kosta 4000 :-. Tog typ sex-sju timmar :)
Maria-77 +1
Till @cocca
Hmm skumt för jag har sökt på google om infekterade percingar och i princip alla skriver med stora bokstäver ta inte ut piercingen. Så därför har jag trott det. Men blir det värre så får jag väl ta ut den :( Vad skönt att dina läkte :) Sen är det tydligen bättre med varm koksaltlösning om den är infekterad.
4ooo va ju inte så farligt, men med 4 söner så blir det tufft att lägga ut dom pengarn. Nu ska jag titta på Sons of anarchy :) Du får ha det så bra så hörs vi.
Pawni +1
Sov på andra sidan, förmodligen därför piercingen har blivit irriterad. Tvätta med koksaltlösning morgon och kväll, om det inte är bättre om en vecka så gå till din piercare
Maria-77 +1
Till @Pawni
Tack för ditt svar :) Sover aldrig på piercingen, så det kan inte bero på det. Det är lite bättre idag, så avvaktar ett tag.
Du får ha det så bra!!