Nytagen nacelpiercing, rengöring?

yeuu +1
Jag har en helt nytagen nacelpiercing, togs för ett par dagar sedan, och jag har varit lite osäker på rengöringen av den för är så rädd att den blir infekterad eftersom det är en svårläkt piercing, ni som vet, hur gör jag den bästa rengöringsrutinen?

Just nu tvättar jag morgon kväll. Först sköljer jag med ljummet vatten över piercingen för att mjuka upp huden, sedan använder jag mig av tops där jag sprutar ögondroppar på, ja ögondroppar eftersom han på piercing studion sa att ja skulle använda mig av koksalt och ögondroppar innehåller bara saltlösning. Topsen för ja med ena änden runt det nytagna hålet och med andra änden på piercing staven, (för ner huden och tvättar på staven), sedan Gör jag lika där nere på piercingen.

Efter jag använt mig av tops så sprutar jag lite av saltlösningen på hålet/piercingen, låter det vara kvar i kanske 15 sek, sedan sköljer jag med vatten för att inte ha kvar saltrester som torkar ut, och sedan torkar jag torrt med tops och ett papper. Har även en flaska klorhexidin lösning , INTE SPRIT, hemma men har inte använt den speciellt , sköljde med den engång för att den dödar bakterier.

Hur tycker ni min rengöring är? Något jag borde ändra på? Borde ja använda mer klorhexidin? Tipsa om rengöringsrutiner, snälla!

3 svar

mamacitaa +1
Äsch det är inte värsta vetenskapen att tvätta en piercing. Navelpiercing har lätt för att vandra oavsett om man får infektion eller ej, det beror på om kroppen stöter ut den eller inte. Vissa kan inte ha det alls, andra har inga problem. Jag fick med ett medel när jag piercade mig som jag använde varje dag, enklast att göra det i duschen då får man bort allt.

Det var som en tvål man löddrade med vatten och sköljde bort. Saltlösning alltså att man kokar upp vatten och blandar i salt funkar till alla piercingar och är väl det mest naturliga. Klorhexidin kan man nog också använda brukar ha det när jag tar hål i öronen. Så länge man inte petar med skitiga fingrar eller har kläder som fastnar i så är det nog inga problem.
Pawni +1
Det ska inte vara så mycket som ovanstående skrev, jag har 12 piercingar och har bara spolat med ljummet vatten när jag duschar och så saltvattenlösning efter. 1-2 gånger per dag med saltvattenlösning och tops första veckan, sedan trappa ner till en gång per dag. Efter en månad spolar jag bara med ljummet vatten när jag duschar
Carrosh +1
Klorhexidin ska du nog undvika, då det innehåller alkohol och torkar ut. Använd enbart saltlösningen att tvätta med, och tvätta även efter duschen (du behöver inte vara orolig för att rester ligger kvar och torkar ut, det salt som som finns i lösningen är redan upplöst i vattnet). Var noga med att få bort tvålresterna som blir efter duschen.