Är Apple Macbook Air 13,3 bärbar dator bra? går inte sönder?

Mya1 +1
Hej. Jag funderar på att köpa en apple macbook air bärbar dator. Jag är inte tekning alls och har INGEN ANING om vilka macbook datorer som är bäst och vilken som är snabbast.

Har ni apple macbook bärbara datorer? hur funkar de tycker ni? de har inte gått sönder? Jag har haft Acer, HP och toshiba och alla har gått sönder en tid efter jag köpt dom. de kostade runt 4-6000. men jag får skylla mig själv att jag inte köpt macbook direkt :( Jag har uppdaterat datorerna varje gång och vart noga med virusskydd.

så hur funkar era apple macbook bärbara datorer? har de gått sönder? vilken macbook bärbara dator skulle ni föreslå? jag videosamtalar mycket med några närmaste på skype så videokamera måste finnas på den. Dessutom sparar jag mycket bilder med på datorn.
11 svar

Hurrdurr +1
Macbook är bra om du är oteknisk, inte spelar spel, ja inte gör så mycket i största allmänhet. Macbook Pro är snabbast i serien, men det är egentligen skitsamma. Det handlar helt om vilka behov du har och hur du använder din dator. Eftersom du påstår att du är så fruktansvärt oteknisk och jag inte har någon aning om hur du använder din dator så är förmodligen en macbook air ett helt okej val för dig. Eftersom du sparar mycket bilder (säger du) så tycker jag även att du ska köpa en riktigt smidig bärbar hårddisk till den. Det jag ogillar med macbook air är att det är en lågupplöst tn-display..
Mya1 +1
Till @Hurrdurr
ok :) vad är en smidig bärbar hårrdisk? och vad är lågupplöst tn-display?
58736 +1
Ska du bara ha datorn till att surfa och skriva på (typ skolarbete) så tror jag att en air är lagom. Jag gillar macbook men de har ett sjukt överpris - så egentligen skulle du kunna hitta en billigare som är likvärdig. Men men..

Jag har använt macbook pro för enklare bild, film och ljudredigering (större filer skapar mer lagg dock). Annars är väl det också en okej surfdator eller mindre projekt.

Vet inte riktigt vad du menar med "går sönder" dock.. Alla datorer går ju sönder om man inte tar hand om dem rätt. Dvs inte låter laddaren sitta i ständigt, inte slänger omkring med den och använder ett bra virusskydd.
58736 +1
Macbook är ju inte någon mirakelprodukt som aldrig går sönder heller. Om alla dina datorer pajat strax efter att du köpt dem så är det nog du som gör något fel och inte att datorn är dålig :P
Hurrdurr +1
Till @Mya1
En smidig bärbar hårddisk är en hårddisk du tycker är smidig att bära med dig. Lågupplöst betyder att den inte har så hög upplösning. TN är paneltypen som sitter i air. I pro och macbook finns det-ips paneler, vilket har bättre bildegenskaper än en tn-panel. Inte säkert att det är något du stör dig på, men jag skulle göra det om jag köpte en såpass dyr produkt.
benandjerry +1
Jag har en MacBook pro 13 tum, haft den i ca 5 år och den fungerar bra nu med, bara att den är lite seg. Är inte heller särskilt teknisk av mig, använder datorn till att surfa, spara bilder och något skolarbete ibland.

Älskar min dator och hade aldrig bytt ut den mot någon annan :) MacBooks är smidiga och enkla att hantera. De går inte sönder som alla andra PC datorer gör.
Mliillo +1
Macbook är väldigt bra. Har själv märkt av skillnad mellan min HP och Mac. Vad gäller hållbarheten så är det densamma så länge man tar hand om sin dator. Är tyvärr helt oteknisk så det är alltid mamma som fixar min dator om den klyddar och den har håll i nog fem år (HP;n alltså).
SandraLind +1
Macbook air är jättebra att ha. Den är snygg, lätt att bära med sig och superskön att skriva och använda touchpaden på.
Jag har Macbook air och en motsvarande laptop från Dell och jag väljer airen till 100%, just för att den är så smidig.
Mya1 +1
Till @Beavy
med att de gå sönder menar jag att de slocknar helt och man får ingen liv i datorerna sen när man trycker på startknappen. ingen smågrej som laddarsladd eller något.
mamacitaa +1
Har en hp, pappa jobbar med datorer så han gav mig medvetet en bra dator för bra pengar. Har kompisar som kör på macbook men är mer bekväm med windows så tycker det är en smaksak. Om man inte ska göra tekniska grejer ser jag ingen mening med att köpa en så pass dyr dator. Du kan säkerligen få något liknande bra för betydligt bättre pengar.
58736 +1
Till @Mya1
Förmodligen beror även det på ett felanvändade. Exempelvis att just ha laddaren i 24/7, blivit för varm eller att den fått för många stötar.