Sjuk, när kan jag träna igen?

pingglans +1
Har varit sjuk hela veckan, har fortfarande ont i halsen till och från och massa slem i halsen :( (haha lät inte så fräscht)
Men i alla fall, när kan man börja träna? Har inte gymmat på 1 ½ vecka och jag har abstinens! :/
Tacksam för svar! :)

8 svar

Niccci +1
Jag brukar köra lite lugnt för att "känna av". Du behöver ju inte köra så hårt på konditionen, eftersom det kan vara jobbigt för halsen. Annars är det nog ingen fara så lände du inte tar i för mycket! :)
nnanna +1
Jag trodde att jag var tillräckligt frisk för att träna och körde på. Sedan fick jag 40* feber och lunginflammation. Finfint!
Niccci +1
Ajdå ja då ska du inte träna! Tråkigt med lunginflammation, det brukar vara ganska lång "tillfriskningstid" efteråt innan man kan träna igen :/ Inte så mycket att göra åt saken dock. Fokusera på att bli frisk nu bara och vila upp dig ordentligt efteråt, sen får du ta upp träningen sakta men säkert igen :)
nnanna +1
Var dock ett år sedan, var fruktansvärt jobbigt haha! Och ja, extremt lång tid innan man kan träna igen efter det :) Tappade alla muskler och all kondition och det är inte roligt att bygga upp igen..
pingglans +1
Ska vänta några dagar till och sedan ta upp träningen succesivt :)
Å vilken otur du hade nnanna :( hoppas det inte blir så för mig också, när jag precis skaffat gymkort o allt!
Niccci +1
Jaha trodde du var sjuk nu, men det är ju svårt att säga när man inte exakt vet hur du känner dig nu. Men kör man ett kort, inte så intensivt pass en dag i veckan till att börja med så tror jag inte att det är någon fara. Sen är det ju bara att öka upp det stegvis med fler dagar i veckan och längre, intensivare pass. Men ta det riktigt lugnt i början innan du vet hur kroppen reagerar på det så tror jag det blir bra! :)
pingglans +1
Det blir nog bra, ooh längtar efter gymmet! Tack för hjälpen! :)
lankiz_91 +1
Har du försökt att gå på promenad (inte powerwalk!) minst 30min? Jag vet att du är sjuk men du behöver inte ens anstränga heller.