Svettiga träningskläder, vart?

vaiogirl +1
Jag har börjat träna intensivt 3 dagar i veckan. Har inte sådär jätte mkt ombyte att välja på. Jag tränar tex zumba där kläderna blir dyng sura av svett. Hur gör ni med dom när ni kommer hem? Jag prova lägga dom i blöt sen på tork men de var lite mkt jobb..sen provade jag ha dom ute men de luktade mkt ändå. Alltså jag har inte tillgång till tvättmaskin direkt.

Vad gör ni direkt ni kommer hem med era svettiga träningskläder?

12 svar

benandjerry +1
Du måste tvätta dina kläder när de blivit dyngsura av svett :/
Foreever +1
Jag tränar väldigt ofta, och jag brukar vädra mina på balkongen, för mig så funkar det, dom luktar inte svett sen haha!

Har du dom över ett dygn ute? För ja låter mina ligga på natten :)
Mliillo +1
Använder du just kläder för träning? Jag brukar bara hänga upp mina på tork. Det enda jag byter är strumpor för nästa träning och tvättar dem en gång i veckan. Brukar inte lukta.
58736 +1
Att lägga i blöt och sen hänga lät ju inte direkt jobbigt, tar väl högst 10 minuter. Annars är väl vädring eller att ha ett plag per gång sista alternativet
mamacitaa +1
Om du har tillgång till vatten kan du ju alltid handtvätta
robino +1
Jag brukar slänga tröjan i tvätten efter två användningar (ibland en), beror på hur mycket jag svettats. Men jag har tillgång till maskin. (Och en mamma, hehe)

Träningsbyxorna tvättar jag mer sällan, det blir liksom ingen lukt på samma sätt.
tomcollins +1
Blir du verkligen SÅ svettig? Det har hänt att jag glömt träningskläderna i väskan och sett dem först till nästa träning och då har jag kunnat använda dem, och då spelar jag tennis så man svettas rätt rejält.

Tipset är väl att ha två uppsättningar och så tvättar du den ena uppsättningen när du använder den andra. Passa på att köpa träningskläder nu, halva reapriset typ överallt.
Merida +1
Köp av ordentligt material! Och en bra sport-bh! Köpte min på hööks och den höll i 8 mån av dygnet-runt användande i 9 månader. Ingen svettlukt och den var SJUKT välventilerande!
vaiogirl +1
@merida tack ska prova
idam89 +1
Brukar alltid skölja ur mina träningskläder ordentligt när jag duschar och sen vrida ur och hänga på tork, då brukar dom klara ungefär 3 pass innan dom behöver tvättas. Och jag svettas väldigt mycket när jag tränar :)
Carrosh +1
Jag sköljer igenom kläderna och hänger upp dem. Det sliter på dem att tvätta dem, men sköljer man dem emellan träningspassen kan man ha dem 3-4 gånger innan de åker i tvätten. Är ju faktiskt inte jättejobbigt, tar bara ett par få minuter att skölja igenom och hänga upp :)
MarTor +1
Jag tror materialet är superviktigt. Förut använde jag lite "billigare" träningskläder med polyester och svettades då enormt mycket. Hittade lite info om material här: svettklinikenstockholm.se/…